Dodaj do ulubionych

Potrzebuję pilnej rady

06.08.06, 12:07
Jakub ma stan podgorączkowy, trochę kaszle i katarzy. podalam 7 kropli
cebionu i czopek homeopatyczny. Co dać jeszcze? Może eurespal. Jeśli tak to
ile, bo zupelnie nie wiem i w dodatku ulotka gdzies zginęła.
Obserwuj wątek
    • alciafedo Re: Potrzebuję pilnej rady 06.08.06, 12:24
      eurespal jest dobry
      ja dawkowalam w takim wypadku 3 razy dziennie lyzeczka (tak kazala lekarka)
      lyzeczka to 2,5 ml

jak przeszlo
      i goraczka i kaszel to odstawilam (okolo 3 dni)
    • sylwia_zi Re: Potrzebuję pilnej rady 06.08.06, 12:28
      a może lepiej do lekarza??? tak na wszelki wyadek?
      pozdrawiam
      • alciafedo Re: Potrzebuję pilnej rady 06.08.06, 13:03
        nie no oczywiscie ale dzis niedziela
        wrasie czego jedz na dyzur
    • azja811 Re: Potrzebuję pilnej rady 06.08.06, 13:50
      Mozesz podać Eurespal,ja bym dala 2 x dziennie,ale po 5 ml (jeżeli wazy ok 10
      kg) to jest pełna mala lyżeczka...chociaż to też zależy jakie te lyżeczki kto
      ma.I podalabym jeszcze rownież dwa razy dziennie Calcium.Jezeli temp nie
      przekroczy 38,to nie podawaj żadnych nlpz-tów,chyba ze temp.sie podniesie,no to
      wtedy najlapiej Nurofen.Jesli nie masz to cokolwiek.Aaa!I pamietaj o
      udraznianiu nosa,najlepiej nasivinem.To wązne zeby infekcja nie przeniosla sie
      na uszka.pozdr
    • sdec Re: Potrzebuję pilnej rady 06.08.06, 14:18
      JA na katar (stany zw. z górnymi drogami oddechowymi - katar, zap. uszu) daję
      czopki dla niemowląt i dzieci Silicea Comp. f-my Wala.
      • alfa36 Re: Potrzebuję pilnej rady 06.08.06, 17:35
        Dzięki. Temp. mierzona w pupie 37,8 . Z nosa leci wodnisty katar, systematycznie odsysam. Kaszel sporadycznie. Dziecko radosne, apetety ma. Kupilam wapno i maść rozgrzewającą poleconą przez farmaceutę(badajże Pulmexbaby). Obserwuję i czekam. Dzieki za odzew.
        • alfa36 Re: Potrzebuję pilnej rady-do azji 06.08.06, 17:44
          A i leki od zawszze strzykawką, więc dobrze odmierzone (maly ma zaparcia i systematycznie dostaje laktulosę). Azja, od razu navsin? Może na razie sterimar i odsysać?
          • azja811 Re: Potrzebuję pilnej rady-do azji 06.08.06, 22:01
            alfa36 napisała:

> A i leki od zawszze strzykawką, więc dobrze odmierzone (maly ma zaparcia i
            syst
            > ematycznie dostaje laktulosę). Azja, od razu navsin? Może na razie sterimar i
            o
            > dsysać?

Jak ma drożny nosek tzn tylko mu leci ale oddycha przez niego to wystarczy
            sterimar,ale jeśli oddycha buźką to nasivin.Jak moj mial zatkany nosek i to tak
            że nasivin nie pomagal i też rozpaczliwie nie dal sie odessac to mu jeszcze
            doatkowo dawalma do noska krople atecortinu.Świetnie goi nosek.może masz go w
            domu??ale jak nie trzeba to nie dawaj.
            Poza tym Jakubowi może zeby idą??wtedy też często stany podgorączkowe i katar??
            przeczekaj i zobacz co z tego wyjdzie.Mysle że na razie niema powodów do
            iepokoju.Pozdrawiam
    • alfa36 Wieczorem 06.08.06, 20:40
      Temp w pupie 37,5. Kaszlu brak, ale jest katar (wodnisty). Niestety jakub teraz na widok gruszki strasznie płacze, no i wtedy ma jeszcze wiekszy katar. Dlatego zastanawiam sie nad zasadnościa użycia gruszki w takim przypadku. Może jednak podać rano navsin? W ogóle teraz trudno dotknąć do tego twarzy, nawet mam problem z posmarowaniem go maścią majerankową. A jak mu sie przy buźce nie manipuluje, to nadal jest radosny. A... i kolacyjkę chętnie zjadł.
      • annairam Re: Wieczorem 06.08.06, 20:45
        Do odsysania kataru polecam Fridę - dokładnie widać ile i co sie odsysa i jest
        delikatniej.
        • katarzynasg Re: Wieczorem 06.08.06, 20:47
          często kładź go na brzuszku samo wyleci i nie bolismile a jak przysnie to wtedy
          mascia mjerankowa bedzie mial lepszy sen. pod materac lub pod lozeczko podloz
          dwie takiej samej grubosci ksiazki ja kladlam albuz\my ze zdjeciami bedzie mial
          wyzej glowe i bedzie mu sie lepiej oddychalo no i spalosmile
      • sdec Re: Wieczorem 06.08.06, 20:47
        Naprawdę kup Silicea Comp. dla dzieci (Wala), na pewno pomoże a nie zaszkodzi.
        • sdec Re: Wieczorem 06.08.06, 20:47
          Czopki dla dzieci.
          • alfa36 Dzięki dziewczyny 06.08.06, 20:51
            • azja811 Aaa!!! 06.08.06, 22:04
              I jeszcze świetnie udrożnia nosek oilbas,te krople do inhalacji.One są
              najlepsze bo najdluzej parują i naprawde bardzo pomagają.Ja skrapaim chusteczkę
              i daje młodemu przy lóżeczku.Przynosi mu to duuużą ulgęsmile
              • alfa36 Re: Aaa!!! 07.08.06, 01:28
                Raczej oddycha nosem (np. teraz jak śpi). Jednak rano spróbuje tym olbasem. A żeby ida ida, tylko ma juz 6 i przy tamtych żadnych sensacji nie bylo. Zwyczajnie przeziębiłam dziecko. W czwartek nie bylo już za ciepło, a my biegaliśmy po podworku na krotki rękaw. No i mam... Przed chwilą plakał i okazalo sie, że koniecznie, już mleka chcial. Rzadko to mu sie zdarza. I zauważyłam, że spocił sie trochę. Jutro pojdziemy jednak do lekarza. Boje sie tylko antybiotyku. Ostatnio nawet nie zauważyliśmy, że Kubie coś jest (poszliśmy z wystajacym pępkiem), a okazalo sie, że gardlo lekko przekrwione i pani dr zastanawiala sie nad antybiotykiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka