noweslupno2012 12.05.14, 15:01 W jakim wieku Wasze dzieci zrezygnowały/bardzo ograniczyły KP na rzecz BLW? Córka zasiada z Nami do trzech posiłków ale KP jest nadal na żądanie w dzień i w nocy - córka niedługo będzie obchodziła roczek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panizalewska Re: Przewaga BLW nad KP 13.05.14, 10:36 U nas - prawie 2 lata, powiedziałabym, że jest po równo. Bo ciągle zęby idą - piątki, więc długo. Młoda je trochę wybiórczo, ale jak się dobrze przyjrzeć to różnorodnie, więc jest ok. Pierś prawie na żądanie, chyba że się mocno wkurzę, jestem zmęczona itp Odpowiedz Link Zgłoś
grace907 Re: Przewaga BLW nad KP 20.05.14, 09:17 U nas podobnie - prawie 2 lata i było już całkiem nieźle z jedzeniem innym niż pierś ale właśnie ruszyły te nieszczęsne piątki i pierś znów na pierwszym miejscu... Wyraźnie więcej "normalnego" jedzenia zrobiło się po skończeniu półtora roku ale też były to umiarkowane ilości. Mój lekki niepokój w tym obszarze pediatra skwitowała stwierdzeniem, że na normalne jedzenie to młoda ma całe życie. Córka chętnie je wszelkie zupy i kluchy. Mięsa jeść nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
koemi Re: Przewaga BLW nad KP 27.05.14, 20:21 Ja karmię rano i wieczorem (synek ma 15 miesięcy). Tak do około roku mały skubał trochę jedzenia, ale żywił się głównie piersią. Z dnia na dzień zaczął dosłownie pożerać to co na talerzu. Wcześniej gardził mięsem, a tu nagle mięso stało się hitem. Przyznaję, że trochę sterowałam zmniejszaniem liczby karmień, tzn. najpierw przesunęłam karmienie na po posiłku, potem np. zamiast piersi po spacerze dawałam jabłko. W tym czasie synek nigdy nie domagał się piersi, więc mam wrażenie, że nie robiłam tego na siłę. Widząc jak i ile zaczął jeść, czułam, że nie potrzebował już tyle kp. Odpowiedz Link Zgłoś