Dodaj do ulubionych

Refluks...

15.04.07, 13:00
No i nie przypuszczałam że znajdą nam własnie to. W myśl zasady "szukajcie a
znajdziecie" ciagle kolejne badania i kolejne odkrycia. To było usg w zwiazku
z tym że Zocha bardzo sie krztusi przy jedzeniu (kiedys był juz ten temat).
Na szczęscie robi to juz coraz mniej. Ale wyszło że to własnie przez refluks
chociaz (UWAGA!) Zosia prawie wogóle nie ulewa. Myslałam że to własnie
ulewanie jest gł.objawem refluksu.
Pocieszono mnie że ponad 90% dzieci to ma i samo zaniknie.
Obserwuj wątek
    • jowitaw001 Re: Refluks... 15.04.07, 14:27
      Nie zazdroszczę ale skoro ma to około 90% dzieci to chyba nie ma co się
      martwić. Mój krztusi się jak za łapczywie ciągnie cyca. Jest takim żarłokiem że
      nawet jak się krztusi to nie wypuści brodawki i żeby go spionizować muszę mu
      zabierać pierś siłą smile Niestety najgorzej jak się chodzi po lekarzach - zawsze
      coś wynajdą smile))
    • minka2403 Re: Marysiowamamo... 15.04.07, 20:48
      A czy dostalas w zwiazku z tym jakies zalecenia? Podejrzewam, ze moj synek tez
      moze miec refluks, bo on sie wlasnie krztusi i czesto ulewa. Zeby ograniczyc to
      krzuszenie ja staram sie go karmic "pod gorke", czyli bardzo przechylam sie do
      tylu jakbym lezala na lezaku (oczywiscie klade sobie poduszki). U nas to bardzo
      pomaga, choc i tak musze go bardzo pilnowac. Jesli chodzi o ulewanie, to staram
      sie go jak najdluzej "pionizowac" jak mowia lekarze, ale problem jest taki, ze
      on nie lubi byc dlugo na rekach (tez juz o tym gdzies pisalam). No ale Wy nie
      ulewacie. A to USG to jest USG tylko przelyku czy calego ukladu az do
      zoladeczka? Bardzo Was pozdrawiam.
      • marysiowamama minka2403 16.04.07, 21:17
        Zaleceń nie dostałam. Ale skierowanie było od pediatry który nas prowadził w
        szpitalu i z tymi wynikami dopiero mamy iść do przychodni do naszej pediatry.
        Pewnie ona powie dopiero coś wiecej.
        A szczerze mówiac na drugie Twoje pytanie nie potrafie odpowiedzieć.
        Skierowanie nie przeszło przez moje ręce, a na obrazkach na monitorze usg
        zupełnie sie nie znam.
        Też pozdrawiamy.
        • minka2403 Re: minka2403 17.04.07, 08:14
          Dzieki za odpowiedz. jak bede u pediatry, to spytam o ten refluks w naszym
          wypadku. Jak dostaniecie jakies wskazowki od swojego, to podzielcie sie
          nowinami, prosze.
          • marysiowamama Re: minka2403 17.04.07, 09:24
            Jasne dam znać, ale nie panikuj bo to naprawde nic strasznego.
            Znam dziewczyne której dziecko miało taki refluks że kwasy cofały sie
            maluszkowi do buzi. Nie mogła go kłaść na płaskim, nawet w wózku nie mogła go
            wozić (tylko nosidełko)i musiała odciagać pokarmi, zageszczać go i dopiero
            karmić.
            Ale temu to ulewało sie potwornie.
            Głowa do góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka