Dodaj do ulubionych

Przewaga BLW nad KP

12.05.14, 15:01
W jakim wieku Wasze dzieci zrezygnowały/bardzo ograniczyły KP na rzecz BLW?
Córka zasiada z Nami do trzech posiłków ale KP jest nadal na żądanie w dzień i w nocy - córka niedługo będzie obchodziła roczek.
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: Przewaga BLW nad KP 13.05.14, 10:36
      U nas - prawie 2 lata, powiedziałabym, że jest po równo. Bo ciągle zęby idą - piątki, więc długo. Młoda je trochę wybiórczo, ale jak się dobrze przyjrzeć to różnorodnie, więc jest ok. Pierś prawie na żądanie, chyba że się mocno wkurzę, jestem zmęczona itp
      • grace907 Re: Przewaga BLW nad KP 20.05.14, 09:17
        U nas podobnie - prawie 2 lata i było już całkiem nieźle z jedzeniem innym niż pierś ale właśnie ruszyły te nieszczęsne piątki i pierś znów na pierwszym miejscu... Wyraźnie więcej "normalnego" jedzenia zrobiło się po skończeniu półtora roku ale też były to umiarkowane ilości. Mój lekki niepokój w tym obszarze pediatra skwitowała stwierdzeniem, że na normalne jedzenie to młoda ma całe życie. Córka chętnie je wszelkie zupy i kluchy. Mięsa jeść nie chce.
    • koemi Re: Przewaga BLW nad KP 27.05.14, 20:21
      Ja karmię rano i wieczorem (synek ma 15 miesięcy). Tak do około roku mały skubał trochę jedzenia, ale żywił się głównie piersią. Z dnia na dzień zaczął dosłownie pożerać to co na talerzu. Wcześniej gardził mięsem, a tu nagle mięso stało się hitem. Przyznaję, że trochę sterowałam zmniejszaniem liczby karmień, tzn. najpierw przesunęłam karmienie na po posiłku, potem np. zamiast piersi po spacerze dawałam jabłko. W tym czasie synek nigdy nie domagał się piersi, więc mam wrażenie, że nie robiłam tego na siłę. Widząc jak i ile zaczął jeść, czułam, że nie potrzebował już tyle kp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka