15.05.06, 15:20
Mój Maluch, który ma 2,5 roku, mówi prostymi zdaniami składającymi się z 3, 4 wyrazów. Niepokoi mnie jednak to, że nie powtarza krótkich wierszyków typu "Babo, babo udaj się, jak się nie udasz, to Cię zjem". Nie wiem, czy to wynika z braku zainteresowania rymowankami czy z braku umiejętności, które przeciętnie rozwijajacy się maluch powinien posiadać w tym wieku.
Jak to jest/było u Was? Proszę, napiszcie coś.
A.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Wierszyki 15.05.06, 20:32
      Ja bym sie tym w ogóle nie przejmowała i odpuściła.
    • jagaa Re: Wierszyki 15.05.06, 21:30
      Rowniez ucze malego tego wierszyka ... obecnie ma 2 lata i 7 miesiecy i jedyne
      co powtarza to "babo babo udaj sie ... dalej nie powie, mimo ze zna, jak zaczne
      dalej to on dopowiada brakujace slowa. Nie przejmuj sie, ja sie przynajmniej nie
      stresuje.
    • de_la_hoya Re: Wierszyki 15.05.06, 21:45
      Nie ma sie co stresowac... moj synek ma teraz 2 lata i miesiac i tez nie chce
      powtarzac wiec go nie meczymy. Umie budowac proste zdania wiec jak na dziecko
      które w ogole zaczelo mowic ok 5 miesiecy temu (wczesniej miał rozpoznanie:
      autyzm i nie kontaktowal sie za bardzo ze swiatem) to i tak niezly postep...
      Stawialabym raczej na bunt dwulatka niz brak umiejetnosci...
    • magdalena18 Re: Wierszyki 16.05.06, 10:20
      Moje maluchy miały podobnie jak chciałam żeby powtarzały to nic z tego, ale
      okazywało się że one pamiętają i powtarzały tylko wtedy kiedy one chciały a nie
      wtedy kiedy ktoś prosił je o powtórzenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka