Dodaj do ulubionych

ząbkowanie i gorączka??

17.07.06, 13:16
ile czasu trwa gorączka przy ząbkowaniu?
Obserwuj wątek
    • moniquev Re: ząbkowanie i gorączka?? 18.07.06, 10:07
      u nas trwala 2 dni a potem byl juz zabek smile teraz mamy 7 a idzie 8 juz bez
      goraczki
      • alfa36 Jak wysoka 28.09.06, 10:52
        Gorączka jest przy zabkowaniu?. Jakub ma 4 zeby u góry i 3 na dole. Jak sie obudzi to go obejrze, może rzeczywiście te 38 , a czasem wiecej, to ząbki.
    • aniapatryk Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 13:41
      U nas przy gornych dwojkach gorączka siegała do 39,5,trwała do momentu
      przebicia sie zębów około 3-4 dni.Zeby sie przebiły i nagle jak ręką
      odjął,spadła natychmiast.Ale robilam badanie moczu coby upewnic sie ze to nie
      zap.pęcherza
      • alfa36 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 15:38
        jak wysoka gorączka może być przy zapaleniu pęcherza? Boję sie o Kube, bo oprócz goraczki (teraz 38,2) nic innego nie widac. Dziecko żywe, radosne i apetyt też ma.
        • aniapatryk Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 17:56
          Przy pecherzu oze byc rózna,ale napewno dziecko jest wtedy osowiałe.38,2 to
          narazie nic strasznego,u nas w nocy była najwieksze ,paracetamol w czopkach
          dobrze działał
        • kasikk_29 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 18:16
          przy zakarzeniu ukł moczowego jest bardzo wysoka gorączka i ciężko ją zbić -
          bylismy w szpitalu sad
          przy zębach mała miała w łaśnie ok 38 po przebiciu ząbka zpadała
          ja bym zbadała mocz i tak - będzie jasność, czy jest stan zapalny w organiźmie
          • alfa36 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 20:21
            Jak złapać ten mocz? Sadzałyście dziecko na nocnik?
            • efka30 Re: ząbkowanie i gorączka?? 28.09.06, 23:14
              Kuba ma od 2 dni na okragło 39 z chakiem....Pomaga tylko pyralgina w czopkach.I
              ma biegunkę.Podobno jakies cholerstwo jelitowe.Lekarka twierdzi,że przy zębach
              temp. dochodzi max do 38st ??
            • aniapatryk woreczek na mocz 29.09.06, 07:27
              Ja probowałam złapac,odkrecilam wode w kranie i tak stalismy,ja z kubkiem.No i
              stalismy,stalismy i nic,odwrocilam sie zeby zalozyc mu pieluche a on wtedy
              zaczał sikac i niestety nie zdążyłam.
              Kupilam w koncu woreczek na moczek dla chlopca i przykeleilam z rana,w sekunde
              sie zsikał do niego.
              • kasikk_29 Re: woreczek na mocz 29.09.06, 08:06
                my łapałyśmy w pojemniczek dla dorosłych - nie siedzi na nocniku
                godzin kilka... i klika razy tak, bo się przewrażliwiona zrobiłam po ZUM
                i bez skierowania zanosiłam do badania
                woreczek to se mozna przyklejać... uncertain przynajmniej w naszym wypadku
                myśle, że dobrze umyta pupa i porządnie wyparzony nocnik będą ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka