olazur 21.08.07, 08:16 czy deserki, które same robicie przechowujecie w jakis sposób dłużej czy robicie tylko w takich ilościach, żeby zostały zjedzone na bieząco? Zupki zamrażam, ale czy deserki też można? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rengur Re: deserki własnej roboty 21.08.07, 08:25 Ja zupki gotuję na 2 razy (czyi 1 je dziś a drugą trzymam w lodówce) natomiast deserki je świeże. Tzn. nie wiem jak u Was ale Ania jako deser je owoce, których ie wyobrażam sobie zamrażać np. najczęściej jest to tarte jabłko czasem z dodatkami (banan, brzoskwinia), albo jakiś inny owoc Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 deserki robie swieże 21.08.07, 08:58 myslę, ze wiecej zachodu z zamrazaniem i rozmrazaniem, a przygotowanie to chwila przeciez co synus nie zje,to mama dokończy Odpowiedz Link Zgłoś
karina.82 Re: deserki własnej roboty 21.08.07, 09:00 A ja do tej pory robilam mu normalne weki, starte, ugotowane jablko, banan, marchew ew jagody. Otwieralam sobie sloiczek i dawalam samo lub z gruszka, morela czy brzoskwinia. Jak dla mnie rewela, oszczednosc czasu i pieniedzy. Teraz zaczynam tez czasami dawac surowe owoce, ale te sloiczki to nadal podstawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: deserki własnej roboty 21.08.07, 10:29 zależy co robisz tarte owoce najlepiej chyba zamrozić, ja tam raz tylko próbowałam sama robić - rozgotowałam jabłko z bananem i cukrowałam, wyszło tyle że zapakowałam w słoiczki i zapasteryzowałam Odpowiedz Link Zgłoś
aminka70 Re: deserki własnej roboty 21.08.07, 11:31 Przepraszam, ale po co słodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: deserki własnej roboty 22.08.07, 10:35 słodzę fruktozą, bo np jabłka papierówki są kwaśne i nawet ja mam problem z ich zjedzeniem)) Odpowiedz Link Zgłoś