lolita27 11.04.08, 12:53 Moja Zuza dostała sie do przedszkola wskazanego przez nas jako 2. Wiec ok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia.w Re: Przedszkola wyniki! 11.04.08, 13:11 a mój Jaś się nie dostał (((((( co ja teraz zrobię??? Odpowiedz Link Zgłoś
monismonis Re: Przedszkola wyniki! 11.04.08, 15:27 Patryk też sie nie dostał teraz czekamy na decyzje co teraz?! Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Przedszkola wyniki! 11.04.08, 21:10 Natalka tez sie nie dostala do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: Przedszkola wyniki! 11.04.08, 15:29 Moja wstępnie się dostała, i to do przedszkola I wyboru, żeby tylko nic się nie zmieniło po 16 kwietnia .... Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Przedszkola wyniki! 11.04.08, 16:03 Alicja się nie dostała. W moim mieście bardzo wiele dzieci nie znalazło miejsca. "nie spodziewali się takiego zainteresowania..." będą otwierane dodatkowe miejsca ale czy dla wszystkich dzieciaczków starczy nie wiadomo. Narazie wybrałam papiery i złożyłam do przedszkola w którym będzie drugi nabór. Wyniki w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: Przedszkola wyniki! warszawa 11.04.08, 19:46 moja jest na liście do przedszkola 1 wyboru kurczę, jak to jest? jak potwierdzę, to będzie w tym przedszkolu czy jeszcze nie wiadomo? zgłupiałam Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: Przedszkola wyniki! warszawa 11.04.08, 21:27 Musisz potwierdzić jak najszybciej Mam nadzieję, że już nic się nie zmieni.... Trzymajmy kciuki, także za tych, których jeszcze nie ma na liście - żeby miejsca się zwolniły (ktoś nie dopilnował potwierdzenia) lub żeby znalazły miejsce w innym przedszkolu. Wg informacji z worum, są miejsca na Ochocie oraz w Śródmieściu. N Ursynowie tworzy się jedno nowe przedszkole integracyjne - oraz na Warchałowskiego jest kilka grup - Małgosiu, może tam w jakiś sposób się zaczepić? Trzeba trzymać rękę na pulsie a na pewno się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
aria11 na śląski wyniki w poniedziełek 11.04.08, 20:48 trochę dziwnie w tej Waszej Warszawie, u nas przede wszystkim nie ma takiego - nie było takiego chorego podziału wiekowego, liczy sie rok a nie miesiąc urodzenia. Po drugie papiery składa się TYLKO w jednym przedszkolu, gdzie wpisuje sie przedszkole I, II i III wyboru. Z tego co widzę, jedynie co nas łączy hehe to to ze przedszkola są przepełnione, tak samo u NAS jak i u WAS. Pozdrawiam oczekujące przed-przedszkolaki. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: Przedszkola wyniki! 11.04.08, 22:15 W moim sa wolne miejca na srodmiesiu, dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: Przedszkola wyniki! 11.04.08, 23:49 Lolita, mogę prosić na priva namiary na to Twoje przedszkole? Adres: amarenka@op.pl Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam, Ania z Zuzią i Kacperkiem Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Przedszkola wyniki! 12.04.08, 10:53 Moja Pola dostala sie do Siostr w Marysinie Odpowiedz Link Zgłoś
otaota Re: Przedszkola wyniki! 12.04.08, 13:15 Julka też sie dostała ale nie musieliśmy się martwić , ponieważ mój mąż uczy tam gimnastyki korekcyjnej.Jednak to nie wszystko bo jeszcze musi zacząć wołać jak chce siusiu Odpowiedz Link Zgłoś
kama755 Re: Przedszkola wyniki! 13.04.08, 19:05 my się nie dostaliśmy. no i w końcu nie wiem, czy miesiąc miał znaczenie, czy nie? Co w końcu miało znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: Przedszkola wyniki! 13.04.08, 20:52 Emil się dostał do 134 ( moze ktos z was też ? ) skladalismy tylko do jednego i strasznie sie bałam ale sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
kulusia Re: Przedszkola wyniki! 13.04.08, 22:27 w koncu mialo niemiec-ostatni komunikat o tym mowil na stronachedukacja.warszawa.pl ale i tak niezly burdel. tol sie coprawda dostal, ale mat annii nie, choc w naszym przedszkolu nie bylo pelnej grupy dzieci, ktore wybraly je jako pierwsze. a dostaly sie dzieci, ktore mialy tak sama liczbe pkt co mati a nie bylo to ich pierwsze przedszkole i 4 4-latkow!!! a pani w biurze edukacji z rozkosza mowi ze moze system popelnil blad.... dobre, co? pzdr., szczesciara Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: Przedszkola wyniki! 15.04.08, 15:16 tak Maciek dostał dostał się do przedszkola gminnego ( nie w poznaniu tu wyniki dopiero 22 kwietnia) - tylko kurczę do filii która jest dokładnie w przeciwnym kierunku niż Poznań i powoduje że do pracy mam skromne 20 km dalej ..... i teraz jak z czasem? dziecko oddawać o 7 do żłoba z wywieszonym językiem na 8 do biura i o 16 zap do przedszkola 25 km na 17 i dziecko siedzi w tym cholernym przedszkolu tylko 10 godzin - to zajebiście. A nie daj bóg jak wyjadę służbowo i mój mąż dokładnie z przeciwległego końca miasta będzie zasuwał 40 km do przedszkola ... w jakim kraju my żyjemy .... chyba mi sie odechciewa drugiego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Przedszkola wyniki! 15.04.08, 17:23 nie wiem czy to Cie pocieszy, ale ja mieszkajac w stolycy, wcale nie tak daleko centrum i pracujac tez niedaleko centrum (tylko po drugiej stronie) mam w jedna strone do przejechania 16 km, co mi zajmuje najczesciej ponad godzine w jedna strone... dodajac do tego minimum 9 godzin pracy (jesli punktualnie wyjde, jest jeszcze przerwa obiadowa) nie ma mnie w domu 11 godzin. Oczywiscie, jak dobrze pojdzie, a czesto trzeba zostac dluzej. nawet jesli dziecko sie dostanie do przedszkola i do tego na miejscu kolo domu, z czym jest tu trudno, to i tak jestem dodatkowo skazana na opiekunke, zeby odbierala mala z przedszkola ok. 17-stej. I to przez dobre kilka lat, pewnie minimum do szkoly. maz pracuje w takich samych godzinach, nie mamy babc na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
iva30 Re: Przedszkola wyniki! 16.04.08, 14:46 Ania dostała się. Aż się zdziwiłam. U nas podobnie jak u Ciebie Ninjo musimy mieć opiekunkę, z tym, że Ania już chodzi do przedszkola prywatnego, ale nie damy rady finansowo, stąd przedszkole państwowe. Prywatne kosztuje 1000 + opiekunka 1000, bo odbieranie i opieka w razie choroby. W państwowym obniżymy sobie wydatki o ok. 700 zł. Czasem sobie wyobrażam jak by to było fajnie, gdybym mogła chodzić na zwolneinia i kończyła pracę o 16 . Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 do Ninjo 16.04.08, 15:00 Nonjo, sprawdź czy przypadkiem nie stworzyli przedszkola w tych biurowcach [przy Domaniewskiej... Przecież pisali jakiś czas temu, że zamierzają stworzyć. Poza tym rozważyłabym mozliwość posłania córeczki do przedszkoli tu na górnym Mokotowie - chodzi mi o okolice miejsca, gdzie pracujesz - np. ul. Marzanny, Maklakiewicza i t.d. - będziesz miała 5 minut do córci ... To nie są tak oblegane przedszkola (stara okolica, mało młodych), trzeba się interesować i byc może po 26 kwietnia znajdzie się miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: do Ninjo 16.04.08, 15:33 pani przedszkolanka kazala mi byc dobrej mysli, teraz Natalka jest jakby na miejscu rezerwowym na pierwszym miejscu, chociaz w zasadzie nie ma list rezerwowych. Wiec na razie licze na to, ze dostanie sie na miejscu. Chciclabym, zeby chodzila do przedszkola blisko domu, poniewaz ja tak czy siak nie bede w stanie jej odbierac z przedszkola, nawet jakby byla blisko pracy. Nieczesto udaje mi sie wyjsc z pracy przed 18-sta... no ale jestem dobrej mysli, ze nawet jak teraz sie nie dostanie, to moze we wrzesniu czy pazdzierniku Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: do Ninjo 17.04.08, 07:34 Tak, oczywiście się znajdzie Trzeba tylko się przypominać co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: do Ninjo 18.04.08, 09:16 Michaś dostał się do Akwarelki (250)i było to przedszkole z I wyboru. Na pewno kryterium wieku było zlikwidowane, bo jest z 21 września. Jego kolega z 23 też się dostał i jeszcze dwójka zaprzyjażnionych dzieciaczków. Także wygląda na to, że w grupie będzie 4-ka dzieci, które się znają i "bawią się" już teraz razem. Bardzo się cieszę, tym bardziej, że wszystkie są urodzone po 31 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka Re: 19.04.08, 20:28 Mój Jaś dostał się do wszystkich przedszkoli ( składaliśmy do 4) Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: 20.04.08, 09:43 Ciekawe Ale to chyba nie w Warszawie? Swoją drogą, na stronie rekrutacji są już dane o wolnych miejscach w przedszkolach, tylko że trzeba wejść na "Lista przedszkoli" i zaglądać do każdego z nich. Jest sporo wolnych miejsc na Powiślu i w Centrum. Jak ktoś się nie dostał i np. pracuje gdzieś niedaleko, to chyba warto rozważyć. Z tym że zgłaszać się trzeba już teraz, żeby miejsce było. Po 25.04 będzie już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka Re: 20.04.08, 10:43 Przedszkola są również poza Warszawą... W Lublinie także. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: do Ninjo 05.05.08, 14:49 dostala sie!!!! bardzo sie ciesze!!! pewnie w czerwcu beda zajecia przygotowawcze, zobaczymy, jak pojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika NIe dostaliśmy się :( ... 22.04.08, 14:36 Niestety, nie dostało się ponad 60 dzieci do tego przedszkola co Maks. Dla mnie to koszmar! Co ja teraz mam z nim zrobić? Ryczy i ciągle woła, że on chce do przedszkola, do dzieci. Znajomi polecili nam przedszkole prywatne sportowe.... hmmm biorąc pod uwagę, że mieszkamy na 1 końcu miasta, przedszkole jest na drugim - nawet jeśli będziemy mieć auto, to w godzinach szczytu - odbieranie i zawożenie małego to wyprawa na 2 godz w obie str.... + 600 za miesiąc. Znajomej córeczka też nie dostała się do tego przedszkola co my... też ma mniejsze dziecko, i usłyszała od jakiejś Pani że "i tak siedzi w domu z małym więc miejsce w przedszkolu będzie dla innych dzieci".... twierdzi, że ją zamurowało i nie wie kto to był - czy jakaś przedszkolanka, czy matka.... czy woźna (któa czasem wie więcej niż sama dyrektorka ).... jestem załamana , a my naiwni myśleliśmy, że skoro mamy 2 dzieci - to na mur beton Maks się dostanie buuuuuuuuuuuuu jestem strasznie rozżalona tak mi żal Maksia... chodzi, popłakuje że on chce do przedszkola.... co ja mam mu powiedzieć?? ( Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: NIe dostaliśmy się :( ... 23.04.08, 11:09 Kika szukaj w wolnych miejscach! może na jeżycach? choć z 3latkami jest problem ... sprawdź jeszcze szybko Familijny Poznań - 8 -13 przedszkola są czynne, ale zaraz może być tam tez pełno ... a Borys się dostał do żłoba? Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Hurra!!! jest przedszkole w poznaniu :-) 23.04.08, 11:07 jak w tytule - mamy fuksa Maciek się dostał do przedszkola 1 wyboru - 1o minut od mojej pracki superowo Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Hurra!!! jest przedszkole w poznaniu :-) 24.04.08, 08:59 No widzisz?? mi to zawsze wiatr w oczy.... błotem i skałami Ale... cóż, zapisałam młodego do prywatnego przedszkola - Bajkowa Polanka... nic innego nie wymyślę oczywiście lista rezerwowa i moooże w przyszłym roku się uda.... zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: Hurra!!! jest przedszkole w poznaniu :-) 28.04.08, 07:42 Moja córka też się nie dostała w Poznaniu ale mąż chodził i robił szum, odwołania, itd. I miejsce jednak się znalazło. Może spróbujcie też. Podobno z reguły zostawiają sobie kilka miejsc na tych z odwołań. W urzędzie pani nam wyjaśniała, że ten system komputerowy najpierw przydziela dzieci z kryteriami pierwszeństwa (niepełnosprawność, sieroty, dzieci z adopcji, z rodzin niepełnych) a resztę po prostu losuje - ani liczba rodzeństwa, ani miejsce zamieszkania nie mają znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anniia Re: Hurra!!! jest przedszkole w poznaniu :-) 28.04.08, 10:46 Ja też narobiłam troszkę szumu i Mati będzie chodził do przedszkola razem z Antkiem Kulki, Czyli do przedszkola pierwszego wyboru do którego dostał się z odwołania ( inna sprawa, że mieliśmy szczęście bo troje rodziców nie potwierdziło chęci posłania tam dziecka , więc były miejsca). pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: Przedszkola wyniki! 29.04.08, 12:38 Miłosz niestety nie dostał się do przedszkola. jest drugi na liście rezerwowych. Myślałam, że w naszym wiejskim przedszkolu nie będzie takich sytuacji, myliłam się. 14 dzieci jest na liście oczekujących, a tylko 7 z 2005 roku się dostała. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
ania198 Re: Przedszkola wyniki! 04.05.08, 23:16 Zapisałam Wiki do jednego przedszkola - dostała się ) Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Przedszkola wyniki! 16.05.08, 20:13 Znam już wyniki z drugiego naboru i okazało się że moja córa się dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina udalo sie:) 19.05.08, 09:42 w olsztynie nabor byl elektroniczny, na generowanym formularzu zaznaczalo sie 3 warianty: pierwszy, to przedszkole najbardziej preferowane, drugi to mniej preferowane i trzeci to awaryjne. dostal sie do awaryjnego, ale jestesmy szczesliwi, ze w ogole sie udalo! przyjecie do przedszkola w dzisiejszych czasach to cud! Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: udalo sie:) 19.05.08, 13:59 Maciej tez się dostał - u nas też był nabór elektoniczny i udało się nam dostać do przedszkola pierwszego wyboru!! ogromnie sie cieszymy bo to przedszkole mam pod oknem i nie uśmiechało nam się nigdzie dojeżdżać- a wiem, że wiele dzieci z naszego osiedla się nie dostało i to jest smutne- mnie podobało się tak jak było kiedyś- rejonizacja - ,przedszkoli było sporo i każdy chodził tam gdzie miał najbliżej a teraz- makabra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: udalo sie:) 19.05.08, 23:42 i nam sie udalo w innych przedszkolach w okolicy jest po 40-50 dzieci, ktore nie dostaly sie nigdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiuwa Re: udalo sie:) 20.05.08, 09:09 A u nas bylo tak: wpisalam 7 przedszkoli na tzw. "liscie preferencji" i jako ostatanie tak na wszelki wypadek wpisalam to blisko pracy. Dodam ze mieszkamy w Warszawie, wiec to ostatnie jest w centrum jakies 15km od naszego miejsca zamieszkania... I okazalo sie oczywiscie ze przydzielono nam to ostatnie i potem juz nikt nie chcial z nami rozmawiac, bo przeciez "dostalismy sie". Tyle, ze wczesniej nikt z nas nie zdawal sobie sprawy z tego, ze wybierajac takie przedszkole zamykamy sobie droge do innych. Po wynikach bylam zalamana, biorac pod uwage ze Anusia bedzie miala przeciez tylko trzy latka, wozenie jej zima najpierw autobusem miejskim, potem metrem do przedszkola, szczegolnie zima wydawalo sie jakims koszmarem, a jeszcze jak pomyslalam, ze za rok przeciez i Stasio mialby pojsc do tego przedszkola... wyobrazcie sobie same tak wiec zaczelam dzwonic do wszystkich przedszkoli w okolicy i Biura Edukacji, zlozylam kilka pism, a wszedzie traktowano mnie jak zadzumiona, az w koncu przez przypadek dowiedzialam sie ze na naszej dzielnicy tworza sie cztery nowe oddzialy i mozna sie do nich dostac wlasnie przez odwolania. Zlozylismy i sie udalo!!!!!! Jak sie okazalo upor jednak czasem sie oplaca. Z tego co wiem to zawsze we wrzesniu wykruszaja sie dzieci z roznych wzgledow, wiec jezzeli sie nie dostaliscie, to po prostu raz na jakis czas dzwoncie do swojego/ich przedszkoli, a noz tez sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: Przedszkola wyniki! 01.06.08, 21:42 Tytus oczywiście się nie dostał... ale już sprawa się rozwiązała bo obok przedszkola do którego chcieliśmy chodzić otwiera się nowe niepubliczne i już jesteśmy zapisani co prawda 100 więcej ale budynek był budowany na przedszkole które potem zamknęli a teraz wszystko remontują i będzie nowiutkie więc może to nawet dobrze że się nie dostał do tamtego... a nie dostał się tylko dlatego że w tym roku było tyle podań starszych dzieci że nie przyjęli żadnych trzylatków... paranoja Odpowiedz Link Zgłoś