smeagoul 01.02.08, 21:49 Znajoma mojej kuzynki ma umierające dziecko potrzebna jest pilnie krew grupy A rh - (minus) podaję telefon kontaktwy do rodziców: 604-947-367 Dziewczyny roześlijcie to gdzie tylko można. Bardzo dziękuję Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: WIELKA Prośba- potrzebna krew dla dziecka!!!! 01.02.08, 23:03 Ja sie na tym nie znam, ale na innym forum odsylaja do tej strony twierdzac ze to Lancuszek atrapa.net/chains/krew.htm Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: WIELKA Prośba- potrzebna krew dla dziecka!!!! 02.02.08, 10:40 kurcze to chyba dałam się nabrać kuzynka mi to wysłała i uwierzyłam w to.Sama kiedyś oddałam krew dla potrzebującej pacjentki i dlatego nawet nie pomyślałam, że ktoś może robić sobie z tego żarty. STRASZNE!!!!! swoją drogą ciekawe czy ta Pacjentka której ja oddawałam krew wogóle istniała- choć podali mi Imię i nazwisko tej Pai i klinikę onkologii gdzie niby leżała... sama już nie wiem co mam myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: WIELKA Prośba- potrzebna krew dla dziecka!!!! 02.02.08, 15:08 Jak oddalas krew to na pewno trafilo do potrzebujego. NIe masz sie co przejmowac. W falszywych apelach chodzi o rozsylanie maili-adresy na jakie wysylasz trafiaja na liste do ktorych rozsylane sa potem spamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kraabik Re: WIELKA Prośba- potrzebna krew dla dziecka!!!! 03.02.08, 10:13 Dziewczyny, ja dostałam info o tym przedwczoraj smsem od koleżanki. Nie sprawdzałam tego numeru, ale też nie rozsyłam dalej. Jakoś traktuję takie informacje jako spam z góry, no i się dzisiaj przekonałam, że słusznie. Tylko jaki w tym ma ktoś interes wysyłając smsy... chyba, żeby sieci komórkowe zarabiały... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: WIELKA Prośba- potrzebna krew dla dziecka!!!! 04.02.08, 11:02 Ja także, własnie wczoraj dostałam smsa z tą sama informacja od koleżanki. Nie rozsyłałam dalej. To potworne, jak można używać takiego tematu, jeżeli to jest wymyślone, brak mi słów. A grupa A- jest ogromnie rzadka, to chyba najrzadsza grupa krwi. Wiem, bo niedawno mój mąż oddawał krew dla chorego przyjaciela. On ma co prawda inną grupę niz ten przyjaciel, ale to nie ma takiego znaczenia, szpital otrzyma w zamian z banku krwi tę właściwą. Wiesz, nie wiem, jak było w Twoim przypadku, ale gdy mąż niedawno oddawał, to nie wystarczyło podanie imienia i nazwiska tego, dla kogo sie oddaje. Stacja krwiodawstwa wystawiła zaświadczenie, że tego i tego dnia tyle krwi pobrali dla konkretnego chorego. Z tym zaświadczeniem dopiero trzeba było iść do szpitala, na oddział, gdzie leżał ten chłopak. Tam siostra oddziałowa sprawdzała, czy taki chory rzeczywiście jest i doczepiała zaświadczenie do jego papierów. Ten kolega miał chyba z dziesięć takich zaświadczeń - z czego żadne nie było na jego grupe krwi. Nie miało to znaczenia, bo wiadomo było, że podadzą mu własciwą. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: WIELKA Prośba- potrzebna krew dla dziecka!!!! 04.02.08, 20:39 ja też dostałam zaświadczenie i proszono mnie by wysłać je na domowy adres chorej- więc pewnie tym razem to była prawda. a z tymi smsami to rzeczywiście straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: WIELKA Prośba- potrzebna krew dla dziecka!!!! 05.02.08, 08:51 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4898714.html Odpowiedz Link Zgłoś