Dodaj do ulubionych

Pieluchy na noc

06.09.06, 13:30
Witam mamy wszystkich wrześniaków.
Mam pytanie jakie pieluchy zakładacie na noc, ja używam Pampersów tych z
rozciąganymi bokami, ale w nocy niestety przeciekają i muszę Michasia ze dwa
razy przebierać (całego), a przez to mam nieźle zarwane noce. Muszę dodać, że
Michaś w nocy pije dużo (w tym względzie jest samoobsługowy). Próbowałam już
happy i huggies, może wy macie jakieś własne spostrzeżenia w tej kwestii.
Obserwuj wątek
    • wandalina Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 14:19
      JA uzywam huggies soft &dry, które są bardzo chlonne i nie przeciekają, ale my
      w nocy nie pijemy nic.
      • alza73 Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 14:22
        niestety te przeciakają bardziej od happy, gdzieś czytałam że rossmann albo
        lidl nie przeciekają i zastanawiam się czy przypadkiem nie spróbować.
    • wandalina Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 14:24
      Boje sie, ze jesli Michas sporo pije, to zadne pieluchy nie pomoga. Gdzies musi
      te płyny upłynnic. A moze zmniejszysz picie?
      • kasiaa256 Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 14:30
        Odzwyczaj synka od picia w nocy. A jeżeli chodzi o pieluchy to ja od 2 dni
        używam pieluch Rossmanna - są rzeczywiście bardzo chłonne, może powinnaś
        spróbować.
      • bonkreta Re: Pieluchy na noc 07.09.06, 21:42
        Emiś do niedawna sporo pił w nocy (od tygodnia nie pije smile)) ale pieluchy
        wytrzymują. Używamy od bardzo dawna Huggies Super Flex . Czasem (powiedzmy raz
        na 2-3 tygodnie zdarza się leciutki przeciek, ale jest to niewielka wilgotna
        plama, a nie totalna mokrość). Wszystkie inne pieluchy nam przeciekały, z
        Pampersami na czele.
        • kulusia Re: Pieluchy na noc 07.09.06, 22:24
          z tym pzeciekaniem to bardzo zalezy od budowy dziecka. mi np w ktoryms momencie rosmanowep rzeciekaly, teraz hapyy-i dzialaja bez zarzutu. a pampersy to u tolka tragedia-nigdy nie trzymaja niezaleznie od rozmiaru. wiec trzeba testowacsmile
          • bonkreta Re: Pieluchy na noc 08.09.06, 22:15
            Racja, był czas, kiedy Rossmanki sprawdzały się świetnie, potem zaczęł
            przeciekać i dobre były Tesco. Ale Huggiesy najdłużej działają, już czwarty
            kolejny rozmiar (zaczynaliśmy od trójek, teraz już piątki, chociaż niby Emiś
            jeszcze nie waży tyle, na ile są przewidziane).
    • ninjo Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 14:38
      nowe pampersy sa mniej chlonne, ciensze niz te tradycyjne. Natalce zakladam
      stara wersje Pampersow caly czas i w nocy prawie nigdy mi sie nie przesikuje.
      Tylke wtedy, jak jej zle zapielam (co sie zdarzylo ze 3 razy). Nawet wtedy jak
      pila w nocy raz mleko i czasami do 4 butelek 100 ml wody!!! Pampers byl ciezki
      rano jak worek kartofli, ale trzymal.
    • kawi2 Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 17:35
      tylko pieluchy z Lidla! ja używam takich od 15-20kg i są super.polecam
      • agnieszkaela Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 17:39
        Dla mnie nie ma nic lepszego niz Pampersy, Te z Lidla paskudnie Filipa uczulily.
    • sdomitrz Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 19:05
      Ponoć 4+ są bardziej chłonne - gdzieś była taka informacja... ale sama nie
      próbowałam bo nie mamy tego problemu. Pampersy są dla nas najlepsze i nie
      przeciekają.
    • sylwia_zi Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 20:09
      rzadko mi pielucha w nocy przeciekła, a jeśli tak to pampers, happy.
      Rossmann mi odpowiada i teraz testuje te z lidla, tez sa bardzo ok.
      W sumie cenowo wychodzi bardzo podobnie, bo pampersy mozna kupic za 42 zl jumbo.
      Ale ja wole te z rossmana i te z lidla. Nawet mniej sie wrzynaja w ciałko.
      Ale dodam, ze mala nigdy nie miala problemow z alergia.
      • alza73 Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 20:46
        kupiłam na próbę rossmann, Michaś rzeczywiście dużo pije i nie wiem jak mam go
        tego oduczyć, dopóki nie dostanie picia to się nie chce położyć. Jak ma butlę z
        wodą to hyc na boczek i za chwilkę śpi. Ale w ten sposób to on dwie pełne flachy
        obala przez noc. Próbowałam nie dać mu pić to tylko się rozpłakał. W dzień
        wypija min. 4 butle rozwodnionej herbatki (wtedy woda nie przejdzie). Chyba tak
        musi być.
        • aciki Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 21:57
          Maksio przesikuje wszystko. Nie ma na to rady. Tez się przebieramy w nocy.
          obsikuje kołdrę i poduszkę i prześcieradło i mnie też. Dałam za wygraną.
    • pati775 Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 22:00
      my uzywamy 4+ z rozciaganymi bokami papmersy
      trzymaja cala noc ale my TYLE nie pijemy tylko kaszka na noc 240ml

pzdr pati
    • liniosek Re: Pieluchy na noc 06.09.06, 22:38
      ja uzywam tych z lidla "cien" i uwazam ze sa ok,jak narazie to nie przeciekaja i
      nie ma niespodzianek.
      • kamilla76 Re: Pieluchy na noc 07.09.06, 10:18
        my uzywamy pampersa 4+ i nie mamy zadnych problemow a wieczorem butla kaszki 250
        i w nocy 2x mleko 250 i herbatka jakies 100 ml, bez butelki spac nie bedzie. a
        pieluchy mamy raz bardziej raz mniej zasikane, a przelalo sie moze ze dwa razy,
        jak za dlugo pospalismy.
        • kuncwotek Re: Pieluchy na noc 07.09.06, 12:43
          tylko rosmmanki! sa super. Nigdy nam nie przeciekły! Kup, ale tylko bordowe!
          Cena też jest korzystna.
          Ja tez ostatnio kupiłam przez przypadek pieluszki Tesco Unisex nappies za około
          32 zł za 56 szt. Powim, że jestem z nich zadowolona. Są chłonne i ładnewink
          • kuncwotek alza 07.09.06, 12:45
            i jak rossmanki?
            • alza73 Re: alza 08.09.06, 13:16
              rzeczywiście dzisiaj było ok i obyło się bez przebierania, ale fakt, że mały
              wypił też znacznie mniej niż zwykle. Sprawdzałam po 4 i nie był mokry,
              natomiast jak wstał o 5.45 to już body i piżamka były mokre. Tylko rano to i
              tak się przebieramy, więc to by była rewelacja.
              pozdrawiam wrześniaków i ich rodziców
              • aniapatryk Huggies super flex 08.09.06, 21:23
                Ja od zawsze zakochana w pampersach,wkurzylam sie bo zaczely mi
                przemakac.Kupilam Huggies super flex i rewelacja,sa super nieprzemakaja i wogole
                lepiej dopasowane sa w dzien i nie robi sie taki wielki worek miedzy nogami jak
                dziecko chodzi.Super!
                • robin2510 Re: Huggies super flex 10.09.06, 09:34
                  ja ostatnio też kupiłam huggies super flex , ale wg mnie to wielkie "G". W
                  pampersie i Bella Happy siusie zamieniają sie w żel a w Huggies zbijają się w
                  kluchę waty , do tego całe są jakieś sztywne, dla mnie beznadzieja nigdy
                  więcej...
    • maretina Re: Pieluchy na noc 10.09.06, 11:07
      tych samych co Ty. pampki ze streczowymi bokami. ostatni raz moje dziecko sie
      przesikalo jak mialo jakies 3 miesice)
      PIELUCHA RANO ( PO NOCY) NIE JEST MOCNO NAPELNIONA. PEWNIE DLATEGO, ZE KAJTUS W
      NOCY NIE ZJADA I NIE PIJE.
      oj. wlsnie wlaczyl mi cps lockasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka