aga2512 11.07.06, 12:31 bardzo bym prosiła o informację jakie dokumenty należy wziąć ze sobą?? dzięki pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izuniap78 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 12:43 U nas trzeba było mieć ksero dowodu osobistego i ksero aktu urodzenia dziecka i jego pesel.Pani sprawdzała jeszcze zgodność ksero z orginałem. Odpowiedz Link Zgłoś
september_77 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 13:03 Dowody osobiste rodziców (oryginały + kserokopie), akt urodzenia dziecka (oryginał + kserokopia) i numer konta bankowego (ksero ostatniego wyciągu z banku, sumy można zakryć, byle dane właściciela i numer konta było widać), bo pieniądze chciałam przelewem na konto. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2512 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 15:14 dziękli bede musiała sie wybrać bo mi [przepadnie )) jeszcze miesiąc mi został Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 16:00 U nas wymagali jeszcze zaświadczenia drugiego z rodziców, że nie ubiega się o becikowe w swoim odziale, jeśli oczywiście rodzice mają inne meldunki. Odpowiedz Link Zgłoś
malusia4 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 16:21 www.um.warszawa.pl/politykaspoleczna/ Pozdrawiam, KAsia Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 17:30 Dzisiaj dotelepałam się w tym upale do Mopsu bo miałam już wszystkie dokumenty a tam okazałao się że w ciągu 3 tygodni (wtedy byłam się wszystkiego dopytać) zmieniły się jakieś wytyczne i potrzeba jeszcze dowód osobisty ojca (a była mowa tylko o moim). No i kanał bo mój mąż jest za granicą i dużo czasu minie zanim wróci. Polezę tam jeszcze raz może natrafię na inną babkę to może coś załatwie.Nie nawidzę urzędów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 21:42 U mnie chcieli tylko, aby przyjść z aktem urodzenia dziecka i jego peselem oraz swoim dowodem osobisty. Na miejscu w Biurze Obsługi Interesanta w Urzędzie Miejskim panie robiły ksero aktu urodzenia i moego dowodu, wypełniły wniosek i tylko miałam go podpisać oraz musiałam napisać oświadczenie, że nie pobierałam zasiłków z tytułu urodzenia dziecka w innych instytucjach (nie wiem dlaczego takie oświadczenie). A, do tego jeszcze podałam mój numer konta. Po 5 dniach dostałam przez doręczyciela z urzędu pismo - decyzję o przyznaniu becikowego, z informacją, że wypłata w ciągu 30 dni. Jeszcze nie przelali tych pieniędzy, ale trzeba przyzać, że szybko i sprawnie obsłużyli mnie w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 22:54 O to miałaś szczęście bo u mnie nie była miła Pani. Zwłaszcza, że opierała się o xerokopiarkę i ostentacyjnie mnie poinformowała, że nie świadczą usług xero !!! Odpowiedz Link Zgłoś