Dodaj do ulubionych

zanik pokarmu - czy laktator pomoze ?

25.08.06, 11:21

Witajcie smile
Problem jak w tytule - córcia ma 3 i pol miesiaca, a pokarmu coraz mniej sad
ze smutkiem musze stwierdzic, ze coraz czesciej podaje butle (po konsultacji
z pediatra - NAN). Bardzo lubie karmic piersia i jest mi ogromnie ciezko
pogodzic sie z tym, ze wkrótce moge zupełnie przestac karmic - w zwiazku z
tym mam pytanie do bardziej doswiadczonych mam - czy uzycie laktatora moze tu
jakos pomóc? Dodam, ze jak karmie córcie to mala sie bardzo denerwuje (jak
dobrze "leci" to jest ok ale jak tylko sie musi bardziej wysilic to juz
krzyk). Pomyslałam o laktatorze - bo moze gdybym zaczeła czesciej odciagac
pokarm to byłoby go wiecej ?? Niestety nie mam w domu laktatora - dlatego
sama nie moge tego sprawdzic - ale zastanawiam sie własnie nad kupnem i stad
moje pytanie - czy jest sens ?
Pozdrówka - Ewa
Obserwuj wątek
    • kachna79 Re: zanik pokarmu - czy laktator pomoze ? 25.08.06, 14:41
      Ja od dwoch miesiecy odciagam pokarm i podaje Milence z butelki. Wydaje mi sie,
      ze laktator moze Ci pomoc, bo ja sama kiedy zauwazam, ze mam malo pokarmu
      (ostatnio coraz czesciej) to po prostu ociagam nawet co dwie godziny. Zwykle
      wystarczy jeden dzien zeby zwiekszyc laktacje. Mysle, ze nie masz mniej pokarmu
      tylko malenstwo je coraz wiecej - sama zauwazam gwaltowny wzrost apetytu
      coreczki. Dodam, ze postepujac w ten sposob karmie Mala tylko wlasnym pokarmem i
      jak na razie nie musze sztucznie dokarniacsmile
      • umaleks do Kachny 79 25.08.06, 14:56
        Wreszcie spotkałam kogoś kto ma taką sytuację jak ja. Moja Martyna ma 3
        miesiace i ja cały czas odciagam laktatorem pokarm i podaję jej w butelce. Stąd
        wiem, że laktację mozna tak utrzymać i zwiększyć również. Ciekawa jestem tylko
        kasia ile wypija Twój maluszek takiego pokarmu. Moja je 6 posiłków (od ok.21 do
        5/6 rano przerwa)po 150 ml, ale od dzisiaj właśnie jej zmniejszyłqam do 130 ml
        bo jest tłusta, a przede wszystkim ulewało się jej nawet po godzinie.
        • k_maja Re: do Kachny 79 25.08.06, 22:40
          u mnie to samo. Już od miesiąca odciągam i karmię butlą, bo mały cycka odmawia
          stanowczo. Laktacja nie dość, że nie zanika, to się zwiększa. Kiedy miał 3
          miesiące miałam identyczną sytuację (to zwykły dla tego wieku skok apetytu)i
          dzięki regularnemu odciąganiu nawet co 1,5 godz. udało mi się utrzymać karmienie
          moim mlekiem. Teraz mieszanki potrzebujemy sporadycznie.
          kasia
        • zebra51 Re: do Kachny 79 25.08.06, 22:56
          ha smile ja tak robie praktycznie od samego początku smile witam w klubie mam
          targajacych cycki laktatorem smile
        • kachna79 Re: do Kachny 79 26.08.06, 10:40
          Milenka jest grubaskiem, ale podobno tluszczyk po pokarmie naturalnym spala sie
          szybko gdy dziecko zaczyna chodzic. Moja coreczka je okolo 140-150ml, ale za to
          mamy coraz dluzsze przerwy miedzy karmieniami (3,5-4godziny), a dawniej jadla co
          2-2,5h.
          • ave13 zanik pokarmu - czy laktator pomoze ? 26.08.06, 17:54
            Dzieki dziewczyny smile Troche mi lepiej po Waszych postach smile Czyli jednak
            opłaca sie kupic laktator - wyruszam wiec na poszukiwania. Mam nadzieje, ze uda
            mi sie karmic mała jak najdłuzej - OBY !
            Pozdrowionka - Ewa
            • anet77 Re: zanik pokarmu - czy laktator pomoze ? 26.08.06, 18:48
              Hej. Ja tez praktycznie od początku ściagam pokarm laktatorem i podaję w
              butelce. Początkowo więcej razy podawałam pierś a butelkę raz czy 2 razy
              dziennie. Teraz prawie cały czas podaje butelkę a pierś nawet raz na 3 dni. Ja
              2 razy miałam już zapalenie piersi i pokarm za kazdym razem bardzo sie
              zmniejszał, raz prawie wcale go nie było. Własnie laktatorem zwiększyłma sobie
              laktację, bo juz musiałam sięgac po sztuczne mleczko. A teraz jest już dobrze,
              odciąganie pomogło. Moja córa ma trochę ponad 3 miesiace i je przeważnie 130 ml
              a przerwy ma tak 3-4 godziny. Nocna od 20 - 21 do 4 - 5.
            • kachna79 polecam laktator canpol babies 27.08.06, 14:11
              sama uzywam tego laktatora i bardzo dobrze mi sluzy, a jest tani - 47zl. Wiele
              mam pisalo o laktatorze Aventu, ze jest super, ale tez sporo kosztuje.
              • aniak-i hipp herbatka na laktacje!!! 27.08.06, 14:30
                mi bardzo pomogła polecxam w duzych ilosciach.
                • k_maja Re: hipp herbatka na laktacje!!! 27.08.06, 20:13
                  ja też piję hipkę, a do tego po 5 granulek 3 razy dziennie Ricinus communis5
                  (homeopatyczny na laktacje)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka