kinga9610 17.07.06, 13:16 ile czasu trwa gorączka przy ząbkowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniquev Re: ząbkowanie i gorączka?? 18.07.06, 10:07 u nas trwala 2 dni a potem byl juz zabek teraz mamy 7 a idzie 8 juz bez goraczki Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Jak wysoka 28.09.06, 10:52 Gorączka jest przy zabkowaniu?. Jakub ma 4 zeby u góry i 3 na dole. Jak sie obudzi to go obejrze, może rzeczywiście te 38 , a czasem wiecej, to ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 13:41 U nas przy gornych dwojkach gorączka siegała do 39,5,trwała do momentu przebicia sie zębów około 3-4 dni.Zeby sie przebiły i nagle jak ręką odjął,spadła natychmiast.Ale robilam badanie moczu coby upewnic sie ze to nie zap.pęcherza Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 15:38 jak wysoka gorączka może być przy zapaleniu pęcherza? Boję sie o Kube, bo oprócz goraczki (teraz 38,2) nic innego nie widac. Dziecko żywe, radosne i apetyt też ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 17:56 Przy pecherzu oze byc rózna,ale napewno dziecko jest wtedy osowiałe.38,2 to narazie nic strasznego,u nas w nocy była najwieksze ,paracetamol w czopkach dobrze działał Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 18:16 przy zakarzeniu ukł moczowego jest bardzo wysoka gorączka i ciężko ją zbić - bylismy w szpitalu przy zębach mała miała w łaśnie ok 38 po przebiciu ząbka zpadała ja bym zbadała mocz i tak - będzie jasność, czy jest stan zapalny w organiźmie Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 20:21 Jak złapać ten mocz? Sadzałyście dziecko na nocnik? Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 23:14 Kuba ma od 2 dni na okragło 39 z chakiem....Pomaga tylko pyralgina w czopkach.I ma biegunkę.Podobno jakies cholerstwo jelitowe.Lekarka twierdzi,że przy zębach temp. dochodzi max do 38st ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk woreczek na mocz 29.09.06, 07:27 Ja probowałam złapac,odkrecilam wode w kranie i tak stalismy,ja z kubkiem.No i stalismy,stalismy i nic,odwrocilam sie zeby zalozyc mu pieluche a on wtedy zaczał sikac i niestety nie zdążyłam. Kupilam w koncu woreczek na moczek dla chlopca i przykeleilam z rana,w sekunde sie zsikał do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: woreczek na mocz 29.09.06, 08:06 my łapałyśmy w pojemniczek dla dorosłych - nie siedzi na nocniku godzin kilka... i klika razy tak, bo się przewrażliwiona zrobiłam po ZUM i bez skierowania zanosiłam do badania woreczek to se mozna przyklejać... przynajmniej w naszym wypadku myśle, że dobrze umyta pupa i porządnie wyparzony nocnik będą ok. Odpowiedz Link Zgłoś