pallo72 19.05.06, 11:22 Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? Jaka nazwe podac przedszkolakowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaga8 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 11:46 moja siostra wyznaje teorię, że też siusiaka, tylko innego... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 12:45 niemal w kazdej znanej mi rodzinie z dzieckiem męskie i żeńskie narządy są inaczej nazywane; u nas jest pipi i piptoszek; Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena18 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 13:21 Hm a czy Twoja siostra wyznaje również teorię że kobiety to faceci tylko inni tak mi się nasunęło, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena18 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 13:21 u nas jest to 'pipka lub wagina' Odpowiedz Link Zgłoś
mm19751 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 12:52 Witam, U nas własciwie wyszło to od córci - dziewczynki mają piciunię a chłopaki węża. Odpowiedz Link Zgłoś
julian2004 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 13:32 Dziewczynki mają pisie, a chłopcy siurki. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak122 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 13:40 a dziewczynki pipcię Odpowiedz Link Zgłoś
juliaaaaa Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 13:50 Waginę. Czy sądzicie, że cipka jest wulgarne? Odpowiedz Link Zgłoś
abumba Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 05.06.06, 22:54 wg mnie tak.Bardzo nie lubię tego określenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marta7711 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 06.06.06, 10:56 Ale głupio tak do niemowlątka mowic np. " A teraz mamusia umyje Ci WAGINE" nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 14:39 muj syn ma pitolka a dziewczynki maja pipke. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.05.06, 23:36 u nas też siuśka adekwatne do siusiaka i na temat (póki co Odpowiedz Link Zgłoś
stoolejarz Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 20.05.06, 11:50 Dziewczynki mają pokrowce na siusiaki Odpowiedz Link Zgłoś
nicniewiem19 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 20.05.06, 18:55 U nas chłopcy mają siusiaka a dziewczynki pipulkę Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 20.05.06, 21:04 U nas mówi się siusia lub siuśka. Odpowiedz Link Zgłoś
anecia001 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 20.05.06, 21:50 u nas mówi sie siunia Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 23.05.06, 12:04 czytałam posty i się dziwię. U nas w domu zawsze mówiło się, że chłopcy mają siusiaka, a dziewczynki pupę i nie było z tego żadnego problemu. Nie wiem, czy określenie cipka lub pipka są odpowiednie dla dziewczynki w wieku przedszkolnym, dla mnie są one po prostu wulgarne. A gdy podrośnie, można wprowadzić bardziej fachowe określenia... Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 23.05.06, 12:09 A chłopiec pupy nie ma? Pupa to chyba coś innego, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 24.05.06, 08:58 jasne, że chłopcy też mają pupę, ale myślę, że 3-latce taka odpowiedź wystarczy. Poza tym zawsze można powiedzieć, że dziewczynki mają pupę, a chłopcy pupę i siusiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 31.05.06, 23:14 To informacja dla dziewczynki, że czegoś jej brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 15.06.06, 08:13 Pupe to moja córa ma tam, gdzie sie koncza plecy, wiec takich farmazonów nie mam zamiaru jej opowiadac.Jesli pipka jest wulgarna to jakie okreslenie nie jest? Moja mama mowila "pelargonia". Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.06.06, 18:21 zalezy której, poza tym tu chyba chodzi o odpowiedz dla 3 latka - moj 3,5 letni syn wie ze ma siusiaka a dziewczynki cipkę i nie widze w tym słowie nic wulgarnego, przynajmniej jest to slowo z ktorym potem napewno sie spotka a nie sisinka, czy inne takie, poza tym wszytsko zalezy od dziecka, mój syn np wie co to jest macica i plemnik, bo jestem w ciąży i takie pytania padły, to co miałam mu coś wymyślać? do dzis pamietam kliedy mialam 7 lat mama zataila przede mną czesc prawdy o poczeciu, mam do niej zal do dzis, bo "na podworku" dosc realnie zostalo to poprawione - dziewczyny mowily co innego a ja obstawalam przy swoim bo do glowy mi nie przyszlo ze mama mogla sie pomylic ! wole zeby dziecko wiedzialo wszytsko ode mnie a nie innego przedszkolaka - dzieci slysza rozne rzeczy w domach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
izzy29 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 23.05.06, 12:25 Rzeczywiscie cipka i pipka sa strrrrasznie wulgarne.... A pupa to chyba jednak nie to samo, zreszta chlopcy tez maja pupy... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszymka30 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 23.05.06, 13:19 U nas: -pitek -pipka Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_w_gazecie Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 23.05.06, 15:00 Moi na razie nie wnikają w szczegóły; dziewczyny po prostu NIE MAJĄ siusiaków, (w związku z czym ta nieszczęsna płeć sika dziurką) Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 23.05.06, 16:40 dziewczyny mają "sisiulkę" Odpowiedz Link Zgłoś
susanah1 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 23.05.06, 21:51 a u mnie był puczek. nie wiem czemu (i nikt nie wie, hehehe), ale sama tak to nazwałam jak byłam mała. Odpowiedz Link Zgłoś
corokia Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 24.05.06, 11:19 Moja 3 letnia córka ,przyszła z przedszkola i oznajmiła ze chłopcy mają siusiaczki,bo to ze ona ma cipulkę to ona wie ) Odpowiedz Link Zgłoś
mona817 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 24.05.06, 13:24 Chłopcy mają siusiaka, a dziewczynki siusiawkę. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
amma71 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 24.05.06, 14:36 U nas jest pipunia (i siusiak). Odpowiedz Link Zgłoś
martiii13 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 24.05.06, 19:56 Takie kity,ze dziewczynki maja pupe tylko to mozna wciskac jakiemus malo rozgarnietemu dwulatkowi, a nie trzyletniemu dziecku.Przynajmniej moja corka w mig by to wychwycila. U nas jest cipka albo cipulinka,cipka zupelnie nie brzmi dla mnie wulgarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karmasz Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 25.05.06, 09:51 U nas dziewczynki maja pipi,pipke,pipcie,cipcie,a chlopcy siusiaka. Corka ma 2 latka i 3 miesiace widuje nas nago i nazywa rzeczy po imieniu czyli wie,ze ona i ja mamy pipke a tatus ma siusiaka. Od poczatku bylo powiedziane co maja dziewczynki a co chlopcy. Ostatnio popatrzyla sobie na pipi i spytala gdzie ona ma siusiaka. Ja nato ,ze ty masz pipcie a ... A ona dopowiedziala: a tata ma siusiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
do73 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 25.05.06, 14:26 Wątek wraca co jakiś czas) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=575&w=8829369&a=8829369 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=15108458&a=15108458 Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 26.05.06, 00:51 Ja słuszałam: cipcia i siusiaczek... mnie się podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
misia311 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 26.05.06, 09:34 a dziewczynki mają siśki Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka_bb Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 31.05.06, 14:19 Głupota! Ja nie rozumiem dlaczego mam chodzić nago przy dziecku. mam syna 2,5 roku i sie go wstydzę szanuje jego intymnośc, dlatego nie boiegamy z mezem przy nim porozbierani. U nas też, jest taka teoria ze chłopcy mają siusiaka a dziewczynki pupkę (i co?) i majteczki. I koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 15.06.06, 08:16 Nie musisz chodzic nago.A ja nie musze sie przed dzieckiem ukrywac, ot i tyle.Moze dlatego moja córa od dawna wie, ze oprócz pupy ma cos jeszcze i bynajmniej nie sa to majteczki.A Twoja jest niedoinformowana. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 19.06.06, 18:24 nikt ci nie kaze chodzic nago przy dziecku, tylko jak kiedys zobaczy cos niechcacy to moze byc problem, ja tez nie paraduje nago po domu, ale jak syn wejdzie do lazienki to nie robie z tego ceregieli !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawcia11 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 31.05.06, 15:57 Corcia mojej siostry ma "muszelke", ale moja corka ma pupe. Nie uwazam zeby byla malo rozgarnieta, ale mimo to uzywamy takiego zwrotu. Kiedy sie kapie, mowie jej "tylko dokladnie umyj pupe z przodu" i wiadomo o co chodzi. Czasem wymsknie mi sie slowo pipulka, ale generalnie to jednak, chlopcy maja siusiaka a dziewczynki pupe. Odpowiedz Link Zgłoś
siulka73 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 31.05.06, 22:25 U nas jest siusiak i sisia. Dzieciaki (synek 5 lat, a córcia 2)wiedzą jak co wygląda, bo kąpią się razem i nie ma tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 01.06.06, 08:31 U nas jest pisia Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 05.06.06, 01:01 Mój synek twierdzi, że dziewczynki mają dziurkę do siusiania. Ostatnio znalazł dziurkę na dinozaurze (od spodu) i powiedział, że ten dinozaur jest dziewczynką, bo ma dziurkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anna1503 Re: Chłopcy maja siusiaka a dziewczynki? 05.06.06, 15:27 A u nas 3,5- letnia córcia mówi ,że ma motylka.Kiedyś prowadziła rozmowę z tatusiem na temat różnic anatomicznych.Wiesz tatusiu ja jestem dziewczynką i mam motylka,a ty jesteś chłopczyk i masz ptaszka.Na co zdziwiony tatuś: a ty widziałaś ptaszka,mała tak,a gdzie ?NA DRZEWIE (to tak dla poprawienia humoru) Odpowiedz Link Zgłoś