magalik Re: podanie o urlop macierzynski 19.03.07, 11:23 za szybko enter pisalyscie takei cudo? jak ama byc jego tresc? z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: podanie o urlop macierzynski 19.03.07, 11:53 Gdzies czytalam, ze taki standardowy zapis: ze prosisz o udzielenie urlopu macierzynskiego w wymiarze X dni od Y dnia do Z dnia oraz o udzielenie zaleglego urlopu wypoczynkowego w wymiarze XX dni od Z dnia do ZZ dnia. Jako zalacznik dajesz odpis (moze byc xero) aktu urodzenia dziecka lub swistek ze szpitala... najlepiej dopytaj sie w swojej firmie, czego potrzebuja. Kania Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1231 Re: podanie o urlop macierzynski 19.03.07, 11:58 Ja dostarczyłam tylko świstek ze szpitala (i za pierwszym, i za drugim razem), żadnego podania nie wymagali. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: podanie o urlop macierzynski 19.03.07, 12:16 Ja pisałam podanie z prośbą o udzielenie urlopu od dn.narodzin dziecka. Nie pisałam do kiedy, tylko musiałam zaznaczyć na które dziecko wtedy sami wyliczaja juz wymiar (inny np.na drugie dziecko po urlopie wychowawczym, a inny po zwolnieniu). Do tego dołaczyłam xero aktu urodzenia dziecka i świstek ze szpitala. To tyle. I pierwsze pieniażki już przyszły Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: podanie o urlop macierzynski 19.03.07, 14:21 Ja zaniosłam do pracy tylko kartkę ze szpitala (o treści urlop macierzyński 18 tygodni od dnia...). Miałam umowę o pracę tylko do dnia porodu więc to powinno wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś