minka2403 08.04.08, 17:45 Mojemu synkowi niewiele rzeczy smakuje, ale ostatnio sprobowal ode mnie dżemu jagodowego i posmakowało. Są jakieś przeciwskazania do dawania dżemu (w rozsądnych ilościch oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buns Re: A dżemy takie dorosłe już jedzą? 08.04.08, 18:47 Ja kupuję dżemy bez konserwantów(w krakowskim kredensie) - i Aga czasem na waflu ryżowym zje albo z kaszą manną czy owsianką. Najbardziej lubi porzeczkowy (skład to owoce, cukier, pektyna i kwasek) - ale podaję tak raz na dwa tygodnie (unikamy raczej cukru) Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: A dżemy takie dorosłe już jedzą? 09.04.08, 07:38 ja daje ale taki co sama zrobiłam, bo tam jest dużo mniej cukru niz w takich kupnych nawet niskosłodzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Buns 09.04.08, 08:32 A jakiej firmy kupujesz te wafle ryzowe? Juz kiedys czytalam, ze Twoja malutka je lubi i probowalam synkowi jakies kupic, ale te ktore znajdowalam byly za twarde i mialy takie brazowe łuseczki. Moj maluszek latwo sie krztusi, wiec takie odpadaja. Ty kupujesz jakies inne? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
buns Minka:) 09.04.08, 18:16 Ja kupuję Sonko - z ryżu białego albo ciemnego, bo one nie mają dodatku soli ani cukru. Ale Aga je też takie chrupkie w stylu Wasa firmy chyba Chaber. Ogólnie wszystko co twarde Odpowiedz Link Zgłoś