dragonflyyy 08.02.07, 14:53 Mam problem z imieniem dla dzidzi - miala byc Oliwka,ale to strasznie popularne imie... Moj chlopak wymyslil (znalazl na necie) Vesna, co o tym mślicie? Kluska już nieługo sie pojawi a ja jestem coraz bardziej niezdecydowana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oooziii Re: Vesna? 08.02.07, 15:07 zastanów się tylko albo najlepiej sprawdź wcześniej czy będziesz mogła zarejestrować małą w urzędzie stanu cywilnego, z tego co wiem to czasem są problemy z imionami. Ale po za tym to mnie się osobiście podoba Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: Vesna? 08.02.07, 15:15 zarejestrowac bedziesz mogla na pewno - moi znajomi maja coreczke o tym imieniu moze chodzi o pisanie przez W albo V nie wiem, ale problemow z zarejestrowaniem imienia nie mieli A co do samego imienia - nie wazne co my myslimy, ale co Wy myslicie, to Wy bedziecie uzywali go na codzien (w przeroznych odmianach) przez reszte zycia p.s. mi sie podoba pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamagai Re: Vesna? 08.02.07, 18:34 Jestem marcówką,choc pewnie urodzę w lutym,dlatego się wypowiemSwego czasu też rozważaliśmy to imię,bardzo nam się podoba,ale jednak zdecydowaliśmy się na Polę.Imię to zarejestrujesz jedynie przez W,ponieważ w Polsce nie można nadawać imion na V(chyba,że któryś z rodziców jest cudzoziemcem).Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dziegielek Re: Vesna? 08.02.07, 18:44 Moja koleżanka chciała tak nazwać córeczkę, ale jej mąż jest Chorwatem i dlatego takie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: Vesna? 09.02.07, 01:42 My też myslimy o Poli, a poza tym jest jeszcze: Inka i Marcelina. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Vesna? 08.02.07, 19:22 Przyznam się, że pierwszy raz słyszę o tym imieniu i ciężko mi powiedzieć czy mi się podoba czy też nie ale przede wszystskim podobać ma się Wam A tu takie małe info o imieniu Vesna znalazłam: www.rjp.pl/? mod=oip&type=imiona&id=597&letter=V Pozdrowionka i daj znać jakie w rezultacie imię wybraliście. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 poprawka linku 08.02.07, 19:27 link nie wszedł, poprawiam: tiny.pl/w3mf Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa22 Re: Vesna? 09.02.07, 10:38 A ja myślę, że nie o to chodzi, że imię powinno przede wszystkim podobać się rodzicom. To też. Ale przede wszystkim trzeba sobie wyobrazić osobę, która ma to imię naosić przez CAŁE życie. Czy przypadkiem nie skazuje się tej osoby na wieczne pytania otoczenia w stylu "Jak??!!" albo "A co to za imię?!" kiedy się przedstawi. Ciągłe tłumaczenie ludziom skąd się wzięło takie czy inne imię może doprowadzić do furii. Poza tym trzeba sobie tę osobę wyobrazić na każdym etapie jej życia - jak to będzie brzmiało i jaką reakcje wywoływało jak będzie dzieckiem, nastolatkiem, dorosłą i starszą osobą. Osobiście uważam, że imiona typu Vesna, Ruslana powinny dawać swoim dzieciom te osoby, które mają na przykład pochodzenie czy to bałkańskie, czy odpowiednio - ukraińskie. Faktycznie jest ładne, ale osobiście wolę polskie imiona Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: Vesna? 09.02.07, 12:56 ja mam troche inne zdanie, uważam, że każdy sam nadaje charakter swojemu imieniu .. Znam osoby, które maja świetne imiona ale sa "niefajne" i w życiu nie nazwę tak swojego dziecka,bo mi sie źle kojazy. Jak narazie niemieszkam w Polsce, nie wiem gdzie spędze resztę życia...zamierzamy podrózować pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annajam Re: Vesna? 09.02.07, 12:09 Witam , jestem marcowka 2007 , ale prawdopodobie urodze wpod koniec lutego. Dlatego podczytuje wasze forum.Co do imienie to moj maz wlasnie tez takie chce dac coreczce ( juz od kilku lat ma je w glowie ).Vesna czyli Wiosna, srare slowianskie imie, moze bym sie na nie zgodzila , ale jak mowie o nim znajomym to oni mowia , zebym sie na nie nie zgadzala bo <<obciach". Wiec moze na drugie imie Vesna tak zeby tatusiowi bylo milo. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: Vesna? 09.02.07, 12:58 na drugię chcędać Janka po babci - znaczy sie teraz to juz po praabci Odpowiedz Link Zgłoś