07.12.11, 13:19
Czy podajecie dzieciom fasolę? Nie szparagową - bo o tej wiem, że jest ok, ale np. jaś.
Obserwuj wątek
    • luliluli Re: fasola 07.12.11, 13:46
      Podaję, tę czerwoną, której nazwy nie znamsmile w daniach jednogarnkowych bywa. Jadł też fasolke po bretońsku u teściowej kilkakrotnie.
      A o co chodzi?smile
      • norra.a Re: fasola 07.12.11, 14:30
        O gazy suspicious
        • joshima Re: fasola 07.12.11, 15:39
          Jeśli o gazy to:
          1. Fasole moczyć zmieniając kilkukrotnie wodę i nie gotować w tym w czym się moczyła (pewnie trochę witamin się wypłucze, ale coś za coś)
          2. Do potrawy dodać odpowiednie zioła, wedle gustu: kminek, tymianek, majeranek i chyba kolendra, ale pewności nie mam.
        • luliluli Re: fasola 07.12.11, 18:01
          big_grin\eee, jak zje trzy ziarenka to gazy będzie miał takie jak bez fasoliwink
          Czy masz dziecko kochające fasolę?wink
          U nas zawsze tak wychodziło, że w całej potrawie wyjadł właśnie może kilka ziaren, czyli jak nicsmile
          • norra.a Re: fasola 07.12.11, 22:21
            Jakoś wydawało mi się, że fasola wzdymająca mocno, ale w sumie gazy i tak ma powalające, więc co mi zależy big_grin
          • monstroteratum.furiosum Re: fasola 07.12.11, 23:55
            Moja corka kocha fasole smile Za kilka ziarenek to by sie chyba obrazila wink Ja dania fasolowe traktuje majerankiem i jakichs wiekszych problemow nie zauwazylam.
    • panipomidor Re: fasola 08.12.11, 21:41
      Ja podaję, młody uwielbia. Ale moczę ją wcześniej porządnie.
      A gazy gorsze po kapuście kiszonej, choć młodemu wydają się zupełnie nie przeszkadzać. Bączy jak armatka i się cieszysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka