Dodaj do ulubionych

ryba wedzona

11.01.11, 17:59
Hej drogie mamy czy podajecie swoim maluchom ryby wedzone np.makrela, losos. Jesli tak to od ktorego miesiaca?
Obserwuj wątek
    • misior_biorn Re: ryba wedzona 11.01.11, 20:46
      Trochę bym dała spokojnie dziecku powiedzmy 10miesięcznemu, ale tylko trochę bo takie ryby jednak są strasznie słone. Poza tym jednak wędzenie to taka w moim odczuciu "ciężka" forma przetwarzania żywności, więc w dużych ilościach jakoś nie bardzo. Nie wiadomo, co w tym dymie wędzarniczym siedzi wink No i wiadomo, po rybie chce się pić, po wędzonej tym bardziej, więc pewnie by miał sesję cycozwisową przez pół nocy, na czym mi szczególnie nie zależy...

Po prostu ryba wędzona to dla mnie taka średnio zdrowa żywność, powiedzmy jak kiełbasa, i dlatego specjalnie dziecku nie podam. Jak sama sobie kupię, to poczęstuję odrobinką, trująca raczej nie jest.

• gochalek82 Re: ryba wedzona 11.01.11, 21:10
      Ja mojemu dałam na wakacjach nad morzem, miał wtedy 11 miesięcy, a ryba była świeżo uwędzona na miejscu smile Sklepową też czasem daję do spróbowania, jak akurat mnie najdzie na wędzoną rybkę smile
    • ninkapitulinka Re: ryba wedzona 13.01.11, 11:33
      hej dzieki bardzo za cenne uwagi
    • lula_w Re: ryba wedzona 14.01.11, 16:56
      sama uwielbiam, ale młodemu dam dopiero jak kupię nad morzem prosto z wędzarni, bo "sklepowe" bywają sztucznie konserwowane! albo jak dostanę świeżą i sama uwędzę na wsi - ściachaliśmy ostatnio kilka drzewek owocowych, więc dym będzie jak trzeba smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka