Dodaj do ulubionych

znowu o wakacjach

06.07.06, 08:20
Kilka wątków o tym było, ale może jeszcze macie ochotę pomóc
niedoświadczonej... Chcę pojechać z Maluchami nad morze we wrześniu - Jaś
będzie wtedy miał 20 mies. a Zosia 4,5. Starszyzna plemienna odradza i stąd
moje wątpliwości...
Kilka szczegółów: nad morze mamy prawie 600km, jechalibyśby nocnym pociągiem
razem z Ojcem Dzieciom. Liczę sie z tym, że dla mnie raczej nie będzie to
wypoczynek, jednak tęsknię do widoku mojego dziecka na plaży wink No i
chciałabym, żeby trochę jodu w siebie wpompowali, bo od połowy października
wracam do pracy, a oni obydwoje sad idą do żłobka...
Obserwuj wątek
    • monia420 Re: znowu o wakacjach 06.07.06, 09:51
      no to jedź, dasz radę. Poza tym w razie czego tam też są przychodnie, taksówki
      i uprzejmi ludzie. A starszyzną się nie przejmuj. nasi nie pomagają, nie
      spotykają się, nie zabierają na wycieczki, ale zdanie na kazdy temat mają. Nie
      przejmuję się nimi i robię swoje. Tobie radzę to samo i życzę miłego
      wypoczynkusmile
      • z_agatka Re: znowu o wakacjach 06.07.06, 10:42
        A nasi pomagają, spotykają się, a na wycieczki nie zabierają, bo już się
        wszyscy w samochodzie nie mieścimy wink - dlatego ich porady i "odrady" biorę
        pod uwagę, a przynajmniej rozwagę smile
        Dzięki za opinię smile))
    • z_agatka Re: znowu o wakacjach 11.07.06, 05:37
      Pytałam o zdanie pediatrę, "pozwoliła" nam jechać, tylko kazała zwrócić uwagę
      na wodę, którą będziemy pić. Macie jakieś jeszcze sugestie? Zwłaszcza za
      organizacyjne byłabym wdzięczna... A może ktoś ma namiary na sprawdzone miejsce
      na Mierzei Helskiej?
      • mariooolka Re: znowu o wakacjach 13.07.06, 10:38
        Hej, na pewno dasz sobie rade smile ja mam dopiero jednego chlopaka 13m i wlasnie
        bylismy w Juracie w drugiej polowie czerwca w osrodku wczasowym MSWiA Kaper.
        Dlaczego tam? Bylo przed sezonem (a po sezonie bedzie we wrzesniu) i jest
        tansza oferta dla rodzicow z dziecmi, studentow i emerytow. 3 posilki dziennie
        + pokoj 2 osobowy z lazienka za 85pln od osoby doroslej. Synek byl liczony
        tylko za wode. Jeszcze doszla oplata klimatyczna. Warunki troche jak z lat 80,
        ale czysto i bardzo smaczna kuchnia. Polecam! Ponizej ich strona:
        www.kaper.maxmedia.pl/
        • nastinka Re: znowu o wakacjach 13.07.06, 16:50
          Na pewno dasz rade. My, co prawda z jednym - osmiomiesiecznym zrobilismy
          wlasnie prawie 4000km (Wlochy, Szwajcaria, Francja) i to spiac pod namiotem.
          Dziecko bylo bardzo szczesliwe: trawka, ptaszki, kamyki, kapiele w morzu.
          Oczywiscie nam nie udalo sie wypoczac (wyspac, poleniuchowac, poczytac), ale za
          to jakie plenery, atrakcje i widoki, a zmeczenie takie jak w domu. Polecam
    • spacey1 Re: znowu o wakacjach 14.07.06, 11:52
      Chcę Cię zapewneić, że jeżeli przeżyjesz podróż ( a na pewno przeżyjesz,
      przecież jedziesz z mężem), to z pewnością wypoczniesz! Ja byłam nad morzem z
      córeczką 5,5 miesiąca i synkiem 2 lata 4 miesiące. To znaczy najpierw byliśmy w
      Sanoku (mieszkamy w W-wie), przze tydzień, potem powrót do Warszawy, nocleg i na
      drugi dzień jazda nad morze (fakt, że samochodem). Pobyt nad morzem był
      bajeczny! Maluch przecież sporo śpi w tym wieku, a nad morzem spała koncertowo!
      Synek miał towarzystwo (byliśmy w miejscu, gdzie były same rodziny z dziećmi).
      To była największa laba ze wszystkich moich wakacji z dziećmi.
      Szczerze zachęcam.

Byliśmy w ośrodku Amber w Stegnie. Superowe miejsce właśnie dla rodzin z małymi
      dziećmi.
      Pozdrawiam
      Agata
    • z_agatka Re: znowu o wakacjach 15.07.06, 14:51
      Dziękuję za wszystkie oopinie i namiary. Właśnie podróż najbardziej mnie
      przeraża, bo w sumie dzieci małe, za to ich "oprzyrządowanie"... Mam nadzieję,
      że prześpią podróż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka