Dodaj do ulubionych

Kupa po szyję - macie patent?

31.08.06, 13:54
Jak w temacie. Ile kup tyle zmian ubrania... Myślałam, że to wina rozmiaru pieluch - przeszliśmy z Pampers3 na Pampers4 i wciąż to samo- dziecko się osr**a po szyję dosłownie. Miała któraś taki problem? A może Pampersy są po prostu jakieś trefne?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • emmilka Re: Kupa po szyję - macie patent? 31.08.06, 14:45
      uzywam akurat Huggies, ale tez sie tak zdarzalo... nawet ubranko podczas obiadu
      po chrzcie poszło smile

Generalnie - kupa na plecach. I chyba nic z tym nie zrobilam - rzadziej sa kupy
      i jak widze, ze zrobil to szybko przewijam - dzis dokładka poszła w zmienianą
      pieluszke.
      A moze macie jakies patenty?
      • mysza_33 Re: Kupa po szyję - macie patent? 31.08.06, 14:49
        Dajcie deserek np. jabłko z jagodami leśnymi albo w ogóle jakieś zagęszczający
        stolec - hipp to ładnie opisuje na opakowaniach i problem z głowy.
        Mój zaczął robić taką gęstą jak pasta do zębów w tubce wink

Mysza
        • gosika78 Re: Kupa po szyję - macie patent? 31.08.06, 14:58
          córka ma dopiero 3,5 mies i inne pokarmy niż cyc będę po 5 mies dopiero wprowadzać...
          • mysza_33 Re: Kupa po szyję - macie patent? 31.08.06, 15:18
            My podaliśmy pierwszy deserek, jak młody skończył 4 mce - zwykle masz deserki po
            4 miesiącu lub od 5-go miesiąca (od 4 to jak skończy 3 mce), więc można. Też
            karmię piersią i generalnie w niczym to nie przeszkadza. Młody wsuwa, aż mu się
            uszy trzęsą i aż się śmieje do łyżeczki. Tyle, że gdy karmisz naturalnie to po
            każdym deserku dopajasz maluszka piersią, tyle, ile chce. A przy butli
            traktujesz to jako normalny posiłek.
            Pozdrawiam

Mysza
    • daga210 Re: Kupa po szyję - macie patent? 31.08.06, 20:01
      Dlatego ja zmieniłam pieluszki na bordowe z rossmana, maja gumke z tyłu i nawet
      bigg kupa nie wyleci!!!!!!!!!!!!
    • moli75 Re: Kupa po szyję - macie patent? 31.08.06, 22:38
      Szymek miał tak rzadkie kupy prawie 2 miesiące, po prostu tonął w nich. Choć
      szybko go przebierałam, to i tak zdążyła wypłynąć ze wszystkich pieluch
      jednorazowych (pampes, hagies czy takich z biedronki). Przypadkowo napomknęłam
      o tych kupach pediatrze w trakcie wizyty przed szczepieniem. I powiedziała mi,
      że to znaczy, że dziecko ma złą florę bakteryjną w żołądku i to trzeba
      wyleczyć. NAjpierw przez tydzień dawałam mu raz dziennie Lakcid. Kiedy to nie
      pomogło, to w kolejnym tygodniu podawałam dwa razy dziennie po pół saszetki
      Smecty. I to pomogło. Wreszcie Szymek nie tonie w swojej kupie i nawet kiedy
      zrobi ją wcześnie rano, kiedy jeszcze śpię i zaraz go nie przebiorę, to nic
      nigdzie nie wypływa i ubranko czyste.
      • zu2ka do moli75 01.09.06, 07:42
        Aw jaki sposób podawałać Lakcid? Pozdrawiam
        • moli75 Re: do moli75 01.09.06, 10:24
          Lakcid jest w szklanych ampułkach. Trzeba było wlać do niej przegotowanej wody
          i zostawić na pół godziny. Potem przelałam z ampułki na łyżeczkę i do buźki.
          Lakcid podawałam raz dziennie i trzeba go trzymać w lodówce.
    • gosika78 Re: Kupa po szyję - macie patent? 01.09.06, 09:02
      Z tego co mi wiadomo dzieci na piersi mają rzadkie kupy i to jest najzupełniej normalne i nie ma powodu, żeby to leczyć podając dziecku smectę czy cokolwiek... A pieluchy z Rossmana - faktycznie przypomniało mi się , że takich problemów nie było smile No i mam patent. Pozdrawiam smile
      • zebra51 Re: Kupa po szyję - macie patent? 01.09.06, 11:08
        Huggiesy, ale te superflex. Maja gumeczkę z tyłu, która szczelnie trzyma
        zawartość.
        • daga210 Re: Kupa po szyję - macie patent? 01.09.06, 12:08
          Tez musze wypróbować te Hagissysmilena razie sprawdzaja sie rossmsny, na pampki
          pomimo chęci ich używania nie moge patrzyć. Kupiłam 2 Jumbo paki w promocjismile)
          i praktycznie kazda pielucha przemakala, mała miała całe boki obsikanesad(
          troche sie wkurzyłam, oddałam je kolezance. teraz nawet jak zrobi big kupe to
          nic nie przemaka, pupa nie jest odparzona, ale haggisy tez sa dobre duzo
          dobrego o nich słyszałam.
          buźka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka