Dodaj do ulubionych

Tylko Mama

06.07.07, 15:23
Od około 10 dni moja Aga jest na etapie tylko mama i to najlepiej na rękach/w
chuście. Ani Babcie ani Dziadki nie mogą jej na spacer zabrać, bo jest płacz.
Jak moja mama przychodzi do nas żeby się Agusią zająć, musi ją nosić tak żeby
Aga mnie widziała (więc jem obiad a moja mam trzyma Agę i nie może się
oddalić). Od dłuższego czasu jest taką "przytulanką" (ręce na zmianę z
chustą), ale ostatnio naprawdę nie mogę jej odstąpić na krok - mata nie,
łóżeczko nie, bujaczek nie (no ewentualnie na parę minut ale ja muszę być
blisko przy niej i ją zagadywać.) Czy Wasze maluchy też tak mają (Aga urodziła
się 19/02, więc ma 20 tygodni). Czy to przejściowy etap? Bo ja już jestem
lekko wykończonasad
Obserwuj wątek
    • misia9944 Re: Tylko Mama 06.07.07, 15:29
      Moja mala podobnie, od nikogo np jedzenia nie wezmie tylko mama...
      na rekach to tez najlepiej u mnie
      do snu uspac tez tylko mama...uciazliwe ale mnie to np cieszy ze jest za mama smile)
      • buns Re: Tylko Mama 06.07.07, 15:37
        Mnie też to bardzo cieszy, tylko ja nie mogę ostatnio nawet na sekundkę
        odpocząć, bo jak Aga mnie nie widzi - płacz. A karmię piersią, odciąganie i
        butelka odpadają, a nowe pokarmy dopiero po 6 miesiącu wprowadzamy, więc ja
        naprawdę jestem z nią 24h.(Mąż b. długo pracuje) A Aga ostatnio w dzień prawie
        wcale nie śpi - no teraz od 10 minut śpi (odpukać, może pośpi)
        • lilka11333 Re: Tylko Mama 06.07.07, 16:14
          Moja Lila tez ma tak samo, ale u nas to jest raczej spowodowane tym, ze Lila na
          co dzień ma prktycznie tylko mnie, bo jej tata tez długo pracuje, nikt raczej
          nas nie odwiedza, chyba ze sporadycznie i rośnie mi mały dzikus, który na obce
          twarze reaguje płaczem, a na oddalenie sie od niej reaguje kwękaniem. O tyle
          dobrze ze na zminę z mężem ją usypiamy, bo inaczej mogłoby dojść do sytuacji ze
          ja bym byla wykończona totalnie. Może spróbuj bardzie ją oswajać z innymi
          osobami, niech mąż tez ją usypia, wiem to trudne bo żadna matka nie może znieść
          płaczu swego dziecka, ale może warto spróbować?Acha, ładnie córeczka ma na
          imię, bo ja tez jestem Aga heheheheeeheh
          • buns Re: Tylko Mama 06.07.07, 17:03
            Ja trochę jestem sama sobie winna, bo taka Zosia Samosia ze mnie i od początku
            chciałam sama wszystko przy Adze robić (może dlatego że przez pierwszy miesiąc
            walczyłam o pokarm i jak się udało to już chciałam karmić non stop). Dopiero 2
            tyg. temu po raz pierwszy dałam małą mojej Mamie na spacer, bo nie potrafiłam
            jej zostawić ani na chwilę.
            • buns Re: Tylko Mama 06.07.07, 17:06
              A Agnieszka to super imię - od razu jak się dowiedzieliśmy że będzie dziewczynka
              postanowiliśmy że AGNIESZKAsmile
    • marysiowamama Re: Tylko Mama 06.07.07, 21:41
      Zosia na szczęście na razie dosyć samodzielna, ale z Marysia miałam podobnie i
      nie widzę tu związku z tym ile my same robimy przy dziecku. To chyba
      indywidualna sprawa dziecka.
      Pamietam że najgorszy jest etap kiedy przychodzi tzw. "lęk separacyjny", chyba
      to było ok.8m-ca(ale mogę sie mylić).
      Nie mogłam wyjść bez wrzasku Marysi nawet zrobic siku. Wszystko przed nami...
      • misia9944 do marysiowamama 06.07.07, 23:14
        no to zapowiada nam sie ciekawy pazdziernik jak nasze malenstwa sie do Nas 'przylepia' wink
    • kfilka Re: Tylko Mama 07.07.07, 00:34
      Moja Alusia na razie jest samodzielną dziewczynką, choć zauważyłam, że od paru
      dni, jak ją zostawię samą na dłużej niż kilka minut, zaczyna się buntować. Z
      tym, że ważna jest dla niej sama moja obecność - na razie to jej wystarcza - na
      szczęście nie muszę jej nosić, czy ciągle przytulać (oczywiście robiłabym to z
      przyjemnością, gdyby mi na to zazdrosny dwulatek pozwolił wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka