ziena77 02.01.09, 22:45 Macie jakies sprawdzone i warte polecenia syropy na kaszel dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irima2 Re: syropy 03.01.09, 10:55 Ja daję homeopatyczny Stodal, a przy większym i mokrym kaszlu Mucosolvan i po pół godzinie oklepywanie, żeby na oskrzela nie zeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
hariett Re: syropy 03.01.09, 16:30 Jeśli na poczatek przeziębienia i przy raczej suchym kaszlu polecam syr prawoslazowy. Na mokry to cos wykrztuśnego Ambrosol i inne odpowiedniki Z homeopatychnych Stodal , Drosetux i Malia, ale one nie zawsze działają. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: syropy 03.01.09, 19:53 zalezy co to za kaszel u nas niezmiennie pomaga salbutamol Odpowiedz Link Zgłoś
ineze Re: syropy 06.01.09, 09:41 Podawałam wiele syropów i właściwie po żadnym nie zauważyłam większej poprawy. Homeopatycznych nie kupuję bo wg mnie nie pomagają, jeśli już wolę ziołowe, np.z prawoślazem (Rubital, Herbapect, Mio bio, ostatnio weszły też lizaki mio bio na ból gardła dla małych dzieci). Wykrztuśnie Mukosolvan, Ambrosol, czy Pecto drill też właściwie bez widocznych efektów. Jedynie starszej pomagał przeciwzapalny Eurespal (młodszej nie pomaga), ale na receptę, podobnie jak wspomniany Salbutamol. Lekarze z którymi ja sie zetknęłam niechętnie dają Salbutamol małym dzieciom. Ostatnio może pomógł starszej Bronchicum, tyle tylko, że on jest z dodatkiem alkoholu więc od 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś