bukmacherka34 13.03.09, 20:16 wiem,że ten wątek był miesiąc temu,ale pewnie się pozmeniało,tylko nie u mnie( nadal klocek,żadnej inicjatywy,od kilku dni intensywnie pokazuję mu obroty na plecki i brzuszek i nic za to tylko chce stać,naet nie za bardzo siedzieć,a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bilyk Re: nie obraca się 13.03.09, 20:54 moja tez sie nie obraca, ale mocno sie na boczki przekreca, ze mysle, ze moze juz niedługo cos zacznie. Z brzuszka przerzuciła sie na plecki kilka razy ale to raczej był przypadek. .... Odpowiedz Link Zgłoś
pandusia123 Re: nie obraca się 14.03.09, 16:24 mój synek za trzy dni kończy pół roku i nic. Oczywiście są boczki, siadanie za wszelką cenę i ogólna ruchliwość jest mu nieobca, ale ani z brzucha na plecy ani odwrotnie. Już się zastanawiam czy ta chwila kiedykolwiek nastąpi. Prędzej chyba chodzić zacznie Odpowiedz Link Zgłoś
bilyk Re: nie obraca się 14.03.09, 18:36 a dzisiaj sie Hanka przekreciła na brzuszek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justic7 Re: nie obraca się 13.03.09, 21:21 Mój maluch tez się nie obraca. Próbowałam go zachęcić takim bujaniem-przewracaniem, ale nic nie wyszło. Leży jak kłoda. Jak go coś zainteresuje to trochę się podeprze na przedramionach (na dłoniach jeszcze nie próbuje), popatrzy i kładzie się znowu. Pediatra mi powiedziała,że ma jeszcze czas. Ale ja się trochę martwię, za parę dni skończy pięć miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: nie obraca się 13.03.09, 22:48 własnie,mój Alex też za kilka dni,może się ruszą klocuszki Odpowiedz Link Zgłoś
aniefka Re: nie obraca się 14.03.09, 08:40 Nasza Niunia skończyła w tym tygodniu 5 miesięcy i przekręca się z pleców na brzuch i ni cholery w drugą stronę..Zawsze myślałam że łatwiej dziecku jest się przekręcić z brzucha na plecki a u nas jest zdecydowanie odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1414 Re: nie obraca się 14.03.09, 10:54 u nas też to samo,NATALKA ma już 5 miesięcy a o obrotach nie ma nawet mowy-tylko na brzuszku podnosi się bardzo wysoko i z zadowoleniem się uśmiecha... nie martw się przyjdzie czas to będzie się przekręcał) MOJA GWIAZDECZKA 07.10.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
izabela_adam Re: nie obraca się 14.03.09, 10:59 MOJA NINA TEZ SIE NIE OBRACA. CHYBA ZE Z MOJA POMOCA. I NASZA REHABILITANTKA MOWI ZE TO NORMALNE. NIE MA W TYM NIC ZLEGO. DAJCIE SOIM DZIECIOM TROCHE CZASU. NIE WSZYSTKO MUSZA ROBIC KSIAZKOWO.AHA - NINKA ZA 3 DNI KONCZY 5 M-CY Odpowiedz Link Zgłoś
shira_2006 Re: nie obraca się 14.03.09, 16:46 Alan 2 dni temu skonczyl 5 miesiecy i na 2 dni przed zrobil pierwszy obrot z brzuszka na plecki,nastepnego dnia tez ale generalnie z niego leniuch.Na kazde dziecko przyjdzie pora Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: nie obraca się 15.03.09, 09:00 A moje się turla w te i nazad, pełza do przodu, podciąga do siedzenia. Miał skok rozwojowy i w ciągu kilku dni stał się ruchliwy i mobilny. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek1978 Re: nie obraca się 15.03.09, 17:54 nic się nie martw Mój Maks skończy niedługo 6 m-c i dopiero teraz zaczął przewroty na boczki i z brzuszka na plecy a z pleców na brzuszek tylko z moją pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: nie obraca się 17.03.09, 18:09 moja Jula 15tego skończyła 5 mies i tez sie nie obraca czekamy z niecierpliwością... czasem z plecków na boczki coś tam pokombinuje, do siadania pierwsza - wrecz nie uznaje pozycji leżącej ale na obroty wciąż za leniwa...mam nadzieje ze to sie wkrótce zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: nie obraca się 17.03.09, 21:49 Aleks dziś skończył 5 miesięcy i.......obrócił się z brzuszka na plecy,walnął głową i skończyło się płaczem.Potem leżał na łóżku i obrócił się wcześniej zrzucając poduszkę,złapałam go w ostatniej chwili ,bo była by gleba) Potem już chyba nie chciał byc ruchliwy) Odpowiedz Link Zgłoś
magdakaczm12 Re: nie obraca się 18.03.09, 11:54 nasza ma 5 i pół miesiaca i tez sie nie obraca- tylko na boczki i zaczela lapac stopy!!! Klade ja duzo na brzuszku, ponoc rezultaty same sie wkreotce pojawia! oby, bo tez juz jestem niecierpliwa!! m Odpowiedz Link Zgłoś
zimka_s Re: nie obraca się 19.03.09, 06:34 Mój Bartek się obracał, teraz mu się nie chce chyba. Przekręca się tylko na bok i do tego się wygina śmiesznie, tak że prawie całkiem jest obrócony. Zaczyna pełzać i siadać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_iwan Re: nie obraca się 19.03.09, 12:22 Szymek obraca się z plecków na brzuch i strasznie to lubi. teraz schodzimy na podłogę i ćwiczymy turlanie Odpowiedz Link Zgłoś