Dodaj do ulubionych

Jak gotujecie?

21.09.10, 09:59

Moj drugi szkrabek skończył 6 mc i zaczya jeść coś więcej prócz mleka i kaszek. Jednak przygotowywanie dwóch posiłków: dla starszego i młodszego jest dosyć kłopotliwe i zajmuje sporo czasu.Jakie są wasze sposoby na karmienie rozeństwa? Starsza ma 2 lata i pięknie wcina wszystkie warzywa szkoda by mi było cofac się do przemielonych papek.
Obserwuj wątek
    • yula Re: Jak gotujecie? 21.09.10, 11:29
      gotowe obiadki dla niemowlaka smile Nie pamiętam już jak długo gotowałam specjalnie dla dzieci, dosyć szybko po roku czy dwóch zaczęły jeść to samo co my praktycznie, z tym że ja doprawiam bardzo delikatnie i mało solę. Tylko kiedy było coś ciężkostrawnego to gotowałam dla dzieci osobno. Tak że raczej gotowałam dla dzieci to co my możemy zjeść tongue_out
      • piksi.dixi Re: Jak gotujecie? 21.09.10, 16:45
        mlodszy jadl 'sloiki'
        cale szczescie szybko sie przestawil na zwykle. gotowalam to samo dla maluchow,
        mlodszemu kroilam na drobniutkie kawaleczki.
    • anna_sla Re: Jak gotujecie? 21.09.10, 23:32
      gotuję jak dla wszystkich, z ilością przypraw jak dla niemowlaka, ale miksuję/zgniatam widelcem tylko malcowi.
    • i-t-a Re: Jak gotujecie? 25.09.10, 20:46
      Do 9-10 miesięcy głównie słoiki i to od nas, co mogła zjeść, potem już coraz częściej jadła nasze tylko rozgniecione widelcem (ze względu na alergie syna wszelkiej chemii typu vegeta czy gotowe mieszanki przypraw i tak unikam). Dla nas i tak gotuję w miarę lekkostrawnie i zdrowo, więc od roku już praktycznie wszystko z nami jadła.
      • percia.mag Re: Jak gotujecie? 27.09.10, 11:16
        Mała 7 miesięcy jest na "słoiczkach", starszy 2,7 je to co mysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka