Dodaj do ulubionych

dziecko w reklamie

26.08.05, 12:53
co myślicie o reklamach z dziećmi,
czy same dałybyście swoje dziecko do reklamy?
może macie jakieś doświadczenia z tym związane?
Obserwuj wątek
    • olahabe Re: dziecko w reklamie 26.08.05, 15:45
      Obecność dzieci w reklamie była, jest i będzie, bo dziecko to rewelacyjny wabik-
      budzi czułość, powoduje miłe skojarzenia. Więc nie ma nad czym dyskutować.
      Problemem jest tylko, jak dzieci uczestniczące w tym to znoszą i czy to dobre
      dla ich rozwoju. Chyba nie...
    • theodorka Re: dziecko w reklamie 27.08.05, 09:12
      Nie dałabym. Myślę, że sama bym się stresowała, a co dopiero moje dziecko! Poza
      tym uważam, że wykorzystywanie wizerunku dzieci w reklamach powinno być surowo
      zabronione.
      Theodorka
      • verdana Re: dziecko w reklamie 27.08.05, 10:13
        To zalezy od reklamy. Do idiotycznej (np Danonków) na pewno nie. Do reklamy
        społecznej - owszem. Ale tylko do jednej.
        Ja sama jako dziecko występowałam w TV i wiem, że jak poznają cię i zaczepiają
        na ulicy, to wbrew pozorom wcale nie jest przyjemne. Wystapienia w
        pełnometrazowym filmie odmówiłam (miałam kolo 8-9 lat).
        • dona.a Re: dziecko w reklamie 28.08.05, 17:05
          mój syn w wieku wczesnoszkolnym zagrał w 3 reklamach, potem były epizody w
          kilku filmach, tak że coś już wiem na ten temat. Przede wszystkim nic na siłę,
          to dziecko musi chcieć. Syn trafił przed kamerę z dziećmi z domu kultury i tam
          się okazało, że na planie filmowym czuje się jak ryba w wodzie. Doświadczenia
          były różne, często dziecko traktowane jest jak osoba która dostała pieniądze i
          ma wykonać określoną pracę, nie jest to zajęcie dla wrażliwych dzieci a napewno
          nie dla przewrażliwionych rodziców, czasami padają mocne słowa, wiadomo cham
          znajdzie się wszędzie. Summa summarum korzyści jest więcej i nie myślę tu o
          pieniądzach, które w przypadku dzieci nie są duże, obył się w kontaktach z
          ludźmi, nauczył się ładnie mówić, poznał znanych aktorów. Jeśli któregoś dnia
          powie,że nie chce grać, nie będę go zmuszała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka