Dodaj do ulubionych

prezent na 18...

13.10.11, 15:18
hej..mam jeszcze troche czasu..ale moja chrzesnica bedzie obchodzila za jakis czas 18.. i nie mam pojecia co sie PL przyjelo jako prezent... bo tu najczesciej nie ma jakich szalenstw...

jakies pomysly? na razie nie mowie o kwocie tylko o "typowych" prezentych...
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: prezent na 18... 13.10.11, 18:44
      Nie słyszałam o niczym, co by "się przyjęło". Ja mam taki głupi zwyczaj, że dostosowuję prezent do osoby obdarowywanej. O twojej chrześnicy nie wiemy nic zgoła.
    • joanka-r Re: prezent na 18... 14.10.11, 18:48
      kup jej coś co bedzie pamiątką. Dla chrześnicy kupiłabym komplet srebrnej biżuterii.
    • dorotakatarzyna Re: prezent na 18... 14.10.11, 20:37
      Prezent w Polsce? Najlepiej "małe portrety królów" smile Czyli po prostu kasa.
      • azjaodkuchni Re: prezent na 18... 15.10.11, 21:12
        Małe portrety królów ... rewelacja
      • darek_oo Re: prezent na 18... 23.10.11, 15:01
        Oczywiście pieniądze to dobry prezent, ale nastolatek wyda je na imprezy, czy kupi sobie nowy komputer. Może więc warto dać mu prezent, który na długo zapamięta i pozwoli na spedzenie czasu z przyjaciółmi.
        Osobiście polecam coś takiego:
        podarkinakartki.pl/p68_paintball_dla_10_osob.html
        Wydaje mi się, że to prezent idealny na osiemnaste urodziny.
    • saguaro70 Re: prezent na 18... 14.10.11, 23:17
      Dla mnie najlepszym prezentem, nawspanialszym i ponadczasowym jest złoto. Złoty łańcuszek i do niego przywieszka ze znakiem zodiaku. I nikt mi nie wmówi, że złoto tanieje. Złoto jest drogie i eleganckie.
      Drugim prezentem może być piękna porcelanowa zastawa na 12ście osób.

W ostateczności Bolid Młodzieży Wiejskiej czyli BMW.
      Pozdrawiam cieplutko. smilesmile
    • marghe_72 Re: prezent na 18... 15.10.11, 00:41
      Dobrze by bylo wiedziec cokolwiek o owej 18 latce..
    • tijgertje Re: prezent na 18... 15.10.11, 12:48
      ja od chrzestnego dostalam ladne zlote kolczyki, od chrzestnej pierscionek, mam je do tej pory.
    • ezmd99 Re: prezent na 18... 16.10.11, 11:30
      nie mam pojecia co sie PL przyjelo jako prezent... bo tu najczesciej
      > nie ma jakich szalenstw...
      >
      Słyszałam, a może czytałam, nie pamiętam...... Chrzestny z chrzestną skladają sie na kurs prawa jazdy. Podobno popularne, nie wiem, nie sprawdzałam.
      • yummym Re: prezent na 18... 16.10.11, 14:14
        jak powyzej zostalo napisane... prawo jazdy jest super prezentem akurat na 18

moja corka w grudniu zalicza 18 i z tej okazjii funduje jej prawko
        innym pomyslem jest laptop lub nowy telefon , modne sa droidy i iphon w innym przypadku pieniazki ,ewentualnie "talon" w jakims obrotnym sklepie ?
    • camel_3d dzieki! 16.10.11, 20:59
      mysle, ze pomysl ze zlota lub srebrna bizuteria jest super. Nie jest najtansze..ale nie traci na wartosci i coz..jest wiecznesmile)) dzieki!

• angazetka Re: dzieki! 17.10.11, 08:48
        A że nie każdego ucieszy... wink
      • basca_basca Re: dzieki! 17.10.11, 18:41
        Rzeczywiście nie traci, choć u mnie akurat leży tylko w pudełkuwink
        A dziewczyna lubi biżuterię? Wiesz jaki ma gust?

Ja bym dała albo wspomnianych króli, albo "elektronikę"
        • camel_3d Re: dzieki! 23.10.11, 22:37

elektornika to najgorsze co mozna dac.. po roku juz jest OUT.

to juz lepsze prawo jazdysmile
          • basca_basca Re: dzieki! 24.10.11, 09:36
            Ale mówimy o 18-latce, a nie 30-letniej kobiecie; o prezencie, a nie o inwestycji długoterminowej.
            W takim wieku jeszcze się nie myśli aż tak perspektywicznie. I cieszą rzeczy tu i teraz, a nie biżuteria, która co prawda będzie miała wartość prawie wieczną, ale jeśli dziewczyna jej nie lubi, to nie ucieszy.
            Zresztą znam 30-latków, których np iphony nie poszły w odstawkę po roku... i dalej są do nich mocno przywiązaniwink

Dlatego ja jestem za biżuterią tylko i wyłącznie jeśli dziewczyna to lubi i znasz jej gust.
            Jestem również za prawo jazdami, jeśli to jest jej pragnienie/marzenie - zapytaj może rodziców.
      • tygrysiatko1 Re: dzieki! 15.11.11, 00:38
        ja bym Ci zasugerowała białe złoto... moim zdaniem dużo ładniejsze i nie prowokuje do kradzieży...
      • misiowamama-2 Re: dzieki! 20.02.12, 11:54
        To dobry pomysł: biżuteria. Moje chrzestna nie żyje 17 lat. Pozostały po niej miłe wspomnienia i... srebrny łańcuszek. Nieodzowny, ponadczasowy, pasujący na każdą okazję...
    • el_elefante Re: prezent na 18... 17.10.11, 15:54
      Lubi czytać?
      Zafunduj jej Kindle'a i kilka ebooków (jeśli wiesz jakie).
      A jak nie lubi... cóż, świecidełka będą ok wink
      • sebalda Re: prezent na 18... 19.10.11, 16:17
        Młodzież teraz rzadko nosi srebrną czy złotą biżuterię. Moda się stale zmienia, teraz na przykład nosi się biżuterię (szczególnie bransoletki) sznurkowo-rzemykowe, a srebro jest kompletnie passe. Za 20 lat może panna doceni złoty pierścionek, ale teraz z pewnością nie. Zresztą każdy ma inny gust, coś, co się Tobie spodoba, dla młodej może być badziewnesmile
        Mąż chciał naszej córce kupić dobry zegarek. Nie chciala, teraz używa się do sprawdzania godziny komórki. Zresztą to też kwestia mody. Dziś modne duże, męskie, jutro małe, filigranowe, biżuteryjne.
        Córce kupiliśmy wtedy iPoda. Używa do dziś z dużym upodobaniem. Najlepsze teraz dla młodzieży są tego typu gadżety. Tak myślę.
        • asocial Re: prezent na 18... 15.11.11, 00:15
          nie znam 18latki, ktora nosilaby zloty lancuszek ze znakiem zodiaku. Jak dla mnie, to byl obciach juz w poznej podstawowce.

Ja bym zafundowala jakas podroz. Na wlasna 18tke poprosilam o kilkotygodniowy kurs jezykowy za granica u jakiejs host rodziny i to bylo jedna z fajniejszych przygod mojego nastoletniego zycia.

Prawo jazdy tez jest fajnym prezentem. Mozna tez zafundowac impreze, albo dac kase. Nie sadze, zeby 18latka wydala wszystko na imprezy, pewnie sobie podzieli, troche wyda na drobne przyjemnosci, a reszte zaoszczedzi...
    • kasiak37 Re: prezent na 18... 14.02.12, 19:07
      kurs prawa jazdy dostala ode mnie moja corka na 18 urodziny.I to byl strzal w 10.
    • akromalpka Re: prezent na 18... 16.02.12, 12:49
      Najlepiej coś praktycznego, jak kurs na prawo jazdy przykładowo albo jakiś inny ciekawy kurs to są bardzo miłe rzeczy a bardzo rozwijające i przydatne.
    • ga-ti Re: prezent na 18... 19.02.12, 13:29
      Ja dostałam złoty pierścionek, to było wieki temu, mnie się podobał i nosiłam bardzo długo. Ważne by się zorientować, czy 18latka w ogóle nosi biżuterię, a jeśli tak to jaką.
      Ja mam chrześniaka prawie 18 lat i myślę nad czymś z "elektroniki", ewentualnie złożymy się z chrzestnym. Zamierzam też skonsultować się z chrzestniakiem, aby prezent mu podpasował.
      Wniosek - wypadałoby trochę znać swego chrześniaka smile
    • tititu Re: prezent na 18... 20.02.12, 09:53
      Elegancki zloty lub srebrny/biale zloto upominek sie nie zestarzeje. Jak nie teraz, to za kilka lat po nigo siegnie. Moze jeszcze to prawko albo jak potrzebuje cos drozszego np. w zwiazku ze studiami, z zagospodarowaniem sie samodzielnym - to na to cos kase.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka