ivvvo Re: jaki fotelik ? 31.07.07, 18:25 ja od zawsze uzywam (odkad mam dzieci ) maxi cosi - maja najlepsze wyniki w crash testach Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Re: jaki fotelik ? 31.07.07, 19:11 Ja też mam maxi cosi. Jest OK. Przy okazji - kupujesz 1y czy zmieniasz już? Bo ja mam 1en od urodzenia Jasia, jest od 0 do kilkunastu kilogramów i w związku z tym może jeszcze jakiś czas posłużyć, choć Mały dość go już wypełnia. A głowę to ma tą ochroną głowy otuloną dokładnie i mocno się poci. I tak się zastanawiam, kiedy go zmieniać na większy? Tylko następne są już chyba dla dzieci siedzących stabilnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: jaki fotelik ? 31.07.07, 20:18 podobno dobrze jest jak najdluzej (oczywiscie dopoki wagowo i wymiarowo maluch pasuje ) wozic dziecko w cabrio/citi bo one sa najlepiej dostosowane do budowy ciala takiego maluszka i najlepiej chronia glowke i kregoslup, a co do ochrony to ja wyjelam ta wkladke i teraz ma luzno, dokupilismy tylko pokrowiec frotkowy na lato - zaklada sie na tapicerke - i tyle, Nadia ma dosc luzno; nastepny mam Tobi albo Priori- nie pamietam (moja 5 latka wlasnie przesiadla sie na Rodi xr ten dla najstarszych dzieci ) ale jeszcze nie zamierzam przesadzac Nadii do kolejnego, dopoki glowka nie wystaje poza te boczki - fotelik jest odpowiedni Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 do ivvvo 31.07.07, 22:33 ivvvo napisała: >moja 5 latka wlasnie przesiadla sie > na Rodi xr ten dla najstarszych dzieci ) Ja też się przymierzam do tego fotelika dla mojej 3 latki(niedługo będzie musiała oddać priori bratu),napisz jak się sprawuje,ponoć ma jakąś kotwice do mocowania by był bardziej stabilny.A jeśli chodzi o rozkładanie do spania to dużo się odchyla? Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: do ivvvo 01.08.07, 07:25 to ze zaglowek fotelika sie wysowa do gory pewnie wiesz, poza tym ma kotwice do mocowania miedzy tymi pretami w zaglowku - mam na mysli zaglowek samochodowy nie fotelikowy - z rozkladaniem jeszcze nie testowalismy, tzn tylko na sucho na podlodze, w samochodzie nie bylo takiej potrzeby, czy duzo sie rozklada, raczej nie bardzo, ale na pewno lepsze to niz te bez rozkladania ja jestem zadowolona, a Oliwka jeszcze bardziej (przesiadla sie tak pozno, bo dopiero dobila wzrostem do Rodi, mam raczej malutka coreczke ) Odpowiedz Link Zgłoś
edziaj14 Re: jaki fotelik ? 31.07.07, 19:56 a co sadzicie o firmie ramatti -w sklepie powiedzieli mi ze naprawde jest ok i dobrze sie sprzedaje cena ok 300 (9-18) Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 ja też słyszałam pozytywne opinie o ramatti 31.07.07, 22:18 i najprawdopodobniej kupię dla Kuby wenus comfort Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka polecam maxi cosi 31.07.07, 23:17 ja mam cabrio bardzo dobrze wypadaja w testach wlasciwie jeden tylko byl lepszy ale to niewiele i tylko pod wzgledem ogladalnosci otoczenia przez malucha i tez wyjelam wkladke na glowe tylko ze moj maly sie przyzwyczail do niej przytulac i zasypiac a teraz jak chce spac to szuka jej i szuka wiec musze podkladac pieluche do przytulenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka link do wyników testów 31.07.07, 23:18 fotelik.info/pl/testy/wszystkie/grupa/rosnaco/index.html Odpowiedz Link Zgłoś