Dodaj do ulubionych

czopki do pupy

28.09.06, 19:18
jak wladac je dzieciaczkowi bez stresu, bo u nas za kazdym razem tragedia.
ostatni (na kaszel) wlozylam malej z 20 min. temu, a do teraz caly czas sie
trzese, bo ona sie broni i macha nogami. zalamka!
Obserwuj wątek
    • maretina Re: czopki do pupy 28.09.06, 19:47
      u nas to samo. dlatego zrezygnowlam z czopkow. mam same syropy.
      • tin_t Re: czopki do pupy 28.09.06, 21:00
        z syropami też nie jest dobrze. jak tu wmusić w dziecko z gorączką, które
        odmawia nawet piersi coś takiego, u nas nawet się zdarzyły wymioty po takich
        syropkach i co? i nie zadziałało wtedy. ja więc zakupiłam czopki wink ale jeszcze
        nie używalam, mówicie, że trudno?
        • maretina Re: czopki do pupy 28.09.06, 21:09
          pielegniary nauczyly mnie w szpitlu podawac leki w plynie. to naprawde nic
          trudnegosmile. na mojego alcybiadesa sposob mam. palcami delikatnie sciskm
          policzki, robi sie dziubek. wypluc nie moze, musi polknac. trw to kilknscie
          sekund ( syrop podje na 3 razy, zeby mial mle lyczki do polkniecia).
          zeby wlozyc czopek mojemu dziecku potrzebne sa 3 osoby: dwie do trzymni i jedn
          do podawania lekusmile
    • scotia Re: czopki do pupy 28.09.06, 21:27
      A mój mały wcale się wkładaniem czopków nie przejmuje, czyli ma to "w
      pupie" wink)). Po prostu odchylam mu nóżki do góry i wkładam. Kropka. A co do
      syropów, których nie znosi właśnie wtedy kiedy powinien je łykać ( kiedy już
      najgorszy etap choroby minął przyjmował je prawie z uśmiechem na ustach), to
      dla mnie najlepszym sposobem jest użycie dozownika, takiej rureczki, dołączanej
      do Panadolu. Po prostu wkładam mu to do buzi i po troszkę wyciskam. Działa!
    • pati775 Re: czopki do pupy 28.09.06, 21:46
      we wkladaniu czopkow jestem juz wprawiona
      niby ze przewijam pieluche, wycieram dupsko jak zawsze, tata zajmuje czyms
      interesujacym lub cos interesujacego trafia do raczek malucha jak ojca brak i
      wtedy siup jednym zgrabnym ruchem czopek w dupsko
      maly robi zdziwione oczy smile ale generalnie echo przejecia

do podawania lekarstw mamy strzykawke nieoceniona odmierzasz ilosc lekarstwa i
      wstrzykujesz w kacik ust malucha - zawsze polknie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka