Dodaj do ulubionych

kontrola po połogu

19.07.06, 11:19
no właśnie, minęło już 2 miesiące a ja nie poszłam - i nie mam zamiaru. Czuję
się dobrze, nie chce być badana i już. Może ktoś jeszcze ??
Obserwuj wątek
    • monisku32 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 11:34
      Nie chcesz, to nie chcesz. Szukasz wsparcia w decyzji? Pojscie na kontrole to
      sprawa zdrowego rozsadku. Ja bylam, dowiedzialam sie, ze wszystko jest ok,
      dostalam recepte na srodki antykoncepcyjne i tyle. Chodze kontrolnie do gina
      anyway, robie cytologie, badam piersi - dla wlasnego bezpieczenstwa. Mamy XXI
      wiek.
    • zebra51 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 11:39
      A ja Cię namawiam, żebyś poszła.
      • aniatomek3 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 11:40
        ja też nie chcę ale pójdę bo wiem że muszę sprawdzić czy jest ok
        też Cię namawiam
    • megan7 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 11:43
      Ja też dobrze się czułam, ale poszłam, no i okazało się, że coś nie bardzo
      szyjką, dostałam leki i niedługo idę sprawdzić czy jest już dobrze. Zawsze
      starałam się chodzić regularnie do gina, bo nie ma żartów z "tymi sprawami".
      • qamyczeq Re: kontrola po połogu 19.07.06, 12:13
        Ja też byłam i też Cię namawiam. U mnie wszystko w porządku, ale lekarz
        powiedzial mi, że na kontrolę po porodzie przychodzi tylko 30% kobiet, a potem
        okazuje się, że są jakieś złogi, nie do konca rozpuszczone szwy po cięciu itp.
        Zatem i tak i tak trafiają do lekarza, lecz już z komplikacjami.
    • mysza_33 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 12:15
      ja też namawiam, bo poszłam w zasadzie podziękować za ratunek, gdy mały skończył
      11 tygodni... a wyszło, że musiał mi usunąć z pochwy drobinkę błony śluzowej
      macicy, która się tam przykleiła. Nic nie czułam i teraz wiem, że wszystko ok.
      Lepiej sprawdzić.

Mysza
      • martunia78 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:34
        ja tez cie namawiam bo po pierwszym synku poszłam pół roku po porodzie
        i...wyladowałam na stole-konizcja...
        Teraz jeszcze nie poszłam bo mi krew znowu leci, czekam aż przestanie-nie wiem
        czy to okres czy jaka cholera???
    • gniewkowiec Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:43
      I ja byłam. Wszystko ok. Pobrała mi cytologię. Uważam że jestem za młoda i mam
      zbyt małe dzieci aby myśleć tylko o sobie. Zaniedbanie kontrolnych wizyt u
      lekarza uważam za zaniedbanie.
    • babie_lato1 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:53
      Dołączam się do namów smile Nic strasznego, a bardzo uspokaja świadomość, że
      wszystko OK. Czułam się (i czuję) wyśmienicie. No i okazało się, że... mam
      przyjść znów za 3 tygodnie, bo jest dobrze, ale mogłoby być lepiej smile
    • topola4 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:58
      Ja jeszcze nie byłam u lekarza, ale zamierzam tam pójść. Choćby po to, żeby
      przedstawić pani doktor moją córeczkę. Razem o nią walczyłyśmy.
    • moli75 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 21:46
      Ja poszłam 7 tygodni po porodzie SN, dowiedziałam się, że mam ogromną nadżerkę
      i bedę musiała ją usunąć. Lekarz poprosił o pokazanie zdjęcia małego, o którego
      razem walczyliśmy w 10-12 tygodniu ciąży. Było super, lekarz zachwycał się
      Szymkiem, wspominaliśmy sobie i cieszę się, że poszłam. Namawiam do tej wizyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka