matinesti 09.06.07, 16:30 moj synus nie chce jesc na sniadanko kaszki jesli podaje mu ja łyzeczka a z butelki jak najbardziej. wasze maluchy tez takie wybredne? dodam ze tak wogóle to nie mam problemu z karmieniem go sztuccami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inia1984 Re: kaszka i łyżeczka 09.06.07, 18:14 u nas nie ma takiego problemu, od początku karmie łyzeczka. powodzenia mimo to zycze Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: kaszka i łyżeczka 09.06.07, 18:46 a ja w ogóle nie daję kaszki moim córciom. rano po przebudzeniu flaszka mleczka, a później już normalne śniadanko, jakis serek, kanapka, czasem jajko, parówka... itp... nie wmuszam im kaszki bo nie chcą od początku... Odpowiedz Link Zgłoś
beatat114 Re: kaszka i łyżeczka 09.06.07, 21:20 Moja Emilka za to nie lubi mleka i je kasze na mleku (różnego rodaju:ryżowe, kukurydziane, 8 zbóż, na dobranoc itp.) i tylko łyżeczką, nie lubi z butelki... Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: kaszka i łyżeczka 12.06.07, 19:31 My od początku jemy łyżeczką, bo mały nie umiał pić z butli (piersiowy. Jedyne co Ci mogę poradzić to konsekwentnie próbować, może w końcu się przekona, że tak też smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 08:40 U nas też kasza tylko przez smoczek. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_34 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 08:49 U nas w butli z mlekiem na noc, i czasem łyżeczką (często rano je kaszkę z owocami - wtedy zawsze łyżeczką. A ja mam problem ze sztućcami - i wogóle z jedzeniem - nie chce w krzesełku, tylko u mnie na kolanach przy stole i sztućce mi wyrywa z ręki Odpowiedz Link Zgłoś
chaos222 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 12:31 rano kaszka podawana łyzeczką, ale na kolację to nie przejdzie- musi być flacha Odpowiedz Link Zgłoś
madziab83 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 20:26 Na noc mleko z niekapka lub zwykłego kubka. Rano kaszka łyżeczką bez najmniejszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: kaszka i łyżeczka 13.06.07, 20:51 Nigdy nie podawałam kaszki z butelki, tylko samo mleko. Kaszkę wypija z kubka - jest to niekapek bez pokrywki czyli w sumie jakby zwykły, "dorosły" kubek, tyle że ma dwa ucha Odpowiedz Link Zgłoś