Dodaj do ulubionych

swędzenie

19.01.07, 13:06
Witam! Podczytuję Was od dawna ale dopiero teraz nadarza się okazja, aby się odezwać. Ja mam termin na 15.02 i to moja druga ciąża, choć córka ma już 8 lat i z pierwszej nie za wiele pamiętam ( poza tym, że poród bardzo bolismile. Będę rodzić w Anglii więc moje wrażenia z opieki zdrowotnej nad ciężarną są inne choć nie mogę właściwie narzekać.
Ostatnio martwię się, bo jakiś tydzień temu dostałam wysypki na brzuchu i piersiach, w dodatku okropnie swędzącej. Byłam u lekarki i zrobiła mi testy w kierunku cholestazy ale wyszły na szczęście negatywne. Co nie zmienia faktu, że swędzi mnie okropnie - najbardziej wieczorem i w nocy. Nie mogę zasnąć, nie mogę spać. Czy któraś z Was też tak ma? Bo zaczyna mnie to martwić - czy to aby bezpieczne dla dziecka. Idę we wtorek do położnej ale zastanawiam sie czy nie powinnam wcześniej coś z tym zrobić.
Uff, ale się rozpisałam.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • viwka Re: swędzenie 19.01.07, 14:26
      A ja jestem w Irlandii (2 ga ciąża, pierwsza ponad 7lat temu) do końca mam 22dni.

Robiłam badania pod kątem cholestazy - ale jest wszstko git.
      Natomiast dostaje szału ze swądzącymi stopami w nocy sad Dzis oka nie zmróżyłam
      (pomimo dziwnie jestem na chodzie smile)

Moczyłam w ... krochmalu, smarowałam balsamami, linomagiem.. NIC... KOSZMAR i
      NERW jeden wielki sad Nie ma dla nas ... pomocy sad poród nas wybawi ...
    • irima2 Re: swędzenie 19.01.07, 14:57
      Hej! Ja też mam termin na 15!
      No i w dodatku mam ten sam problem - strasznie swędzi mnie brzuch.
      Powyskakiwało mi kilka krostek. Myślę, że to od tego że mam takie skoki w
      przyroście brzucha - i wtedy własnie mnie strasznie ciągnie i swędzi. A że nie
      mogłam się powstrzymać i się drapałam, to teraz są tego efekty. Najbardziej mi
      to dokucza wieczorem i w nocy - a najbardziej pomaga posmarowanie kremem na
      rozstępy. Ale u mnie to tylko kilka krostek na brzuchu.
      • agoos1 Re: swędzenie 19.01.07, 23:02
        Uff! Cieszę się że nie jestem odosobniony medycznie przypadeksmile Zaczęłam się zastanawiać nad najprostszą przyczyną - uczuleniem. Może być, że od proszku, który zmieniłam już jakiś czas temu i jego z początku nie podejrzewałam. Ale skórę mam teraz dużo bardziej napiętą - mały strasznie urósł - to pewnie też wrażliwszą. Sprawdzę i mam nadzieję, że to to. Viwka, nie wiem czy coś stosujesz ale mnie GP poleciła używać Calamine lotion - to taki płyn na wypryski z ospy a doustnie Piriton, żeby ulżyć sobie w cierpieniu. Są dostępne bez recepty. Jak wrażenia z opieki nad ciężarną w Irlandii?smile
        Pozdrowionka
    • marysiowamama Re: swędzenie 20.01.07, 12:58
      Ja w pierwszej ciązy miałam takie wysypkowe problemy na brzuchu ale wszystko
      minęło jak zmieniłam balsam którym się smarowałam.
      Teraz od niedawna bardzo mnie swędzi brzuch chociaż nie mam wysypki. Ale
      zbiegło sie to z tym jak opadł mi brzuch i zaczęłu się robic na dole rozstępy.
      myślę że to one (lub ich powstawanie)tak swędzi.
      pozdrawiam wszystkie swędzące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka