Dodaj do ulubionych

opiekunka dla dwójki

18.04.10, 09:53
mieszkam w małym mieście,czas wracać do pracy,będę potrzebowała opiekunki dla maluchów bardziej dorywczo na kilka dni po parę godzin,napiszcie proszę kto bardziej się u was sprawdza młode dziewczyny czy starsze panie i jakie wychodzą stawki na godz. i gdzie mieszkacie chodzi mi o to czy duże miasto,małe a może wieś?
Obserwuj wątek
    • wucha Re: opiekunka dla dwójki 19.04.10, 07:32
      ja mieszkam w mały mieście (ok 20 tys mieszkańców)...

nie wiem jak to jest z dwójką dzieci, ale opiekunkę na "pełny etat" do jednego
      można zatrudnić już od 400-500zł... Moje znajome zatrudniały głównie starsze
      osoby (w sensie około 50-60 roku życia lub starsze). One traktują "pracę"
      opiekunki zwykle jako dodatkowy dorobek, mają też chyba spokojniejsze podejście
      do dzieci.

Ja też bym szukała raczej w tym przedziale wiekowym. Tym bardziej, że młodsze
      osoby są "droższe".
      Ale u nas jest dość sporo osób bezrobotnych i emerytów, stąd dość niewielkie
      ceny. Poza tym starsze osoby często traktują opiekę nad dzieckiem jako formę
      "aktywności", a przy okazji mogą dorobić
    • adx68 Re: opiekunka dla dwójki 24.05.10, 12:23
      Pytanie czy taka starsza pani da radę zająć się dwoma maluchami. Co innego jedno
      dziecko a całkiem inna bajka - dwójka. Trzeba mieć dużo siły żeby cały dzień
      biegać za maluchami. Wydaje mi się że bardziej spisałaby się tutaj pani po
      40-tce. Doświadczona a mająca jeszcze zapał do zabawy. Choć oczywiście często
      panie po 60- tce maja go więcej niż te młodsze smile
    • emma_me Re: opiekunka dla dwójki 18.06.10, 12:11
      moimi chłopcami zajmuje się babcia, mama mojego M. jest już po 60-tce. Dodatkowo
      przychodzi Pani do pomocy, na czas spaceru. Mama nie dałaby rady z dwójką. Pani
      płacę 10 zł/godz. - pracuje 2 godz dziennie. Mieszkam w Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka