26.04.07, 14:31
Jakie mleko teraz piją wrzesniaczki? My wciąż na Bebiku, ale powaznie zastanawiam sie nad wprowadzeniem zwyklego, kartonikowego. Zdaniem naszego pediatry, byc może miną zaparcia, kiedy wprowadzimy zwykle mleko. Choc, szczerze mowiąc, troche sie boję... no i nie wiem, gotuje sie to mleko czy tylko podgrzewa?
Obserwuj wątek
    • malina.majka Re: Mleko 26.04.07, 15:02
      My wszyscy pijemy mleko krowie, takie w plastykowej butelce, swiezutkie,
      pyszniutkie,nie gotuje ale podgrzewam w mikrofali, mloda pije takie odkad
      odstawilam ja od piersi w lutym i nigdy nic jej nie bylo. Zreszta w UK chyba
      wszystkie dzieci pija takie mleko. Pozdrawiam,M.
    • mcbeall Re: Mleko 26.04.07, 18:49
      Oleńka pije NESTLE JUNIOR trzy razy dziennie...ale np. wyjada mi musli ze
      zwykłym krowim mlekiem prosto z kartonika i nic jej nie jest. Ja zamierzam
      wprowadzić krowie mleko od drugiego roku życia
    • agnieszkaela Re: Mleko 26.04.07, 18:52
      Pic nie pije zadnego, bo nie lubi-w zamian zrobi wszystko za jogurt pitny. no,
      dzisiaj skusil sie na mleko sojowe, smakowe wiec moze takie bedzie pic-to na
      zimno.
      Zupy mleczne, nalesniki itd robie na zwyklym mleku, czasem z kartonika czasem
      kupuje swieze.
      W Holandii tez po roku juz wiekszosc dzieci pije zwykle mleko, choc cyba
      jeszcze czesciej czekolade na mleku.
      • liniosek Re: Mleko 26.04.07, 20:22
        moja mala tez wciaz pije mleko bebiko (tzn kaszki na tym mleku).Ja rowniez
        zastanawialam sie nad wprowadzeniem juz mleka z kartonu,ale jakos jeszcze nie
        wprowadzilam.Moze wkoncu sie zmobilizuje i zmienie jej to mleko,chodz bebiko
        jest duzo wygodniejsze,bez gotowania i td..
        • smeagoul Re: Mleko 27.04.07, 18:32
          A my od jakichs 3 miesiecy pijemy mleko w proszku granulowane- odtluszczone.
          Robię jak modyfikowane czyli podgrzewam wodę w mikrofali potem 4 miarki (takie z
          humany) na 210 ml. i gotowe. Z kartonu ludzie odradzają a świeże musiałabym
          kupować codziennie, uwazać aby się nie kwasiło a tak mam zawsze swieżą porcję.
          Maly pije samo mleko ale najczesciej z 3 miarkami kaszki - rano i wieczorem.
    • kama755 Re: Mleko 26.04.07, 21:04
      Kuba również jest na mleku krowim od marca, kiedy odstawiłam go od piersi. Nie
      mieliśmy żadnych problemów, typu zaparcia. Mleko tylko podgrzewam.
    • pati775 Re: Mleko 26.04.07, 21:16
      nasz jest caly czas na bebiku 3
      zwyklego nie lubi kefir i maslanke owszem ale mleko nie

jak chcesz przejsc na zwykle to doradzam pelnotluste i nalepiej pasteryzowane
      albo swieze nie jakies tam UHT 2%
    • mamahanki Re: Mleko 26.04.07, 21:25
      Kubus mleko krowie, podgrzewane w mikrofali
      • alfa36 Dlaczego nie UHT? 26.04.07, 21:50
        Jak w temacie. Ja zupelnie nie orientuję sie w asortymencie. Od zawsze w domu gości UHT, choc gdzieś widzialam to swieze butelkowe. O tym mowicie, czy moze o takim w folii?
        • liniosek Re: Dlaczego nie UHT? 26.04.07, 22:07
          z tego co kiedys slyszalam to dobrze by bylo mleko przegotowac,bez wzgledu czy
          jest z butelki czy kartonu.Ja osobiscie jak przejde na mleko z kartonu to
          napewno przed posilkiem go przegotuje.
    • asia_mod Re: Mleko 27.04.07, 08:24
      Miłosz pije Nestle Junior z kleikiem ryżowym rano i wieczorkiem. U mnie w domu
      nie pijamy mleka, jakoś nikt nie lubi. Mleko jest jak robię naleśniki,
      ciasto..., ale mały nigdy go nie próbował. Zreszta on też nieszczególnie
      przpada za mlekiem, pije je raczej w znikomych ilościach. Woli zdecydowanie
      mięsko...
    • pati775 Re: artykul o tym dlaczego nie UHT 27.04.07, 12:55
      www.ppr.pl/artykul.php?id=125781
      jak wrzucisz w wyszukiwarke to znajdziesz duzo, duzo wiecej fajnych informacji
      na ten tamat
      • hanna26 Re: artykul o tym dlaczego nie UHT 27.04.07, 13:39
        Moja mała uwielbia Bebilon 3 (powyżej 12. miesiąca), ale jak robię starszej córce kakao, to młodsza też pije z przyjemnością. U nas w domu nigdy nie kupujemy mleka, które ma datę ważności wieeele miesięcy. UHT nie kupuję nigdy, wyłącznie te z folii, albo od zaprzyjaźnionej krowy (własność sąsiadki mojej teściowej).
        • efka30 Re: artykul o tym dlaczego nie UHT 27.04.07, 15:42
          Do 3 lat zamierzam tylko modyfikowane.
          • robin2510 Re: Bebiko dla Juniora w płynie... 28.04.07, 17:56
            + zwykłe krowie smakowe np. o smaku wanilii czy czekolady, oba mieszam ze sobą
            i podgrzewam lekko i daję do picia. Czasem Nestle takie smakowe o smaku gruszki
            i truskawki, też gotowe juz w płynie. Innych mlek Kinga nawet kijem nie dotknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka