Dodaj do ulubionych

a marzec 2002 ??

IP: *.* 28.02.03, 11:58
Cześć,Jestem mamą Kai z 18.03.2002 r.Widzę, że nie ma dzieciaczków z marca 2002. Jak macie ochotę to proszę o dopisanie się :).Pozdrawiam wszystkie mamy.Edyta i Kaja ;).
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta_I Re: a marzec 2002 ?? IP: *.* 28.02.03, 14:01
      Witajcie dziewczyny,Widzę, że znalazłam "bliźniaczkę" dla mojego synka Wojtka, który też się urodził 18 marca 2002. Wojtek jest pogodnym, kochanym dzieciaczkiem i ma 2 starszych braci. Ponieważ od września wróciłam do pracy Wojtek od połowy października chodzi do żłobka. Dalej karmię piersią, codziennie w pracy ściągam pokarm więc Wojtek ma śniadanie w żłobku. Mimo takiego zdrowego karmienia niestety dość często dopadają go infekcje, ostatnio w zeszłym tygodniu. Jeżeli chodzi o jedzenie to Dydek nie jest chętny do eksperymentów. Lubi moje mleczko, toleruje zupki i desery ze słoiczka. Czasami skusi się na soczek. Ostatnio z kubeczka pił jogurt owocowy, taki robiony w domu ze zmiksowanego jogurtu naturalnego z bananem i innymi owocami (truskawki, maliny, jagody). Choć urodził sie dość duży(3730 i 59 cm) to teraz wyrasta na raczej szczupłego chłopczyka, zreszta tak jak jego bracia. Nie wiem ile waży, ostatnio był ważony jak miał 7 miesięcy i 8 kg.Jest na etapie raczkowania i chodzenia przy meblach więc w kuchni wszystkie szafki są powiązane sznurkami a psia miska stoi na stole. Wojtek nie jest chętny do przyswajania umiejętnosci. Wie gdzie jest lampa, gdzie mama ma nosek, gdzie jest oko, jak jest w dobrym humorze to zrobi pa pa. Lubi jak mu się śpiewa lub opowiada wierszyk o lokomotywie.Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie i dzieciaczki. Właśnie zaczynamy świętować roczki! Jak ten czas szybko leci.Marta
    • Gość: miodzio Re: a marzec 2002 ?? IP: *.* 28.02.03, 16:50
      Krzyś urodził się 16 marca, chociaż powinien dużo wcześniej i ma 7-letniego braciszka Michasia.Krzysiaczek właśnie tydzień temu zaczął chodzić na dobre. Wcześnie przytrzymywał się kogoś albo czegoś, ale w końcu się odwarzył. Mamy z tego wielki ubaw bo chodzi jak pijany z rękami podniesionymi do góry. Bardzo Mu sie to podoba. Z jedzeniem u nas też jest różnie, jesteśmy na diecie i dopiero dostaliśmy zezwolenie od lekarza na próbę wprowadzenia jajka. Ze spaniem jeszcze gorzej - całe noce przy cycusiu (butelki z innym mleczkiem do ust nie weźmie). Waży 11 kilogramów i z tego względu cieszę się, że sam zaczął się przemieszczać.A jak tam inne marcóweczki?Magda
      • Gość: dhalladin Re: a marzec 2002 ?? IP: *.* 01.03.03, 00:26
        wITAMsmile) Pozwole sie przylaczyc do marcowych maluchow.Kelly 10 marca skonczy rok!!! Ma 8 zebow i lubi podjadac wszystko co wpadnie w rece(najlepsze sa paproszki z dywanu)Jestesmy na etapie zabezpieczania domu przed naszym urwisemsmile)Nawet nie przypuszczalam,ze ta ciekawska wszedzie wejdzie.Kelcia gada po kelciowemu.Mowi kot(jak ma ochote) i umie pokazac lampe.To mniej wiecej na tyle.Chodzi trzymajac sie szafek,robi papa i caly czas sie smieje.Pozdrawiamy marcowe maluchy.A jak tam przygotowania do pierwszych urodzin? Buziak i Zabkasmile)))
    • Gość: miodzio Re: a marzec 2002 ?? IP: *.* 28.02.03, 16:52
      Przepraszam za błąd orograficzny. Wszyscy wiemy, że odważył nie pisze się tak jak ja to zrobiłam. Sama strasznie tego nie lubię.Magda
      • Gość: Edie Re: a marzec 2002 ?? IP: *.* 01.03.03, 20:07
        Cześć dziewczyny :)Fajnie, że Kaja ma "brata bliźniaka" :). Pamiętam, że w szpitalu jak ją urodziłam 2 godziny później też urodziła się dziewczynka.Kaja umie chodzić przy meblach i raczkuje bardzo profesjonalnie :)), mówi: tata, daj, to i je tony chrupek kukurydzianych. Nawet lubi eksperymenty jedzeniowe tzn. jedzenie dla dorosłych typu: kanapka z szynką, makaron itp. :) Nie je już od grudnia cyca bo, sama stwierdziła, że jest już za duża :). Najchętniej nie jadłaby już mleka, ale oczywiście przemycamy jej go.Pozdrawiam Was mocno :)Edyta i Kaja i tatuś :)))
    • Gość: asia_t Re: a marzec 2002 ?? IP: *.* 03.03.03, 09:29
      dzieciaczki z marca 2002 są na forum, proszę sie dopisywać do tamtego wątku. Ten zamykam.AsiaT,moderator

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka