Dodaj do ulubionych

łep mi pęka!!!

01.08.06, 08:24
SZymon wrzezzczy i czasami śpi, a zaczyna od 4 rano (zatkany nosek) Wczoraj
byłam u pediatry nie stwierdził kataru, zmienił małemu mleko - po poprzednim
robił śmierdzące zielone kupki. A od paru dni mam w domu cyrk i nie wiem o co
chodzi... przebrany, nakarmiony, nie widzę żeby bolał go brzuszek, jedynie
rączką nocek uciska, no ale pediatra nie stwierdził kataru... zakraplam
małemu nosek wodą morską, odciągam fridą (mało tego). A poza tym spi
stasznie niespokojnie rzuca rączkami, wygina się. A może podaje się dziecku
coś na uspokojenie, ale dlaczego taki niespokojny?
Obserwuj wątek
    • monikajacka Re: łep mi pęka!!! 01.08.06, 08:48
      hej, a może Szymonek ma alergię na jakieś trawy , pyłki albo kurz?Oczywiście
      nie życzę mu tego ale może warto wziać to pod uwagę.Myślę,że zakraplanie na
      pewno mu nie zaszkodzi.Pozdr.
    • dido_dido Re: łep mi pęka!!! 01.08.06, 09:07
      Zakraplanie na pewno nie zaszkodzi.
      Co do uspokajania - niektórzy polecają czopki viburcol. Ja nigdy nie stosowałam
      więc nie wiem czy są pomocne.
      Iwona
      • kama1976 Re: łep mi pęka!!! 01.08.06, 15:56
        Jeżeli nie używasz smoczka to może jednak warto go podać dziecku, moją córkę
        bardzo wyciszył. Dziecko może być też nerwowe od zbyt wysokiej temperatury.
        Niemowlęta w upale lubią popłakać. Zwróć uwagę aby był ubrany stosownie do
        temperatury. Trzecia rzecz to może być zła pozycja do snu, dzidzia może takiej
        nie lubi a sam sobie nie potrafi pomóc. Staraj się układać dziecko w różnych
        pozycjach i dojść do tego w jakiej mu najlepiej się śpi. Czasami wystarczy
        położyć dzidzię odwrotnie w łóżeczku czyli tam gdzie była głowa dać nóżki.
        Nerwowość u niemowlaczka może wywołać też zbyt duża dawka bodźców w ciągu dnia
        lub chociażby mokra pieluszka. Jeśli chodzi o nosek to możliwe, że masz za
        suche powietrze w mieszkaniu. Porozstawiaj w pokoju gdzie śpi dzidzia słoiki z
        wodą, napewno nie zaszkodzi. Czasami przyczyną katarku może też być alergia na
        środki piorące, zmień proszek na płyn do prania dla niemowląt, myślę, że jest
        najbezpieczniejszy bo dokładniej się wypłukuje niż proszek. Na razie nic więcej
        nie przychodzi mi do głowy.
        Pzdr
    • mama_julki1 Re: a może pij melisę... 01.08.06, 22:54
      ... ja piję ok. 18:00 przed kąpaniem i karmię piersią - pomaga mi i dziecku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka