pacynka27
15.02.06, 09:34
Witam
Czy Wasze córeczki bawia sie lalkami barbie i innymi tego typu (Kopciuszek, Śnieżka itp.)?
Moja chrześniaczka ma juz ponad 30 takich laleczek i ciągle chce nowe. Jak tylko zobaczy jakiś nowy film z barbie zaraz prosi o nową lalkę. Uważałam, że jej rodzice źle robią spełaniając wciąż jej zachcianki bo:
- kolejna laleczka podobna do wielu innych nic nowego dziecka nie uczy
- hamuje rozwój wyobraźni (gdyby mała nie miała np. Żebraczki musiała by sobie wyobrazic że inna laleczka jest Żebraczką)
- mała, mając wiele laleczek żadnej z nich nie szanuje
Ale prawda jest taka, że dziewczynka bawi sie tylko tymi laleczkami. Żadne bobasy ją nie interesują (baby born, księżniczka Alexa -leżą w kącie).
W sobotę są małej urodziny (5 lat) no i nie wiem co kupić. Kolejną barbie? Kolejny domek dla barbie? Kolejny zestaw ubranek dla barbie?
Chciałbym żeby dziewczynka wzbogacała swoje doświadczenia, miała możliwośc zabawy różnymi zabawkami a nie wciąż te (okropne, moim zdaniem) laleczki.
A może ja jestem nie na czasie, nie wiem czym teraz bawią sie małe dziewczynki (cóż mam synka). Dlatego proszę mamusie, tatusiów, ciocie o pomoc. Czym bawia się Wasze dziewczynki? I czy naprawdę potrzebują wiele podobnych do siebie zabawek?