Dodaj do ulubionych

początek Blw a woda

27.10.14, 08:14
Od kilku dni bawimy się z blw. Mały za tydzień skończy 6 miesięcy. Za każdym razem proponuje mu wodę do picia, chyba bardzo polubił pić z kubka. Podaje mu po prostu wodę mineralną w temperaturze pokojowej. A dzisiaj rano teściowa zabiła mi ćwieka twierdząc, że taka woda jest za zimna, że powinnam ja podgrzać delikatnie... nigdy się nad tym nie zastanawiałam. ... wydaje mi się to trochę bez sensu, chciałam go przyzwyczajać do normalnego jedzenia i picia.... czy może ona jednak ma rację? ?
Obserwuj wątek
    • born_to_sea Re: początek Blw a woda 27.10.14, 12:14
      E tam, jak nie jest dziecku zimno, w domu panuje normalna temp. itd, to nie ma potrzeby podgrzewania smile Ważniejsze, żeby nie podawać dziecku wody wysokomineralizowanej. Na koniec zaproponuj jeszcze pierś do popicia i już.
      Ja przy ząbkowaniu daję dziecku lody z mojego mleka i też jakoś nic mu nie jest, a lody uwielbia, zwłaszcza z mleka wymieszanego z bananem smile www.mother-2-mother.com/momsicles.htm
      Wodę do picia dostaje od początku rozszerzania diety, zawsze kranówę po przegotowaniu i ostudzeniu (zwykle właśnie w temp. pokojowej).
      'Dobre' rady teściowej olewam.
      A tak z ciekawości, dlaczego zaczynacie tak wcześnie? Do ukończenia 6 mies. powinno być tylko mleko. Dziecko już samo siedzi i interesuje się jedzeniem?
      Pozdrawiam smile
      • romapoz Re: początek Blw a woda 27.10.14, 12:58
        dzięki za rady!
        tak, interesuje sie jedzeniem niesamowicie od kilku tygodni, siedzi tez w miare, dlatego zdecydowalismy sie juz zaczac....
        Ciezko bedzie mi walczyc z tesciowa, bo mieszka z nami w tygodniu i zajmuje sie malym od pon do pt jak jestem w pracy.... hmmm.... musze jednak postawic na swoim, w koncu mały musi sie nauczyc jesc tak, jak my a nie jak tesciowa (ona to z tych, co nic prosto z lodowki nie zje, a tesciowi to nawet piwa nie pozwala chowac do lodowki).
    • amiralka Re: początek Blw a woda 02.11.14, 21:50
      Też podaję w temperaturze pokojowej. Znaczy synek wyrywa mi kubeczek i sobie chłepta ze smakiem wink
      • born_to_sea Re: początek Blw a woda 03.11.14, 11:09
        Tak, niesamowite to jest, jak bardzo dzieciom smakuje woda, mój się rzuca na kubek, jakby to nie wiem co było smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka