Dodaj do ulubionych

jak się czujecie?:)

09.12.06, 16:35
Jak Wasze sampoczucie?
Ja jestem ciągle zmęczona i do niczego,ale może to też dlatego,że wyniki mam
słabsze,jakaś anemia,czy coś się przyplątałauncertain A mam tyle pracy, na nic nie
mam sił,tylko bym spała, budziła się na jedzenie i znów spała....

Czasami mam dość tej ciąży,chociaż,jak mały zaczyna buszować w brzuchu, to
znów mi się podobasmile))

Jak u Was? Zaczynacie się bać porodu? ja jeszcze nie,chociaż manm czasem
takie przebłyski strachu...

pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • aniulka-c Re: jak się czujecie?:) 10.12.06, 01:24
      Ja już jestem bardzo zmęczona ciążą, ale wcale się sobie nie dziwię, bo nie dość
      że muszę bardzo na siebie uważać i dużo leżeć (bliźniaczki), to jeszcze brzuch
      mam wieeeelki (większy niż miałam w pierwszej ciąży w 9 mies.). NIe mogę spać,
      nie mogę jeść, chodzić tez za bardzo nie mogę bo nie mam siły, ale to wszystko
      jest normalne i staram się niczym nie przejmować, tylko spokojnie czekać do
      stycznia/lutego.
      • ola33333 Re: jak się czujecie?:) 10.12.06, 09:06
        Ja tez sie szybko mecze i zle spie, a ze wzgledu na skurcze bylam na
        zwolnieniu, ale tylko 3 dni. Musze w pracy oficjalnie jeszcze do swiat
        wytrzymac. W miedzyczasie skurcze sie troche uspokoily, ale dzis w nocy bylo
        znowu nie za ciekawie.
        Jakby co to lece znowu do lekarza i na zwolnienie.
        Nowa w pracy przyuczam, ale ona ciagle jeszcze czuje sie bardzo niepewnie i
        potrzebuje duzo pomocy z mojej strony. Ale dziecko jest wazniejsze. Niech moj
        szef sie pocaluje w nos. Bede tylko to robic na co mi zdrowie pozwola. Jak
        trzeba to bede znowu plackiem w domu lezec.
        Poza tym dowiedzialam sie, ze mam dosc malo wod plodowych (dolna norma) poza
        tym jest wszystko OK, ale jednak troche sie niepokoje. Pozostaje tylko wierzyc,
        ze wszystko jest i bedzie dobrze.

Pozdrawiam serdecznie !!
    • dragonflyyy Re: jak się czujecie?:) 10.12.06, 13:41
      Ja czuje sie świetnie wink cały czas zapominam, że jestem w ciaży. Nie mam
      problemów ze spaniem, zawiazywaniem butów wink,jedzeniem. Od poniedziałku ide na
      urlop, ale tylko dlatego, żeby go nie zmarnować - musze wykorzystać go do końca
      roku. Troche sie boje,że jak przestane chodzic do pracy to mnie zamuli,
      przestane być taka żwawa i zaczne snuć sie po kątach zalegając w domu.
    • marysiowamama Strasznie!!! 10.12.06, 18:52
      Dzisiaj czuję się jak bym zaraz miała zejść z tego świata. Częste skurcze,
      obolałe całe podbrzusze i tak jakby parcie na szyjkę. Nie wiem czy uciska mnie
      głową czy wkłada tam swoje łapki, wiem że nie czuję się z tym dobrze.
      I brak powietrza...
      To na razie tyle.
      • ola33333 Re: Strasznie!!! 10.12.06, 19:33
        mam podobnie jak marysiowa mama, tylko parcie na pecherz bardziej..
        • misia9944 Re: Strasznie!!! 10.12.06, 21:32
          hmm ja ogolnie jeszcze mam gardlo bolace ale cos dzis mialam jakis ucisk na
          rzebra chyba nozki tam mialo. nie za mile ...
    • minka2403 Re: jak się czujecie?:) 11.12.06, 00:15
      Ja mam tez obolale podbrzusze - tak zupelnie niziutko. Najbardziej to czuje, jak
      dlugo poleze na wznak. Wtedy to "bolenie" budzi mnie nawet w nocy, a jak sie
      przekrecam na bok, to dodatkowo ciagnie. Bola mnie tez - jak juz niektore z Was
      pisaly - kosci biodrowe od tego lezenia na bokach. No i mam do Was jeszcze
      intymne pytanie - czy pobolewa Was czasem w srodku w pochwie? Ja tak mam od
      kilku dni. Nie jest to bol uporczywy i przewiercajacy, tylko takie wlasnie
      pobolewanie przez 2-3 sekundy i potem dluzsza przerwa. Ale jednak co jakis czas
      to wraca. Napiszcie prosze, czy Wam sie to zdarza.
      • niunka24 minka2403 11.12.06, 01:04
        Takie 2-3 sekundowe, jakby szpilkę ktoś włożył? kłujący, ostry, dość silny,
        ale b.krótki ból?
        mi się zadarza...codziennie raczej nie, ale co 2 dni tak mniej więcej...
        też nie wiem, o co chodziuncertain
        • minka2403 Re: minka2403 11.12.06, 12:38
          No wlasnie cos takiego, z tym ze nie zawsze jest ostry i klujacy, czasem jest
          nawet dosc lagodny, ale zawsze taki wlasnie "impulsowy". Bede za tydzien u
          lekarza, to spytam.
        • karina.82 Re: minka2403 11.12.06, 15:05
          Ja tez mam to o czym pisze niunka24 od miesiaca juz, lekarz powiedzial ze to
          normalne. A teraz doszedl jeszcze bol kosci lonowej i miesni ud w kroku. Macie
          takie cos?
          Pozdrawiam...
          • minka2403 Re: minka2403 11.12.06, 15:09
            No to widze, ze niezla z nas ekipa polamancowsmileMnie miesnie ud jeszcze nie bola,
            ale moze to jeszcze przede mna.
            • mszocik Re: minka2403 11.12.06, 23:38
              a ja nie mam czasu na pojekiwanie - he he he. Kilka dni temu odebralismy klucze
              od wlasnego m i teraz je remontujemy. Jedyne na co ostatnio narzekam to ekipa,
              ktora robi nam kuchnie i lazienke. Okropienstwo!!!!!
              Nie mam czasu chodzic w ciazy, ot i co! smile)))
    • dziubasek_ona dobrze 12.12.06, 09:17
      Cześć dziewczyny.
      Moje ogólne samopoczucie jest dobre. Każda ciąża wiąże się z jakimiś
      dolegliwościami, więc mam je i ja. Częste oddawanie moczu jest na porządku
      codziennym i nocnym - zdążyłam się już do tego przyzwyczaić smile Poza tym
      wieczory i noce bywają ostatnio męczące z powodu bólu pleców i pachwin. Ciężko
      mi się oddycha - szczególnie leżąc. Ale pocieszam się tym, że synek już niedługo
      będzie ze mną i wynagrodzi mi to wszystko smile Uważam, że najgorsze już za mną -
      chodzi mi tu poronienie na przykład. Teraz dziękuję Bogu za każdy dzień synka
      spędzony w brzuszku, niech rośnie i ma się zdrowo. W czw idziemy do Pana
      doktora, ależ synek go lubi, hehe schowa się głęboko w brzuszku, a mamie da w
      kość po wizycie big_grin

Pzdr. wszystkie dziołchy wink Gosia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka