linn3 19.07.06, 11:19 no właśnie, minęło już 2 miesiące a ja nie poszłam - i nie mam zamiaru. Czuję się dobrze, nie chce być badana i już. Może ktoś jeszcze ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisku32 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 11:34 Nie chcesz, to nie chcesz. Szukasz wsparcia w decyzji? Pojscie na kontrole to sprawa zdrowego rozsadku. Ja bylam, dowiedzialam sie, ze wszystko jest ok, dostalam recepte na srodki antykoncepcyjne i tyle. Chodze kontrolnie do gina anyway, robie cytologie, badam piersi - dla wlasnego bezpieczenstwa. Mamy XXI wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniatomek3 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 11:40 ja też nie chcę ale pójdę bo wiem że muszę sprawdzić czy jest ok też Cię namawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megan7 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 11:43 Ja też dobrze się czułam, ale poszłam, no i okazało się, że coś nie bardzo szyjką, dostałam leki i niedługo idę sprawdzić czy jest już dobrze. Zawsze starałam się chodzić regularnie do gina, bo nie ma żartów z "tymi sprawami". Odpowiedz Link Zgłoś
qamyczeq Re: kontrola po połogu 19.07.06, 12:13 Ja też byłam i też Cię namawiam. U mnie wszystko w porządku, ale lekarz powiedzial mi, że na kontrolę po porodzie przychodzi tylko 30% kobiet, a potem okazuje się, że są jakieś złogi, nie do konca rozpuszczone szwy po cięciu itp. Zatem i tak i tak trafiają do lekarza, lecz już z komplikacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 12:15 ja też namawiam, bo poszłam w zasadzie podziękować za ratunek, gdy mały skończył 11 tygodni... a wyszło, że musiał mi usunąć z pochwy drobinkę błony śluzowej macicy, która się tam przykleiła. Nic nie czułam i teraz wiem, że wszystko ok. Lepiej sprawdzić. Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:34 ja tez cie namawiam bo po pierwszym synku poszłam pół roku po porodzie i...wyladowałam na stole-konizcja... Teraz jeszcze nie poszłam bo mi krew znowu leci, czekam aż przestanie-nie wiem czy to okres czy jaka cholera??? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:43 I ja byłam. Wszystko ok. Pobrała mi cytologię. Uważam że jestem za młoda i mam zbyt małe dzieci aby myśleć tylko o sobie. Zaniedbanie kontrolnych wizyt u lekarza uważam za zaniedbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:53 Dołączam się do namów Nic strasznego, a bardzo uspokaja świadomość, że wszystko OK. Czułam się (i czuję) wyśmienicie. No i okazało się, że... mam przyjść znów za 3 tygodnie, bo jest dobrze, ale mogłoby być lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
topola4 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 13:58 Ja jeszcze nie byłam u lekarza, ale zamierzam tam pójść. Choćby po to, żeby przedstawić pani doktor moją córeczkę. Razem o nią walczyłyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: kontrola po połogu 19.07.06, 21:46 Ja poszłam 7 tygodni po porodzie SN, dowiedziałam się, że mam ogromną nadżerkę i bedę musiała ją usunąć. Lekarz poprosił o pokazanie zdjęcia małego, o którego razem walczyliśmy w 10-12 tygodniu ciąży. Było super, lekarz zachwycał się Szymkiem, wspominaliśmy sobie i cieszę się, że poszłam. Namawiam do tej wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś