Dodaj do ulubionych

drobna satysfakcja

03.09.10, 10:41
Wiem, wiem, że jednostkowy przykład o trendzie nie świadczy, ale jak czytam na forum
rówieśniczym, jak dzieci - oczywiście już dawno nie karmione piersią i śpiące we własnych pokojach,
płaczą i nie chcą zostać same w przedszkolu, a moja cycowa (to ty JESZCZE karmisz?) i śpiąca z
rodzicami nie ma z tym żadnego problemu...
Obserwuj wątek
    • agnen Re: drobna satysfakcja 03.09.10, 15:36
      U mnie to samo. Alicja uwielbia przedszkole. Nie wiem , może ona tak ma i już,
      ale śpi z nami, karmić skończyłam pół roku temu, była 100% chustowa (bez wózka).
      Nie jest ta żadna statystyka, ale młoda zajmuje się w przedszkolu zabawą a o
      mamie nawet nie wspomina smile. Może chodzi o to że bliskości jej po prostu wystarczy.
      • e-dziunia Re: drobna satysfakcja 03.09.10, 22:51
        na to nie ma reguły.... córkę odstawiłam w 16m-cu ze względu na leki, które
        wcisnął mi lekarz. Od 2 rż spałą w swoim pokoiku, jeździła w wózku, którego
        szczerze nienawidziła (ja z resztą też uncertain ale wtedy jeszcze nie znałam chust) a
        przedszkole pokochała od 1 dnia olbrzymią miłością big_grin
        Za to synuś cycowy, chustowy, ale śpiący z siostrzyczką w pokoju i dochodzący do
        nas nad ranem smile. Do przedszkola ma jeszcze czas, bo ma dopiero 1,5 roku ale
        jestem bardzo ciekawa jak on się przyjmie wink
    • anik801 Re: drobna satysfakcja 04.09.10, 22:53
      Moja córa(butelkowa) i śpiąca z nami i taka,która przez 3,5roku non stop ze mną siedziała nie miała
      najmniejszego problemu z przedszkolem.Pierwszego dnia po prostu została z chęcią-nawet się nie
      obejrzała.I tak już zostało.Dziś ma prawie 7lat-właśnie ma za sobią pierwsze dni w I klasie.Uwielbiała
      przedszkole,a teraz uwielbia szkołę.Zawsze była chętna do wszelkich zajęć,występów i zajęć
      dodatkowych.Do tego nie ma problemu z nawiązywanbiem kontaktów.Takie dziecko i tyle.to
      chyba nie chodzi o karmienie piersią,wspólne spanie,chustowanie itd.Dzieci są różne i tyle.Ja akurat
      pracuję w przedszkolu-są 2,5 latki,które teraz w pierwszy dzień zostały bez najmniejszego
      problemu,a są 4latki(które już chodziły w tamtym roku)i mają problem.Mało tego w tamtym roku
      był 6 latek,który przez pierwsze 2mies.non stop ryczał pod drzwiami za mamą.Ciesz się,że Twoje
      dziecko lubi przedszkole,bo to naprawdę jest dla matki przykre jak słyszy wrzaski swojego dziecka
      pod drzwiami.
    • truscaveczka Re: drobna satysfakcja 07.09.10, 14:21
      Moja córka odstawiła się sama od piersi mając 10 miesięcy, spała w jednym pokoju z nami ale w osobnym łóżeczku i trzeci rok chodzi do przedszkola z entuzjazmem i werwą smile To nie cyc, to bliskość tak działa - bo pozwala na samodzielność.
    • minnetaki Re: drobna satysfakcja 26.09.10, 23:00
      A mój Krzyś, śpiący z rodzicami, karmiony piersią aż sam zrezygnował, noszony w chuście aż się sam wyrywał, obecnie 2 lata 7 mies., nie daje się w klubie malucha/przedszkolu nawet na chwilę sam zostawić... jesteśmy po pierwszym tygodniu i nie wiem, czy jego przedszkolna edukacja nie odwlecze się o rok...
    • mrs.t Re: drobna satysfakcja 26.09.10, 23:17
      smile
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,116758428,116758428,Jak_dlugie_karmienie_piersia_na_psychike_dziecia.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka