Dodaj do ulubionych

Uwagi moderatora

IP: *.* 19.09.02, 14:08
Hej hejwitam wszystkich na nowym forum, z jego oblężenia wnioskuję, iż było ono z dawna oczekiwane. :bounce:Mam jednak kilka uwag i próśb. :-) Skorzystam przy tym z mojego postu na Niemowlęciu. Na niniejszym forum opisujemy osiągnięcia naszych maluszków i porównujemy je z innymi. :-) Poszukujemy rówieśników do wspólnych dyskusji,spacerków, spotkań... Nie oznacza to jednak, że każdy ma otwierać wątek z datą urodzenia swojego maluszka... Istnieje wiele wątków np. marcowych, kwietniowych, majowych, czerwcowych... itd. może podpinajmy się pod nie i tam szukajmy astrologicznych bliźniaków naszych dzieciątek? :-) A propos: czy są tu dzieci z 29 listopada? :lol: Bardzo proszę, aby wątki nie były dublowane, wysyłane po kilka razy (nie mówię tu o błędach systemu, jak się coś komu nieumyślnie wyśle :-) ), bo będe je musiała zamykać...Siłą rzeczy wątki "kalendarzowe" osiągają tasiemcowe długości. Wielu forumowiczów korzysta z internetu w domu, łącząc się przez modem, a otwieranie strony z takimi wątkami trwa wieki. Tak mi się przynajmniej wydaje... Z Waszych postów wynika, że są to wątki chętnie czytane. Dlatego też bardzo bardzo proszę o zgłaszanie mi propozycji, czy mają one być pozostawione same sobie (nawet do kilkuset postów), czy też mam zamykać wątki o długości ponad powiedzmy 100 postów (nie kasować, zamykać! Oznacza to,że można je będzie nadal czytać, ale aby coś napisać, należy kliknąć: Wyślij nowy post. :-) ). Takie stare wątki po jakimś czasie i tak tracą na aktualności, co dzieje się również z ich tytułami. O losie wątków zadecyduje większość. Jeśli nie będzie większości - zadecyduje moderator. A ja od razu mogę powiedzieć, że jestem za zamykaniem wątku po 100 postach. :-) Życzę miłej zabawy na forumAsiaTmoderator
Obserwuj wątek
    • Gość: nikita Re: Uwagi moderatora IP: *.* 19.09.02, 22:07
      Witam cię AsiuT!1. Liczba 100 wydaje się do przyjęcia 2. Jeśli chodzi o modem, to generalnie sama strona główna edziecka otwiera się wyjątkowo powolnie (od czasu zmian), natomiast poszczególne fora otwierają się z mniej więcej taką samą szybkością (ie. powolnością)3. Słuszna uwaga nt. nieotwierania wątków z datą urodzenia :crazy:4. Czy przy zamykaniu wątku będziesz wysyłać ostatni w nim post zawiadamiający o jego zamknięciu?pozdrawiamAgnieszka
      • Gość: asia_t Re: Uwagi moderatora IP: *.* 20.09.02, 10:49
        Nikitkojuz odpowiadam. Wątki zamykane zawsze opatruję na koniec postem: wątek został zamknięty z jakiegoś tam powodu. :-) A co zrobić z tymi wszystkimi wąteczkami z datami urodzenia w temacie????? Wychodzi na to, że mamy kilka dyskusji o kwietniowych dzieciaczkach!Proponuję ograniczać się do miesiąca i roku urodzenia. :-) AsiaTmoderator, wdzięczna, że w ogóle ktoś czyta jej wypocinki :bounce:
    • Gość: asikg Re: Uwagi moderatora IP: *.* 20.09.02, 12:38
      Drogi moderatorze,Super pomysł z utworzeniem tego forum o osiągnięciach rówieśników. Szczerze mówiąc dawno o tym marzyłam, gdyż znalezienie różnych innych informacji na forum Niemowle często graniczyło z cudem , bo ciągle przewijały się wątki o dzieciach z lipca, września czy marca ( nie mówiąc już o otwieraniu tychże wątków, które trwało wieki...)pozdrawiamasikg
    • Gość: asia_t Re: Uwagi moderatora - astrologiczne bliznięta IP: *.* 24.09.02, 20:20
      Witam ponownie!zauważyłam, że zaczęło się intensywne poszukiwanie astrologicznych bliźniaków. :-) Na forum Niemowlę był kiedys prowadzony wątek KALENDARIUM. Zainteresowanych odsyłam do niego. :-) http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_niemowle&key=1013626577Możemy ten wątek kontunuować. Proponuję wysyłać do mnie maile z informacją o dacie urodzenia, a ja będę je zamieszczać. Wątek zostanie też przeniesiony na forum Rówieśnicy. Dlatego BARDZO BARDZO proszę, aby nie tworzyć nowych wątków z datami urodzenia w temacie... Druga prośba dotyczy postów prywatnych, kierowanych do jednej osoby. Każdy z nas ma maila, proszę z niego korzystać. AsiaT, moderator
      • Gość: asia_t Re: Uwagi moderatora - dłuuugie wątki i prywatne posty IP: *.* 24.09.02, 20:23
        Ponieważ nie otrzymałam prawie żadnych informacji dotyczących dłuuuugich wątków - poza Sierpniówkami, które zdecydowanie sa za tym, aby wątek rósł i rósł - tak też pozostanie. Natomiast jeszcze raz proszę o NIE wysyłanie prywatnych postów na forum. Będę je kasować. Do danej osoby proszę się zwracać przez email. AsiaTmoderator
    • Gość: asia_t Re: Uwagi moderatora IP: *.* 09.10.02, 10:49
      Jeszcze raz zwracam się z prośbą o uważne przeglądanie forum PRZED wysłaniem nowego postu. Może w ten sposób unikniemy dublowania wątków. Na razie uprzedzam o kasowaniu bądź zamykaniu Waszych postów, ale widzę, że ciągle dochodzi do otwierania wątków o tym samym tytule/temacie. Wątki takie będą przeze mnie kasowane bez uprzedzenia. Podobnie ma się rzecz z wątkami, które w tytule mają konkretną datę urodzenia. Proszę abyście najpierw poszukały, czy nie istnieje wątek z danego miesiąca? Astrologicznych bliźniąt możemy się doszukać w Kalendarium - nadal czekam na dane do uzupełniania. Od teraz również będę kasować wątki, które w temacie mają datę urodzenia dziecka, jeżeli wątek z danego miesiąca już istnieje. :-( AsiaT, moderator
      • Gość: asia_t Re: Uwagi moderatora po raz kolejny IP: *.* 27.10.02, 14:05
        Witam wszystkie forumowiczki, w ostatnich dniach pojawiło się na forum całe mnóstwo zdublowanych wątków. Od dzisiaj nie będę już uprzedzać o ich kasowaniu... Prosiłam wiele razy, aby tego nie robić... ale mam wrażenie, że rzucam grochę o ścianę... :-(Dziewczyny, miejcie litość nad moderatorem - w pracy forum nie chodzi, w domu nie mam czasu... siedzę przy kompie po nocach, gdy bąble już śpią. Od dzisiaj nie będę wysyłać żadnych maili na priva i forwardować postów, które się dublują. Po prostu od dzisiaj kasuję i już. :-( AsiaT, moderator
        • Gość: asia_t Skasowane posty IP: *.* 03.11.02, 18:47
          Hej hejwchodzę dzisiaj po święcie na forum i co widzę?? Całe mnóstwo zdublowanych wątków...skasowałam: wątek o dobie dzieci z grudnia 2001, wątek o grudniówkach istnieje bowiem od daaawna, wiem to akurat dobrze, bo sama się tam udzielam. :-) Wątek o dzieciaczkach z kwietnia 2000 - też już taki istnieje. Wątek o kupkach - do tego służy forum Niemowlę. Bardzo proszę Was raz jeszcze o przeglądanie forum PRZED napisaniem postu... wystarczy zjechać na dół strony... :-) AsiaT, moderator
  • Gość: p.halup Re: Uwagi moderatora - astrologczne bliznięta IP: *.* 23.09.02, 21:58
    Szukam astrologicznych blizniat mojej coreczki urodzonej 31.05.2001

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka