Dodaj do ulubionych

kaszka i łyżeczka

09.06.07, 16:30
moj synus nie chce jesc na sniadanko kaszki jesli podaje mu ja łyzeczka a z butelki jak najbardziej. wasze maluchy tez takie wybredne? dodam ze tak wogóle to nie mam problemu z karmieniem go sztuccami
Obserwuj wątek
    • inia1984 Re: kaszka i łyżeczka 09.06.07, 18:14
      u nas nie ma takiego problemu, od początku karmie łyzeczka.

powodzenia mimo to zyczesmile
      • gosiareczka Re: kaszka i łyżeczka 09.06.07, 18:46
        a ja w ogóle nie daję kaszki moim córciom.
        rano po przebudzeniu flaszka mleczka, a później już normalne śniadanko, jakis
        serek, kanapka, czasem jajko, parówka... itp...
        nie wmuszam im kaszki bo nie chcą od początku... smile
    • beatat114 Re: kaszka i łyżeczka 09.06.07, 21:20
      Moja Emilka za to nie lubi mleka i je kasze na mleku (różnego rodaju:ryżowe,
      kukurydziane, 8 zbóż, na dobranoc itp.) i tylko łyżeczką, nie lubi z butelki...
      • finka11 Re: kaszka i łyżeczka 12.06.07, 19:31
        My od początku jemy łyżeczką, bo mały nie umiał pić z butli (piersiowysmile. Jedyne
        co Ci mogę poradzić to konsekwentnie próbować, może w końcu się przekona, że tak
        też smakuje.
        • zebra51 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 08:40
          U nas też kasza tylko przez smoczek. sad
    • ania_34 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 08:49
      U nas w butli z mlekiem na noc, i czasem łyżeczką (często rano je kaszkę z
      owocami - wtedy zawsze łyżeczką.
      A ja mam problem ze sztućcami - i wogóle z jedzeniem - nie chce w krzesełku,
      tylko u mnie na kolanach przy stole i sztućce mi wyrywa z ręki smile
      • chaos222 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 12:31
        rano kaszka podawana łyzeczką, ale na kolację to nie przejdzie- musi być flacha
        • madziab83 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 20:26
          Na noc mleko z niekapka lub zwykłego kubka. Rano kaszka łyżeczką bez najmniejszego problemu.
    • babie_lato1 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 20:51
      Nigdy nie podawałam kaszki z butelki, tylko samo mleko. Kaszkę wypija z kubka -
      jest to niekapek bez pokrywki czyli w sumie jakby zwykły, "dorosły" kubek, tyle
      że ma dwa ucha smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka