Dodaj do ulubionych

Fotel SAKO i ecopufy - macie?

09.04.08, 11:06
Chcialabym cos takiego kupic, zeby sobie wygodnie poczytac i poprzewracac sie
z syneczkiem, ale nie wiem, jak w praktyce wyglada użytkowanie i uzupelnianie
tego granulatu. Czy on sie szybko zbija i trzeba uzupelniac? Czy jest drogi?
Czy to uzupelnianie to nie zawracanie glowy i szybko bede miala dosyc? Macie
takie ustrojstwa w domu? Raz na jaki czas uzupelniacie? Polecacie czy dac
sobie spokoj?
Obserwuj wątek
    • kaka.k Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 09.04.08, 15:18
      Witam,
      posiadam fotel sako, Ecopuf model Relax z pufką. Mąż kupił mi, kiedy byłam
      jeszcze w ciąży i... jest to najważniejszy sprzęt w naszym domu! Bardzo gorąco
      polecam. To naprawdę wspaniała rzecz! Uwielbiam w nim książki czytać. I z
      Kubuśkiem szalejemy na nim. Ostatnio nawet, tylko w fotelu chce być karmiony.
      Właśnie zamierzamy kupić drugi, bo ten ciągle jest zajęty. Co do uzupełniania,
      to teraz dopiero będziemy pierwszy raz uzupełniać. Czyli prawie dwa lata było
      wszystko Ok. mimo, że producent zaleca częstsze uzupełnianie, do tej pory nie
      było potrzeby. Poza tym bardzo łatwo utrzymać w czystości i można w każdy kąt
      wepchnąć. I jeszcze, jest to niezwykle wytrzymała rzecz. Dzieci z całej rodziny
      regularnie go maltretują i nawet otarcia nie ma. Strasznie się rozpisałam, ale
      kocham ten fotel i bardzo, bardzo polecam. Nasz kosztował 120 zł i pufka była
      gratis. Teraz kupujemy granulat- ok. 20 zł za 100 litrów. Uzupełnia się łatwo
      (jest zamek, dodatkowo zabezpieczony rzepem)My mamy z Ecopuf ze Starego Sącza.
      polecam. Jedyny minusik: w upalne lato trzeba podłożyć coś (ręcznik, pieluszkę,
      poszwę) jeśli chce się dłużej posiedzieć, ale to jak na wszystkim z ekologicznej
      skóry. pozdrawiam
      • minka2403 Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 10.04.08, 10:17
        Wielkie dzieki za odpowiedz. Ale sie ciesze, ze same pozytywy piszesz, bo mnie
        te mebelki juz od dluzszego czasu kuszasmile Zdradzisz, jaki wybralas kolor? Ja bym
        chciala cos pomiedzy ecru-zolcia. Widzialam taki w internecie. Skoro piszesz, ze
        latwo sie czysci, to najwyzej od czasu do czasu przetre mokra szmatka.
        • kaka.k Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 10.04.08, 14:52
          Ja mam akurat ciemny granat. Jest bardzo ładny, ale osobiście wolałabym coś
          jasnego. W moim wypadku był to prezent i nie miałam wpływu na kolor. Cieszę się
          jeśli pomogłam podjąć decyzję. I jeśli się zdecydujesz, życzę szalonej zabawy z
          synkiem na nowym sako smile
      • ithilhin Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 11.04.08, 17:34
        mam kupilam jeszcze w ciazy. raz uzupelnialam granulat.
        bardzo polecam smile
        mam jakies znizkowe kupony chyba, sprawdze i jesli jeszcze wazne to Ci moge
        wyslac na maila.
        • ithilhin Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 11.04.08, 17:54
          ech, juz niewazne niestety, sprawdzilam, miesiac byly wazne sad
          • minka2403 Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 11.04.08, 21:51
            Ale jestes Ithilhin kochana. Niewazne, ze bony juz niewazne - ale jaki mialas
            piekny odruchsmile Pozdrawiam i nie moge sie doczekac, kiedy kupimy ten fotel. Ja
            tylko zaluje, ze nie moge gdzies na zywo obejrzec kolorow. Pisalam do
            producenta, ale oni mowia, zeby zobaczyc w szkole rodzenia na Zelaznej w W-wie.
            Wyobrazam sobie, ze calej gamy kolorystycznej tam nie kupili, no i pewnie
            postukaliby sie w glowe jakbym przyszla i powiedziala, ze ja worki sako chcialam
            poogladac...
            • gosiak781 Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 11.04.08, 22:03
              ja tez mysle nad tym pomyslem zeby kupic taki worek!!! pamietam ze szkoly
              rodzeniasmile ale bylo wygodnie!
              napisz mi prosze jaki wybralas model i w jakiej cenie?
              • minka2403 Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 11.04.08, 22:32
                Ja myslalam o takim za 125 zl (na Allegro producent sprzedaje za tyle samo)
                www.pufydladzieci.pl/index.php?PHPSESSID=55854c317e8064cd020e5734beba260c&d=4&p=1
                I do tego chcialam jeszcze pufke okragla - bo normalnie nogi mi wysiadaja jak
                tak ciagle bawie sie z malym na podlodze w kucki albo na kleczkach. Fajnie by
                bylo usiasc wygodnie, ale jednak na jego poziomiesmile I chyba zdecyduje sie na
                sredni rozmiar:
                www.pufydladzieci.pl/index.php?d=4&p=21
                Daj znac, jak Ty sie zdecydujesz. Aha, no i ja bym chciala ten beż, tylko beż
                beżowi nierówny, a trudno opierac sie na zdjeciach w internecie. O jakim kolorze
                myślalas?
                • gosiak781 KUPILAM:) jest super!!! 30.04.08, 10:27
                  nie kupilam dla dziecka tylko dla nas, ale Filip ma taka zabawe z
                  tym workiem sako! siedzi w nim jak oglada bajki, wlazi na niego,
                  rzuca sie na niegosmile
                  www.ecopuf.pl/index.php?name=product&id_product=24&id_size=48&id_color=5&id_image=0

Kupilam taki worek MEGA SAKO + pufe pod nogi gratis (kupilam wszak
                  na Allego za 165 zl) ale tu jest za 175.

daj znac jak kupiszsmile
                  • minka2403 Re: KUPILAM:) jest super!!! 04.05.08, 22:43
                    Gosiakusmile!
                    Ja jeszcze nie kupilam, choc tez jestem zdecydowana. Na razie czeka nas male
                    przemeblowanie, wiec kupie jak juz znowu w domu bedzie lad i porzadek. Teeeez
                    chcialabym ten mega, ale nasze pokoiki nie za wielkie i boje sie, czy taki mega
                    nie zajmie mi za duzo miejsca. Ostatecznie kupie ten rozmiar klasyczny sako. A
                    powiedz, Ty kupilas ten kolorek, jak w zalaczonym linku? Bardzo ladny. Ja sie
                    wciaz waham miedzy bezem a zoltym. Mam bezowe fotele z ekoskory, a wiadomo, ze
                    beż od roznych producentow bedzie sie roznil i boje sie, ze ta roznica bedzie
                    rzucala sie w oczy. Wiec pomyslalam, ze moze odciac sie od tych foteli bardziej
                    zdecydowanym kolorem, no ale na razie jeszcze nie wiem. Jak kupie, to na pewno
                    napiszesmile
                  • minka2403 Re: KUPILAM:) jest super!!! 04.05.08, 22:56
                    Gosiakusmile!
                    Ja jeszcze nie kupilam, choc tez jestem zdecydowana. Na razie czeka nas male
                    przemeblowanie, wiec kupie jak juz znowu w domu bedzie lad i porzadek. Teeeez
                    chcialabym ten mega, ale nasze pokoiki nie za wielkie i boje sie, czy taki mega
                    nie zajmie mi za duzo miejsca. Ostatecznie kupie ten rozmiar klasyczny sako. A
                    powiedz, Ty kupilas ten kolorek, jak w zalaczonym linku? Bardzo ladny. Ja sie
                    wciaz waham miedzy bezem a zoltym. Mam bezowe fotele z ekoskory, a wiadomo, ze
                    beż od roznych producentow bedzie sie roznil i boje sie, ze ta roznica bedzie
                    rzucala sie w oczy. Wiec pomyslalam, ze moze odciac sie od tych foteli bardziej
                    zdecydowanym kolorem, no ale na razie jeszcze nie wiem. Jak kupie, to na pewno
                    napiszesmile
                    • gosiak781 Re: KUPILAM:) jest super!!! 06.05.08, 14:01
                      tak, ja kupilam wlasnie ten bezowy, szczerze mowiac myslalam o
                      zielonym ale w koncu ten wybralismysmile
                      • minka2403 Re: KUPILAM:) jest super!!! 06.05.08, 17:41
                        Gosiaku, a powiedz mi jeszcze prosze, jaki rozmiar pufy pod nogi dolaczany jest
                        do mega sako? Wg rozmiarowki na ich stronie S, M czy L? Bede Ci wdzieczna, bo
                        troche zaczynam sie lamacsmile
                        I przepraszam za tego podwojnego poprzedniego posta. Cos mi sie w kompiku
                        zawiesilo, a potem zobaczylam 2 wpisy...
                        • gosiak781 Re: KUPILAM:) jest super!!! 07.05.08, 13:58
                          minka2403smile co do podwójnego postu - nie ma sprawysmile)))

jesli chodiz o pufa pod nogi to nie wiem dokładnie ale chya mały -
                          na oko ma średnice jakies 50 cm.
                          jesli chcesz to zrobie zdjecie koloru i ci wysle.
                          tylko napisz na gazetowego to Ci odpisze w wolnej chwilismile i zalacze
                          zdjeciasmile
                          • minka2403 Re:Wyslalam wiadomosc na priv:) 08.05.08, 21:49
    • franita Re: Fotel SAKO i ecopufy - macie? 09.06.08, 14:16
      pewnie że polecam, sama mam taki fotel i polecam wszystkim, którzy cenią sobie
      wygodne, a z dopełnieniem to żaden problem można zamówić u producenta i bez
      problemu uzupełnić, jak wcześniej już ktoś pisał jest zamek. www.fatty.pl smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka