Dodaj do ulubionych

becikowe - jakie dokumenty

11.07.06, 12:31
bardzo bym prosiła o informację jakie dokumenty należy wziąć ze sobą?? dzięki
pozdrwiam
Obserwuj wątek
    • izuniap78 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 12:43
      U nas trzeba było mieć ksero dowodu osobistego i ksero aktu urodzenia dziecka i
      jego pesel.Pani sprawdzała jeszcze zgodność ksero z orginałem.
    • september_77 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 13:03
      Dowody osobiste rodziców (oryginały + kserokopie), akt urodzenia dziecka
      (oryginał + kserokopia) i numer konta bankowego (ksero ostatniego wyciągu z
      banku, sumy można zakryć, byle dane właściciela i numer konta było widać), bo
      pieniądze chciałam przelewem na konto.
      • aga2512 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 15:14
        dziękli bede musiała sie wybrać bo mi [przepadnie smile)) jeszcze miesiąc mi został
        • agus-ka Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 16:00
          U nas wymagali jeszcze zaświadczenia drugiego z rodziców, że nie ubiega się o
          becikowe w swoim odziale, jeśli oczywiście rodzice mają inne meldunki.
    • malusia4 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 16:21
      www.um.warszawa.pl/politykaspoleczna/
      Pozdrawiam,
      KAsia
    • gniewkowiec Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 17:30
      Dzisiaj dotelepałam się w tym upale do Mopsu bo miałam już wszystkie dokumenty
      a tam okazałao się że w ciągu 3 tygodni (wtedy byłam się wszystkiego dopytać)
      zmieniły się jakieś wytyczne i potrzeba jeszcze dowód osobisty ojca (a była
      mowa tylko o moim). No i kanał bo mój mąż jest za granicą i dużo czasu minie
      zanim wróci. Polezę tam jeszcze raz może natrafię na inną babkę to może coś
      załatwie.Nie nawidzę urzędów !!!
    • moli75 Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 21:42
      U mnie chcieli tylko, aby przyjść z aktem urodzenia dziecka i jego peselem oraz
      swoim dowodem osobisty. Na miejscu w Biurze Obsługi Interesanta w Urzędzie
      Miejskim panie robiły ksero aktu urodzenia i moego dowodu, wypełniły wniosek i
      tylko miałam go podpisać oraz musiałam napisać oświadczenie, że nie pobierałam
      zasiłków z tytułu urodzenia dziecka w innych instytucjach (nie wiem dlaczego
      takie oświadczenie). A, do tego jeszcze podałam mój numer konta. Po 5 dniach
      dostałam przez doręczyciela z urzędu pismo - decyzję o przyznaniu becikowego, z
      informacją, że wypłata w ciągu 30 dni. Jeszcze nie przelali tych pieniędzy, ale
      trzeba przyzać, że szybko i sprawnie obsłużyli mnie w urzędzie.
      • gniewkowiec Re: becikowe - jakie dokumenty 11.07.06, 22:54
        O to miałaś szczęście bo u mnie nie była miła Pani. Zwłaszcza, że opierała się
        o xerokopiarkę i ostentacyjnie mnie poinformowała, że nie świadczą usług
        xero !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka