Dodaj do ulubionych

Kaszel krtaniowy

17.07.07, 00:41
Dziewczyny, moj Jakub okropnie kaszle. Bylismy u pediarty, stwierdzila, ze synek ma mocno czerwone gardlo i zapisala ospen. No i ponoc ten kaszel wlasnie od gardla. Czy to mozliwe? Mlody własnie okropnie kaszle, nie moze odksztusić. Dostal dipfergan, ale jak widzę nie pomaga do konca. Nie wiem, co rano zrobić. Bardzo sie boje, tym bardziej, ze dzieci koleżanki po takim kaszlu dostaly pseudokrupu.
Już mam dośc tych wakacji... wiecznie sie coś dzieje niedobrego...
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: Kaszel krtaniowy 17.07.07, 21:36
      Jesli to krtan moze byc wirusowa i antybiotyk nie pomoze.na noc faktycznie
      diphergan powinien uspokoic kaszel.Szkoda ze nie dała zadnego syropu.
      Ostatnio i starszy i Oskarek moj mieli ten wirus krtaniowy,strasznie to
      faktycznie słychac,u nas szybko przeszło,ale my leczymy sie homeopatia pod
      kontrola lekarza.Ponoc teraz duzo jest tego wirusa krtaniowego.Życze wam aby jak
      najszybciej przeszło Jakubowi.
      • alfa36 Re: Kaszel krtaniowy 17.07.07, 23:13
        To jednak, obok zapalenia gardla, zapalenie krtani. Goraczka przeszła, ale młody nadal swiszczy, wlasnie zaczał okropnie kaszleć. Nawet nie mam ochoty klaśc sie spac, bo nie wiem, jaka bedzie ta noc. Byliśmy na dwóch inhalacjach. Pediatra włączyła tylko nurofen, pozostale leki te same (syrop drosetuks i na noc dipfergan, ewentualnie enkorton). Czy prawdą jest, że jak raz dziecko zachoruje na zapalenie krtani, to będzie sie to powtarzać?
        • tin_t Re: Kaszel krtaniowy 17.07.07, 23:35
          ja zachorowałam raz jako dziecko i więcej się nie powtórzyło. życzę zdrowia.
          • alfa36 Re: Kaszel krtaniowy 18.07.07, 22:32
            Tin, dajesz mi nadzieję.
    • salvita Re: Kaszel krtaniowy 18.07.07, 23:24
      a moze zrobic wymaz z gardla, posiew i antybiogram i zobaczyc czym to
      cholerstow wyleczyc ???
    • thmwag1 Re: Kaszel krtaniowy 19.07.07, 10:47
      hej!
      Mój młody w marcu/kwietniu miał taki kaszel. Był tak drażniący, że prowokował
      wymioty. Jak się zgłosiłam na izbę przyjęć to lekarka zdiagnozowała problem z
      krtanią, ale prawdopodobnie była podrażniona tym kaszlem i wymiotami. W każdym
      razie my nie mieliśmy leków doustnych tylko chodziliśmy dwa razy dziennie do
      szpitala na inhalacje. Wiem , że jednym z leków był mucosolvan, ale ten drugi
      całkiem mi się nie osłuchał, więc ci nazwy nie powiem.
      Powiem, że trwało to około dwóch tygodni, więc nie dziw się że i u was kaszel
      szybko nie mija. Przejdzie smile
    • monika9710 Re: Kaszel krtaniowy 19.07.07, 15:57
      u nas taki kaszel był objawem alergii, podawałam zyrtec i eurespal, po 1,5 tyg
      kaszel ustał.
      dusiło ją najbardziej nad ranem, ok 6 jak sie przebudzała na mleko i przed snem.
      w dzień niewiele kaszlała. szarpało ją strasznie, aż sie dziwiłam że nie
      wymiotuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka