Dodaj do ulubionych

liceum w Warszawie

12.10.04, 10:08
Mamy z Warszawy - napiszcie coś o liceach warszawskich, a przede wszystkim o
atmosferze w nich panującej - nie zakuwania i rywalizacji, tylko przyjaźni i
życzliwości. Jest takie w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • allija Re: liceum w Warszawie 12.10.04, 11:28
      Mój syn chodzi do Frycza przy pl. Bankowym, ale dopiero od września więc
      niedużo doświadczeń. Ale jest b. zadowolony. Młoda kadra podoba się dzieciakom.
      Na początku obóz integracyjny /ale teraz to chyba norma/, po którym wrócił
      zachwycony. Cały wrzesień chodzili bez książek-nauczyciele orietowali się w
      poziomie dzieciaków i do tego dostosowali książki. Szkoła chyba rzeczywiście
      nastawiona na ucznia, dużo różnorodnych zajęć pozalekcyjnych, które mają pomóc
      w nauce, nie tylko w poszerzaniu wiedzy ale i w trudnościach.
      Widzę, że syn chętnie wychodzi do szkoły. Ale to chyba też zależy jakie
      dzieciaki znajdą się w klasie.
      Ponów to pytanie na wiosnę gdzieś.
      • izunia6 Re: liceum w Warszawie 13.10.04, 11:37
        O Fryczu rzeczywiście słyszałam dużo dobrego, no i jest świetnie dla nas
        położony, tylko w ofercie nie było żadnej klasy, która by do gustu mu przypadła.
        • ezaw1 Re: liceum w Warszawie 13.10.04, 15:43
          Może ktoś coś wie o liceach na saskiej kępie (mickiewicz, osiecka, prus), w
          szczególności chodzi mi o porady od serca a nie bezduszne rankingi, jaka jest
          atmosfera i jak traktyją sie uczniowie z nauczycielami
        • verdana Re: liceum w Warszawie 15.10.04, 18:42
          Uwaga! Bedę się czepiać jak zwykle!!!
          Izunia napisała, ze nie było klasy, która "do gustu mi przypadła". Wybacz, ale
          klasa powinna przypaść do gustu Twojemu dziecku - które wybierając liceum nie
          jest już dzieckiem - a nie Tobie!
          • izunia6 Re: liceum w Warszawie 19.10.04, 09:20
            Akurat napisałam "która do gustu by MU przypadła"
            Problem nie jest klasy bynajmniej, bo jej profil jest mocno i zdecydowanie
            sprecyzowany - jedyne co interesuje mojego syna to komputery, a język zna
            angielski - Problem polega na tym, że jesteśmy w Warszawie "nowi", a w tak dużym
            mieście i z takimi tradycjami, każda szkoła - pisze o tych starych, z czołówki -
            ma swój charakter. Oczywiście syn rozmawia ze starszymi rocznikami, które
            wracają odwiedzić starą szkołe, ale po prostu szukamy wszelkich informacji
            pomocnych w podjęciu decyzji. Nie mamy w Warszawie rodziny, a wśród znajomych
            jest jednym z najstarszych dzieci, jakby zaczyna ten marsz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka