dawida27 05.08.08, 11:25 zeby forum bylo zamkniete dla nie- pazdziernikówek. Jesli jeszcze sie pokaza jakies pazdziernikówki to moderatorka moze przyjac. I jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia_s Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 12:06 Ja jestem jak najbardziej za, wtedy unikne nerwow podczas czytania durnych postow typu zaglosuj na moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 12:21 moim zdaniem zamykanie forum nie jest dobrym pomysłem - czy naprawdę dzielimy się tutaj takimi sekretami, że obcy są nie mile widziani?... Podejrzewam, że dziewczyny z późniejszymi terminami (na listopad, grudzień) podczytują nasze forum (tak jak ja czytam wrześniówki) i pozbawimy je źródła wiedzy.. Można w nagłówku napisać, że nie życzymy sobie łańcuszków itp. i że będą one automatycnie usuwane przez moderatorki, po co od razu się izolować?? Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: wrześniówki 05.08.08, 12:24 Wrześniówki mają dwa fora: ogólne dostępne dla wszystkich i "intymne" zamnknięte dla niezrzeszonych. Z tego, co czytałam, tam też są przeciwniczki zamykania forum całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s .. 05.08.08, 13:22 Może jednak zamiast zamykać moderatorzy zaczną usuwać niektóre niechciane posty i zaczną grupować pozostałe tematycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 12:18 "wrześniówki" już dawno mają zablokowane. ) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 12:40 jestem przeciwna. sama do tej pory czytałam fora sierpniówek i wrześniówek. Odpowiedz Link Zgłoś
evaeller Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 12:48 Jestem za zamknięciem, ja też sporo podczytywałam sierpniówki i lipcówki bo wyprzedzały nas o te pare tygodni a od niedawna zaczęły sie u nich porody i ciekawa byłam relacji, pod kontem, co mnie czeka...ale zamknęły niedawno. Nikt sie nie przejmował innymi, którzy podczytują z dobrej woli a nie żeby pisać coś niemiłego. Dlatego chciałąbym aby nasze forum również było niedostępne dla obcych.Poza tym dość mam agitujących do kupna na allegro rzeczy, które logicznie nie przydadzą się jesiennym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
uma76 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 13:10 mnie jest w zasadzie obojętne. Jestem na kilku ukrytych forach i rzeczywiście, czuje się tam bezpiecznie. Dziewczyny, jest jeszcze opcja zamknięcia forum, a nie ukrycia go zupełnie. Wtedy można czytać (wszyscy), a pisać mogą tylko osoby "zapisane". Może to jest jakieś rozwiązanie - kompromis? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1039 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 17:08 Ja tez podczytywalam sierpniówki i wrześniówki, gdyz termin na poczatek pazdziernika to wszystko moze się zdażyć...ogólnie nie bede sie sprzeczac, zamkniecie to zamkniecie... Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 13:11 zamykaniu forum jestem przeciwna ale...mam zal do naszych moderatorek, ze o nasze forum nie dbaja, niestety... nie usuwaja postow, praktycznie same nic nie pisza. juz dawno zadnej z nich nie widzialam sama moderuje 2 inne fora, nasze majowe bylo otwarte 3 lata i pilnowalysmy na nim porzadku, zbieralysmy jeden temat w jeden zbiorczy watek, usuwalysmy obce posty typu: zaglosuj na na moje dziecko albo aukcje allegro od obcych osob, kasowalysmy puste i pomylkowe posty, uaktualnialysmy czolowke. jest z tym troche pracy, ale na tym wlasnie polega moderowanie forum... Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 13:17 jestem przeciwna sama czytam inne fora.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 13:23 to może niech moderatorką zostanie ktoś, kto ma na to czas? są dziewczyny, które piszą codziennie, więc mogłyby mieć rękę na pulsie... Ewentualnie mogłabym się zgodzić na pomysł z zablokowaniem pisania przez "niezrzeszonych" bez ukrywania forum Odpowiedz Link Zgłoś
marbra301 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 13:23 mnie w zasadzie jest to obojętne. Natomiast zgadzam się co do jednego że wiadomości typu sprzedam cos na alegro itd. powinny być usuwane gdyż uwazam że akurat to forum nie jest do tego przeznaczone Odpowiedz Link Zgłoś
sysunia-leniwca Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 13:45 Witajcie dziewczynki! Jeśli chodzi o zamykanie forum, to ja nie jestem za. Ale jeśli siła głosów przewazycie to oczywiście na zasadzie demokracji staniemy się forum "zamkniętym". A druga sprawa dotycząca usuwania wątków: jeszcze nigdy nie ustalałyśmy, że przeszkadzają nam wątki typu sprzedam itp, dlatego sama nie mogłam ich usunąc, bo a niedaj.. któraś będzie chciała skozystac. Jeśli wam to przeszkadza zaden problem, aby je usuwać. Po trzecie: niestety nie mam teraz stałego dostępu do internetu - tak jak kiedyś pisałam w wielu sprawach prosze o cierpliwość (sama zostałam admninistartorem forum przypadkowo). Jeśli któraś z dziewczyn chciałaby zostać moderatorką jak najbardziej jestem za. Moja sysuacja znacznie sie zmieniła i niestety nie wszystkie wątki mam czas czytać. I jeszcze jedno: myślę ,że na naszym forum zawiązały się bardzo przyjazne wiezi i niky\t nikogo nie obraza tak jak na innych forach. Ciesze sie, że wszystkie kwestie administracyjne są poruszane i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 14:27 Joasiu, masz rację - do tej pory nie ustalałyśmy żadnych zasad odnośnie usuwania wątków. Jeśli jest ktoś przeciw usuwaniu ogłoszeń typu "allegro" i "zagłosuj na moje dziecko" niech da znać, a jeśli nie - zacznij je usuwać. Tak jak pisałam wcześniej, można by w nagłówku wpisać, że "akwizytorom dziękujemy za udział". Póki co mam dużo wolnego czasu i dostęp do internetu, więc mogę pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 14:48 Ja jestem za tym zeby nasze forum udostepnic tylko do czytania ale juz do zabierania glosu na forum przez inne "obce" osoby juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: I jeszcze jedno 05.08.08, 14:52 Napewno wiele dziewczyn nie pisze wszystkiego o co chcialby zapytac bo wlasnie obawiaja sie osob postronnych... W tej chwili nasze forum jest publiczne i nikt nie bedzie tutaj wyrzucal z siebie bardzo osobistych spraw, a napewno nie jedna z nas mialaby na to ochote... I niestety tak bedzie do czasu kiedy nie zdecydujemy na zmakniecie forum... Odpowiedz Link Zgłoś
fania25 Re: I jeszcze jedno 05.08.08, 18:44 jestem za zamknięciem, bo sama widzę, że raczej bywam tu bez zawiązywania poważnych wątków. na listopadówkach 2006, które jest zamknięte o wiele bardziej czuję się, jak u siebie, bo wiem, że nie mogą tego przeczytać wszyscy, mniej lub bardziej przypadkowi. Może te dziewczyny które chcą, stworzą swoje forum prywatne. ja chętnie podejmę się moderacji, a to zostanie tak, jak jest. co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: I jeszcze jedno 05.08.08, 18:53 Fania, myślę, że to dobry pomysł, żeby stworzyć osobne, zamknięte forum tak jak np. wrześniówki mają "intymne", choćby na próbę. Są tematy i tematy. A życie samo zweryfikuje, które forum komu bardziej odpowiada. Nie chodzi mi, oczywiście, o jakąś rywalizację między październikowymi forami, a raczej o uzupełnienie i zapewnienie bezpieczeństwa tym, którzy tego potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
fania25 Re: I jeszcze jedno 05.08.08, 19:34 no to czekam na kolejne deklaracje. jeśli będzie jeszcze kilka takich osób, jak rooms, to chętnie założę prywatne październikówki, jako alternatywa, a absolutnie nie konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: I jeszcze jedno 05.08.08, 20:12 ja tez jestem za drugim, intymnym forum prawda, ze niektorych tematow wole nie poruszac na otwartym forum, jestem aktywna na forach gazety, moj nick zna wiele osob z mojego otoczenia (np pracy) i niekoniecznie mam ochote, zeby wszystkie te osoby mogly przeczytac bardziej osobiste zwierzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marbra301 Re: I jeszcze jedno 05.08.08, 21:28 dołączam się. Uważam, że takie intymne forum może nam sie przydać. Mage również pomóc przy "moderowaniu" forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: I jeszcze jedno 05.08.08, 22:49 I ja moge pomoc w moderowaniu, jesli bylaby taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 18:50 A ja dostosuje sie do wiekszosci! Ale zdecydowanie macie racje, ze nalezaloby zaprowadzic tu wiekszy pozadek i usuwac niektore posty! Odpowiedz Link Zgłoś
anzuzo Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 21:08 Jestem również za utworzeniem nowego forum "intymnego". A to zostawiłabym otwarte, przynajmniej do czasu kiedy pojawią się nasze maluszki. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 21:16 Popieram swietny pomysl, wrzesniowki tez maja dwa fora zamkniete i otwarte. Nie ma na co czekac tylko trzeba otwierac Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 21:29 mnie w sumie wszytsko jedno, choć jak pojawią się zdjęcia nasze i maluchów to fajnie gdy będzie zamknięte. Byle nie było za dużo tych forów - albo jedno zamknięte czy ukryte, lub jedno otwarte i jedno zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 05.08.08, 21:47 Jestem za zamknieciem, albo zrobieniem dwoch for - ogolnego i takiego na bardziej prywatne pogaduchy. Odpowiedz Link Zgłoś
kandi79 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 06.08.08, 08:26 Jak chcecie, mi osobiście nie przeszkadza to otwarte, wrześniówki mają dwa, ale u nich jakiś większy chaos i różne wredotki powodują nieprzyjemne scysje. U nas jest naprawdę przyjemnie Nie wiem czy tym zamkniętym nie wprowadzimy sobie tu jakiegoś bałaganu. A niepotrzebne posty proponuje wyrzucać, tak jak wczorajszą malowankę, co to nam nerwy spsuła. Odpowiedz Link Zgłoś
tonia_1 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 06.08.08, 09:06 Moim zdaniem niezlym pomyslem byloby zamknac obecne forum - czyli udostepnic wszystkim do czytania (zwlaszcza mamom, ktore maja terminy porodu po nas, same korzystamy z wczesniejszych forow, wiec uwazam, ze nie mozna byc samolubnym), ale tylko zapisanym do pisania. A rownolegle otworzyc forum intymne, ktore byloby ukryte, czyli zarowno do pisania i czytania tylko nam - mamom pazdziernikowym, ktore do tej pory bylyby aktywne na obecnym forum. Moze sie zdarzyc, ze jeszcze dolacza do nas nowe mamy, wtedy po "okresie probnym na tym forum" moglyby byc dopuszczane do forum intymnego. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lukka Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 06.08.08, 09:21 Popieram poprzedniczkę - udostępnić do czytania, pisanie tylko dla zarejestrowanych. Swego czasu pisałam na forum "kwietniówki 2005". Potem przestałam pisać i tylko podczytywałam raz na czas. Jakże niemile się zdziwiłam, gdy forum to zostało zamknięte i do pisania, i do czytania - równiez dla mnie, ponieważ trzeba się było ponownie starć o przyjęcie do grona forumowiczek Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 06.08.08, 10:07 Juz troche po fakcie, ale mysle ze jesli powstalo drugie forum, to to pierwsze umrze smiercia naturalna, zwlaszcza jesli sie zzyjemy i uznamy ze lepiej miec szanse pogadac intymnie jednak... Za jakis czas nikt nas nie bedzie podczytywal bo kazdy miesiac urodzenia ma swoje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 06.08.08, 11:39 nie sadze ze to forum umrze. na naszym majowym forum od prawie 3 lat istnieje 2 forum intymne i oba funkcjonuja rownolegle. jestem wlascicielka i moderuje otwarte bielskie forum i jego intymne "podforum" i tam tez to rozwiazanie swietnie zdalo rezultat. mam nadzieje, ze u nas tez sie sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
venety Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 06.08.08, 23:59 Jestem tego samego zdania,aby forum bylo zamkniete dla nie- pazdziernikowek. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazuza Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 07.08.08, 12:50 Ja taka biegła w tych sprawach nie jestem nie wiem czym sie rozni otwarte od zamknietego(technicznie bo idea jest jasna) więc się dostosuje,bylebym tylko sie załapała na to ewentualne forum zamknięte Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: dziewczyny moze zastanowicie sie 07.08.08, 17:21 A co z terminami porodu na przełom miesięcy? Ja nie wiem, kiedy urodzę, czy jeszcze we wrześniu, czy np. w połowie października? Na wszelki wypadek zaglądam na oba fora: wrześniowe i październikowe. Czasami Wasze problemy są mi bliższe, bo mam jeszcze czas, a forum wrześniowe już bardziej porodowo nastawione Odpowiedz Link Zgłoś