Dodaj do ulubionych

Zakupy w Pewex-ach

10.08.06, 01:24
A pamietacie Pewexy???
Moja mama pierwsza puszke coca-coli kupila mi wlasnie w pewexie. Pozniej chyba
nawet za dolary (albo jakies bony )kupila telewizor marki Panasonic i wideo
Sharp, ktore dzialaja do dzis! Sa nie do zdarcia bo nie mialy jeszcze zadnych
wiekszych napraw. I aby tak dalej bo to prawie jak czlonek rodziny hi hi hi
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Zakupy w Pewex-ach 10.08.06, 17:52
      pamietam ale kogo bylo stac na takie rzeczy w tamtych czasach...
      • sylwia.n Re: Zakupy w Pewex-ach 10.08.06, 23:45
        Niestety ale to byly jedyne nasze rzeczy z Pewex-u.... a szkoda
        • camel_3d Re: Zakupy w Pewex-ach 11.08.06, 09:45
          1 rzecza byl samochodzic matchboxa MAZDA smile za 90 centow. 1 $ dostawalem
          zawsze od wojka, ktory przyjzdzal z wizyta raz - dewa razy w roku. Niestety
          jako reszte dostawalo sie..bony...sad
    • alexandra74 Re: Zakupy w Pewex-ach 11.08.06, 13:35
      W pewexie uwielbiała kupowac moja mama, papierosy szczególnie, ja to orzeszki M
      n'M czy jak to sie piszesmile Ten sprzet video + tv tez chyba tam - marki Sanyo.
      Też służyło długie lata.
      • coffee1 Re: Zakupy w Pewex-ach 12.08.06, 22:18
        O Pewexach już kiedyś było, ale temat jest bardzo wdzięczny... Pamiętacie, jak w
        tych sklepach pięknie pachniało? Po przekroczeniu progu Pewexu człowiek miał
        namiastkę cudownego życia na Zachodzie... Puszka coli, czy pudełko TicTaców,
        albo tabliczka prawdziwej MILKI to było coś, szczyt marzeń, ech...
        • kubowa Re: Zakupy w Pewex-ach 15.10.06, 08:18
          a moj pierwszy zakup w pewexie??? dlugopis bic'awink ha ha ha
          • asiara74 Re: Zakupy w Pewex-ach 30.01.07, 14:26
            Moi rodzice kupowali w tym przybytku dobrobytu pod sam koniec lat 90-tych gdyż
            mój tato przez kilka lat pracował w NRD i miał do dyspozycji bony. Nigdy nie
            zapomnę moich pierwszych Wranglerów i super różowej kurtki na zimę. Poza tym
            rodzice sprawili sobie telewizor firmy Sony, to była radość.
            • sylwik7 Re: Zakupy w Pewex-ach 02.02.07, 19:54
              Mnie Pewex kojarzy się z Krościenkiem nad Dunajcem gdzie przez jakiś czas mój
              tata pracował i bywałam tam na wakacjach.Raz za czas kupowano mi w tamtejszym
              Peweksie paczkę Donaldów z historyjkami w środku -pamiętacie te obrazeczki? I
              jeszcze czasami tik-taki. Zawsze był tam tłok.
    • ania_i_marcin Re: Zakupy w Pewex-ach 16.02.07, 18:54
      Przed wyjazdem na obóz harcerski, kupiłyśmy z koleżanką od gościa, który przed
      Pewexem dolary sprzedawał jednego dolca i kupiłyśmy po jakimś napoju w puszcze
      (chyba 7up) i po jednym serduszku z czekoladą biało-brązową, do tego gratis taka
      łyżeczka plastikowa. Ależ to było pyszniutkie, do dziś pamiętam ten smak smile
      • zuzialalkanieduzia Re: Zakupy w Pewex-ach 17.07.07, 16:52
        A ja kupilam sobie 2 pary Wranglerow, ale to juz bylo w ostatnich latach
        istnienia Pewex-u. Ech, co to byl za hit. Dziensy byly ze spandexem, jedne
        czarne, drugie jasno niebieskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka