Dodaj do ulubionych

A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie plan

02.04.07, 20:24

Obserwuj wątek
    • asia_mod Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 02.04.07, 20:29
      Przepraszam, za szybko enter, nawet nie zdążyłam dokończyć, że planuje.
      Strasznie mocno gratuluje wszystkim ciężarnym. I jakoś mam wrażenie, że chyba
      wszystkie już wrzesniówki 2005 są po raz drugi mamami, albo zaraz będą.
      Ja na razie kolejnej ciąży nie planuje i chyba nie prędko się zdecydujemy, choć
      nie ukrywam, że marzy mi sie jeszcze córcia...ale może kiedyś...
      • ula233 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 02.04.07, 21:40
        a ja nie jestem i przez jakies 3 lata nie mam jeszcze w planach.
        Rodzeństwo Emilek bedzie miał napewno ( tez mi sie marzy córcia) ale jeszcze
        nie teraz.
        • mijaczek Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 02.04.07, 23:00
          Z wielu przyczyn nie jestem w ciazy i na razie na pewno nie bede... Przynajmniej
          jakis czas... Moj maz skonczy szkole kolo Bozego Narodzenia, potem musimy albo
          wrocic do Stanow albo wyprowadzic sie gdzies indziej... no i wtedy zacznie sie
          czas dla mnie...czyli w koncu ja bede mogla cos zrobic dla siebie... w planach
          skonczenie albo zaczecie nowych studiow, moze praca...na pewno zalegle wakacje i
          miesiac miodowy... Nie wyobrazam sobie teraz ciazy... i mimo tego, ze Mirena,
          ktora mam zalozona nie sluzy specjalnie mojemu nastrojowi i cerze to dla mnie
          jest to najlepsza metoda antykoncepcyjna...oby okazalo sie niezawodna!
          • alfa36 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 02.04.07, 23:03
            Ja nie jestem w ciąży i juz nie planuję być. Chyba, ze za kilka latek jakaś wpadeczka (oby nie).
            • aisza24 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 02.04.07, 23:09
              ja nie planuje dzieciatka przez ok. 3-4 lata, a potem chcialabym miec coreczke
      • jagodzia24.09 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 11:12
        Ja jeszcze nie, może jak Kacper pójdzie do przedszkola (za 2 latka)
    • maretina jaaaaaaa:))))) 03.04.07, 08:54
      nie wiem tez czy zdecyduje sie w ogole na kolejne dziecko. mam dosc pieluch
      itdsmile
    • mama_ania77 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 09:51
      Ja!!!
      ...ale ja juz mam dwójkę smile))
      i wiecej nie planujemy...
      • monismonis Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 09:58
        Ja tez jak narazie nie smile Mi również marzy mi sie córeczka ale to moze gdzieś
        za jakieś 4 latka smile Narazie chce odchowac Patryka, posłac go do przedszkola,
        znaleśc jakaś prace i może później zdecyduje sie na drugie diecko jak Patrys
        bedzie miał jakieś 5 latek.
    • wiolk77 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 09:56
      ja nie jestem jeszcze... planuję za rok o tej porze już być wink
      • alciafedo Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 20:24
        to tak jak ja planujemy robic w marcu

he he ale kto wie moze mi sie odchce
        narazie biore pigolki i dobrze sie mam

w sierpniu slub siostry na ktorym swiadkuje i dobrze sie bawie i potem w
        styczen luty narty i dopiero

• ania2425 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 12:04
      Ja nie jestem i mysle ze przez najblizsze 1 - 1.5 roku nie bede.
      Marze o kolejnym dziecku, ale chcialabym zeby Majka byla ciut starsza gdy
      pojawi sie drugie malenstwo.
      Wiem ze podjecie decyzji o kolejnym dziecku bedzie dla nas trudne, bo
      zawsze "cos tam" innego jest w planach, wiec mam nadzieje ze los zadecyduje
      troche za nas i zrobi nam kolejna niespodzianke smile))
    • ninjo Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 14:42
      ja tez jeszcze nie planuje. Dopieor za ok. 2-3 lata.
      Kilka mies. temu zmienilam prace i wolalabym troche poczekac
    • 9-x-2 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 17:39
      Ja mam dwójkę i już nie planuję
    • bomba001 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 17:56
      dwójka jest, obie plcie, wszystko w domu oprocz kotasmile)) wiecej planow nie mam,
      choc moze jak bym mlodsza i bogatsza byla to kto wiesmile)
      • robin2510 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 19:42
        ja tera nie planuje ciaży bo:
        - w tym roku chcemy ropzocząć rozbudowę domu,
        - za mała by była róznica wieku mędzy kingą a nowym przybyszem
        - myśle tak o zajściu (jak już) w lato 2008 żeby urodzić w 2009r - zawsze to o
        rok dłużej (he he he)
        - chciałabym synka, a chłopaka to chyba trudniej zrobić, a już zwłaszcza w
        mojej rodzinie - od 2 pokoleń rodzą się same dziewczynki. Jak ktoś mi da
        przepis na chłopa to w sumie mogę już nawet za rok.(he he he), najwyżej budowy
        dopilnuje mi koleżanka z pracy.

pozdrawiam
        • wielorybka Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 04.04.07, 10:05
          robin2510 napisała:

> - chciałabym synka, a chłopaka to chyba trudniej zrobić, a już zwłaszcza w
          > mojej rodzinie - od 2 pokoleń rodzą się same dziewczynki. Jak ktoś mi da
          > przepis na chłopa to w sumie mogę już nawet za rok.(he he he), najwyżej budowy
          > dopilnuje mi koleżanka z pracy.

jest książka na temat tego jak zrobić synka - mojej kolezance się udało
          • robin2510 Re: Do Wielorybki 04.04.07, 20:04
            Mam tę książkę, i po jej przeczytaniu okazało się że córcia została "zrobiona "
            dokładnie jak tam napisano - czyli dla tych którzy chcą córkę. Oczywiście wtedy
            było to nieświadome, albo zbieg okoliczność że postępowalismy dokładnie jak tam
            napisano o czym nie wiedzieliśmy. Powiem szczerze że kiedyś podpytałam gina do
            którego chodzę czy jest możliwość zaplanowania płci, gin (młody chłopak ze 2-3
            lata starszy ode mnie a mam 28 latwink))))), że owszem ale oczywiście w celu
            konkretów zaprasza mnie i męża do prywatnej kliniki w której takze pracuje
            (kliniki leczenia bezpłodności ale żadna z tych znanych). Mówię mu na to, że na
            selekcje plemników to mnie nie stać a poza tym w Polsce jest to zabronione i
            niedostepne , na co on że nie o TĘ metodę chodzi , napewno wiąże sie to z
            monitoringiem cyklu. Pochwalił się że na 10 par 9 urodziło się dziecko
            pożądanej płci. Nie wiem czy mnie nie zalewa przypadkiem, i nie kombinuje bo z
            tego co wiem to nie ma metody 100 % pewnej , ale kłócić się nie będę bo
            lekarzem nie jestem.
            • wielorybka Re: Do Wielorybki 06.04.07, 01:03
              im się udało, zastosowali sie ścisle do wskazań więc szansa jest smile
        • lolita27 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 04.04.07, 11:16
          Robin smile ja tez zaczynam budowe na jesieni i roznoczesnie wtedy zaczne starać
          sie własnei o synka. Wiem, ze bedzie ciezko razem to pogodzic, ale bedzie
          mobilizacja zeby szybciej skonczyc budowe smile
          • robin2510 Re: Lolita !!! jak Ci się uda to proszę o przepis. 04.04.07, 20:06
            na synka , my obecnie jesteśmy na etapie architekta załatwiania masy
            papierologii , jak dobrze pójdzie to w sierpniu dostanę pozwolenie na
            rozbudowę. Najpier musze zacząć od zdobycia warunków zabudowy w mojej
            dzielnicy. Całe szczęście ze siedzę w rynku nieruchomosci (ich kredytowaniu) bo
            bym poległa na maxa z tym wszystkim.
            • lolita27 Re: Lolita !!! jak Ci się uda to proszę o przepis 05.04.07, 09:43
              Oczywiście jak sie uda smile
              No my tez jestesmy na etapie projektowania domu, cześć dokumentów poskładana,
              ale na niektóre rzeczy typu mapa od geodety czekamy 2 miesiące! Właśnie czas
              leci, a do jesieni nie tak daleko.... mam nadzieje ze my tez zdążymy z
              pozwoleniami. Pracy przy tym jest baaaaardzo duzo, ale bądzmy dobrej mysli,
              warto!
              Powodzenia
      • efka42 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 04.04.07, 12:30
        Bomba- u mnie tez dwojka, obie plcie i jeszcze kot na dodatek.Tez nie planuje
    • jadis76 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 03.04.07, 21:33
      ja też nie
      i na razie nie zanosi się - cieszę się,że córka taka duża i etap niemowlęctwa
      dla mnie najgorszy, mamy za sobą
      ale może za rok ? zastanawiamy się
      • efka30 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 04.04.07, 17:50
        Ja juz mam wszystkie dzieciaczki w domu!!! Córka 18 lat za pare dni skończy i
        synek 1,5 roczku.I jest super!! i wystarczy.Chociaż...gdybym byla mlodsza...to
        pomyslalabym o jeszcze jednym.Jakos strasznie szybko i fajnie/pomimo
        komplikacji na poczatku/ mi ta ciąża zleciała...Okres niemowlęctwa Kubusia
        też...nie wiem kiedy.Aż czasami sobie mysle,że on juz taki duzy jest i tak
        krotko był niemowlaczkiem, ze juz zapomnialam jak to bylo.No ale i też jako
        niemowlaczek był super dzieckiem.Dogadywalismy sie w lot i żadnych problemów z
        nim nie bylo...
        W perzeciwienstwie do 1-szej ciąży.No ale wtedy mialam 21lat i nie za duzo
        cierpliwosci smile)
    • tin_t Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 05.04.07, 07:40
      ja nie planuję wcale być w ciąży.

ale młody też był nieplanowany wink
      • malgosia.w Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 05.04.07, 11:59
        Ja nie jestem i w ciągu najbliższego roku raczej nie palnuję.
    • gocha34 Re: A kto jeszcze nie jest w ciązy i na razie nie 07.04.07, 21:45
      my już nie planujemy bo już mamy parkę i jest super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka