Dodaj do ulubionych

co zrobic??

24.08.06, 19:53
mam 11 letnego syna ktory od pewnego czasu po kapieli zamiast ubrac pizame
lub inne ubranie to on sie owija wokol bioder recznikiem i tak "paraduje" po
domu maz juz mu raz to "recznie" wytlumaczyl ale to nadal nic nie daje a w
domu nikt tak nie chodzi tylko normalnie ubrany

co zrobic ??
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: co zrobic?? 24.08.06, 19:57
      co to znaczy recznie wytlumaczyl? - jak widac metoda nad wyraz nieskuteczna

a moze by tak jednak SLOWNIE ,ze moze sie przeziebic, jesli w domu chlodno,
      albo ze nie wszyscy maja ochote ogladac jego nastolatkowy tors

a najwazniesze wyciagnijcie moze od niego ,skad ten sposob - moze wpadl na ten
      sposob ( co podejrzewam, z TV) gdzie we wszystkich filmikach o mlodziezy
      chlopcy tak sie wlasnie zachowuja - po prostu inny sposob wychowania
    • twarz2 Re: co zrobic?? 24.08.06, 20:01
      a w czym problem?
    • monia145 Napisz, że to prowokacja, proszę:(n/t 24.08.06, 20:15

• vharia Re: co zrobic?? 24.08.06, 21:31
      dla mnie byłby problem, gdyby łaził bez tego ręcznika.
    • kubinka Re: co zrobic?? 24.08.06, 22:53
      też nie bardzo rozumiem na czym polega problem? Chłopak nie paraduje przecież
      nago.
      A poza tym to pewnie jakiś przejaw nastolatkowego buntu. Nie sądzę,
      żeby "reczne tłumaczenie" zlikwidowało ewentualny problem.
      Jeśli to Wam przeszkadza to lepiej dajcie mu na jakiś czas spokój-niech chodzi
      jak chce-znudzi mu się pewnie-zwłaszcza, ze jesień i zima idziesmile
    • nangaparbat3 Re: co zrobic?? 24.08.06, 23:00
      Nastolatki maja fioła na punkcie swego ciała i wyglądu, chłopcy też, mozecie
      narobic bidy walcząc z tym, i ja szczerze mowiąc tez nie rozumiem, o co chodzi.
      No chyba ze sie kąpie przed kolacja i tak siada do stołu.
    • triss_merigold6 Re: co zrobic?? 24.08.06, 23:03
      A w czym konkretnie problem? Ręcznik brudny? Skoro goły nie chodzi to nie warto
      się czepiać. A "ręczne" tłumaczenie jak widzisz nie działa.
    • marghe_72 Re: co zrobic?? 24.08.06, 23:42
      prowokacja
      a jak nie prowokacja to będe zbierać ręce z podłogi
      • verdana Re: co zrobic?? 24.08.06, 23:45
        ja też. Zlać nastolatka bo nie wkłada pizamy?
        • triss_merigold6 Re: co zrobic?? 24.08.06, 23:51
          Ludzie są piiii i mają piiii metody wychowawcze. Nie dziwi nic.
          • mieszkaniec_rz-owa Re: co zrobic?? 25.08.06, 09:55
            a jak namowic 8 latka do czestszych niz 2 kapiele w tygodniu ?? bo on kapiele
            traktuje jak zlo konieczne a dla calej rodziny to jest katoraga
            a moze niech twoj maz porozmawia na spokojnie z synem zamiast mu recznie
            tlumaczyc ?? ale ci sie nie dziwie ze sie zloscisz jak syn tak chodzi ubrany
            ewentualnie zrob prowokacjie moze pomoze jak on pojdzie sie kapac to zapros
            jego kumpla niech poczeka az on wyjdzie a jak go zobaczy to sie naje wstydu i
            wtedy przejda mu te pomysly pradaowania w reczniku
            • nchyb Re: co zrobic?? 25.08.06, 10:19
              a na czym polega katorga? Śmierdzi?
              No to może zapisać się dodatkowo z dzieckiem na basen ze dwa razy w tygodniu i
              po każdym basenie brać wspólny prysznic? Już wyjdą cztery kąpiele tygodniowo...
    • mallard Ludzie! Troll! Ratunku! :) 25.08.06, 10:35

• bri Re: co zrobic?? 25.08.06, 10:57
      Przyzwyczaić się, że syn dorasta i w coraz większej ilości spraw będzie wolał
      kierować się własnym zdaniem niż nakazami rodziców.
      • muther Re: co zrobic?? 25.08.06, 13:47
        no to wiem ze syn dorasta i ma swoje zdanie ale moze chyba zrozumiec ze nie
        zyczymy sobie aby tak chodzil po domu. no niestety nie raz tez kapie sie przed
        jedzeniem i w tym reczniku chce usiasc do stolu ....
        ale sproboje waszych rad zeby na spokojnie z synem porozmawiac, a jak nie to
        sprobuje mtedy narobic mu wstydu
        • nchyb Re: co zrobic?? 25.08.06, 14:12
          > sprobuje mtedy narobic mu wstydu
          jak? Zdejmiesz ręcznik i zaprosisz sąsiadów? Wtedy to jednak Ty powinnaś się
          wstydzić...

Co dojedzenia, no to nie dajcie mu eść póki sie ni eubierze i nie ma problemu.
          Albo przed jedzeniem nie dajcie mu się kąpać i też nie powinnobć problemu.

Ewentualnie gdy jest rozebrany, nie musi jeść z Wami, a możecie mu wtedy
          pozwolić np. w kuchni, lub w jego pokoju...

> no to wiem ze syn dorasta i ma swoje zdanie ale moze chyba zrozumiec ze nie
          > zyczymy sobie aby tak chodzil po domu.
          Jak sobie nie życzycie, to mówcie mu to, niektórym trzeba setki razy powtarzać,
          dorosłym też, a i tak nie potrafią zrozumieć...
          • muther Re: co zrobic?? 25.08.06, 14:27
            nie poprostu jak on pojdzie sie kapac to zaprosze jego kumpla i po sprawie,
            jak go zobaczy w tym reczniku, to sie syn naje wsytdu,
            tylko ze unas jemy razem wspolnie posilek i nie ma ze jeden je tu a drugi tam,
            no wiesz od 2 miesiecu mu to tlumaczymy a on nadal przy swoim,
            • nchyb Re: co zrobic?? 25.08.06, 15:06
              syn się raczej wstydu nie naje, spora część chłopaków w tym wieku lata
              zawiniętych w ręcznik,o ile starzy nie marudzą smile

Kumpel wpadnie, pogadają, a potem kumpel będzie wypytywał Twojego syna tak w
              stylu: Ty, o co twojej starej chodziło, ze się we mnie wgapiała, jakby na coś
              czekała?...

I raczej Ty na głupią wyjdziesz, a nie syn

> tylko ze unas jemy razem wspolnie posilek i nie ma ze jeden je tu a drugi
              tam,
              No to może przez jakiś czas jedzcie osobno, jeżeli syn nie chce się
              dostosowaćdo reguł.
              Ewentualnie powtórzę, przed jedzeniem nie pozwólcie mu się kąpać. Przecię
              wiedząc, że do wanny wejdzie dopiero pokolacji, nie rozbierze się chyba
              wcześniej smile
            • bri Re: co zrobic?? 25.08.06, 16:40
              Ale co jest wstydliwego w chodzeniu w ręczniku?
              • grzanka23 Re: co zrobic?? 25.08.06, 16:54
                Moje dziecko tez chcialo chodzic owiniete w recznik,ale kupilam puchaty z
                polara szlafrok.Problem znikl.Moze warto kupic szlafrok?
                • verdana Re: co zrobic?? 25.08.06, 17:22
                  O ile syn ma normalnych kumpli, to nie narobicie mu wstydu, bo jego zachowanie
                  jest normalne.
                  Czeka Cię teraz bardzo wiele trudnych lat. Nastolatek to nie dzieciak, nie
                  mozesz wymagać, aby we wszystkim grzecznie podporzadkowywał się mamusi, pod
                  groźbą lania lub 'zgnojenia". Przy takich metodach wychowawczych nie
                  zdziwilabym sie, gdybu za pare lat próbował za wszelka cenę 'wybyć ' z domu i
                  nie słuchał Waszego ględzenia.
                  • muther Re: co zrobic?? 25.08.06, 20:47
                    moze z tym upokorzeniem to nie najlepszy pomysl ale ze szlafroczek to moze i
                    nie glupi pomysl?? tylko czy on w tym bedzie chcial chodzic ?? to jest pytanie!
                    no poki co pozatym jego paradowaniem to nie mamy wiekszych problemow, i chyba
                    tak trzeba bedzie zrobic ze kapiel dopiero po kolacji albo tuz przed pojsciem
                    spac aby nie paradowal po domu
                    • muther Re: co zrobic?? 25.08.06, 20:50
                      a twoj syn to jak zaklada szlafrok to ma cos pod spodem czy nie ??
                      • mieszkaniec_rz-owa na czym 25.08.06, 21:11
                        a na tym ze sie drze w nieboglosy itp a jak juz sie uda go do wanny wsadzic to
                        czlowiek jest mokry jak by to on bral kapiel a nie syn,
                        a moze to i nie glupie zeby na basen i wtedy pod prysznic na basenie ?? trzeba
                        bedzie to sprobowac
                        • nangaparbat3 Re: na czym 25.08.06, 21:15
                          Ośmiolatek powinien sie już kąpać samodzielnie, najwyżej bedzie trochę
                          niedomyty.
                          • mieszkaniec_rz-owa Re: na czym 26.08.06, 20:22
                            no myje sie sam, ale do wanny to sam nie chce wejsc i "trzeba mu pomoc" w tej
                            kapieli
                      • triss_merigold6 Re: co zrobic?? 25.08.06, 21:59
                        A co to za różnica? Razi was negliż dwunastolatka? Rany, pomyśl o tym, że za 4-
                        5 lat on już może z pannami sypiać.D
                        • karmasz Re: co zrobic?? 25.08.06, 22:28
                          Pewnie przechodzi okres buntu mlodzienczego i w ten sposob to manifestuje.
                          Niestety podobno nastolatkowie sa z reguly nieposluszni . Mysla,ze sa prawie
                          dorosli ,ze wszystkie rozumy pozjadali. Na szczescie to z wiekiem przechodzi.
                          Abys miala z synem tylko takie problemy.
                          Powodzenia.
                      • brak.polskich.liter Re: co zrobic?? 26.08.06, 13:33
                        Cholernie wspolczuje Twojemu synowi.
                        A co zrobic? Nic nie zrobic.
                        "reczne tlumaczenie" - zenada.
                    • kubinka Re: lepiej ustal ten szlafroczek z synem 25.08.06, 23:40
                      bo przypadkiem ten szlafroczek kupiony bez porozumienia może stać się powodem
                      buntusmile
    • patoo Re: co zrobic?? 26.08.06, 18:45
      Jedenastolatek dostał ''reczne'' wytlumaczenie bo chodzi w reczniku??
      • muther Re: co zrobic?? 26.08.06, 19:31
        bo maz sie wnerwil i dlatego, zobaczymy co rozmowa z nim da, chociaz watpie aby
        cos pojal do poki nie zlapie kataru etc,
        ale wiesz moze i bedzie chcial szlafrok?? nic nie jest przesadzone, i nie mozna
        zakladac z gory ze tak lub tak
        • bri Re: co zrobic?? 28.08.06, 10:47
          O rany, normalnie ciary mnie przechodzą jak sobie wyobrażam jaką musicie mieć
          atmosferę w domu. Wstydzisz się, że zobaczysz przypadkiem genitalia syna? Nie
          piszesz tego wprost ale jak pytasz czy pod szlafrok coś się zakłada to widać,
          że nie chodzi Ci o przeziębienie. Może to Twój mąż wywiera taką presję?
    • othala76 Re: co zrobic?? 26.08.06, 19:33
      no i? gdzie problem?
      • patoo Re: co zrobic?? 26.08.06, 19:50
        A le w czym dokladnie tkwi problem?? Ze dostanie kataru??Jak dostanie
        kataru/przeziebi sie to bedzie mial nauczke i sie bedzie ubierał(chyba), a
        zreszta teraz cieplo jest.

Czemu ja wiciaz mysle ze to prowokacja??
        • muther zadna prowokacja 26.08.06, 19:57
          tak teraz to i jest cieplo ale w listopadzie czy grudniu to nie jest za cieplo,
          no moze i bedzie mial nauczke, ale jakim kosztem ze bedzie chory !
          • monia145 Re: zadna prowokacja 26.08.06, 20:02
            To w listopadzie i grudniu u Was nie grzeją?
            Bez przesady, od chodzenia w ręczniku po mieszkaniu, chyba nikt cięzko nie
            choruje? To raczej przegrzewanie jest zgubnesmile
          • jola_ep Re: zadna prowokacja 26.08.06, 21:25
            > tak teraz to i jest cieplo ale w listopadzie czy grudniu to nie jest za
            cieplo,

Jak będzie mu zimno, to się ubierze.
            Dzieciakom wbrew pozorom bardziej szkodzi cieplarniany tryb życia, a odrobina
            chłodu od czasu do czasu daje im możliwość zahartowania się smile
            Czym jest przechłodzenie w grudniu (ja np. w domu trzymam chłodek, bo tak
            lubię ) wobec radosnej zabawy w kałuży - mój synek cały przemoczony, ale
            przeszczęśliwy. Za ciepło teraz nie jest.
            Nie warto przejmować się drobiazgami.

Pozdrawiam
            Jola
    • madziula201 Re: co zrobic?? 26.08.06, 20:11
      Jejku ,gdyby tylko rodzice takie problemy mieli z dziecmi to byloby dobrze.Daj
      mu spokoj,znudzi mu sie po pewnym czasie paradowac w reczniku.Pozniej beda np
      dredy lub kolczyki,tatuaze tam i owdzie itd.Jeszcze duzo moze byc przed Toba
      naprawde.Ja juz swoje dzieci wychowalam i tez rozne rzeczy przechodzilam.Teraz
      sa doroslymi porzadnymi ludzmi.Szkoda waszych nerwow naprawde.Przeczekaj ten
      okres na spokojnie i juz.Pozdrawiam
      • muther Re: co zrobic?? 26.08.06, 20:14
        fajnie ze mnie pocieszylas co mnie moze jeszcze spotkac, i pomyslec ze drugi
        synek w drodze,
        nie no jasne ze grzeja
        • mieszkaniec_rz-owa Re: co zrobic?? 28.08.06, 09:42
          no wiesz moj syn po kapieli jak juz sie okapie to zaklada sobie tylko bokserki
          i w nich chodzi po mieszkaniu, tez mu tlumaczylem a moja tesciowa tzn jego
          babcia jak nas ostatnio odwiedzial to dala mu taki fajny szlafroczek w jego
          ulubionego bohatera i teraz dodatkowo na gatki zaklada jeszcze szlafrok i tak
          chodzi po mieszkaniu, no lepsze to niz jak by sie mial dasac.
          • muther Re: co zrobic?? 28.08.06, 21:21
            to co on w tych galotkach spi ?? a nie marudzil przy tym szlafroku ??
            a czemu niby mam sie ... ze zobacze genitalia syna ??
            • patki7000 Re: co zrobic?? 28.08.06, 23:33
              Nie rozumiem czemu się dziwisz że dziecko śpi w galotkach.
              I właściwie zupelnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Wstydzisz się nagości?
              Tobie się nie zdarza latać po mieszkaniu w samej bieliźnie? Bo mi owszem.
              • mieszkaniec_rz-owa Re: co zrobic?? 29.08.06, 09:48
                no spi sobie w bokserkach a do tego zaklada sobie jeszcze koszulke jak mu
                chlodno, i bardzo sie cieszyl z tego szlafroczka, umnie w domu kazdy widzi jak
                kto jest ubrany po kapieli i nikt nie robi kloptow ze w bieliznie czy reczniku,
                do tego jeszcze szlafrok i po sprawie.
                • muther Re: co zrobic?? 29.08.06, 12:12
                  ja mojemu nie pozwalam spac w bieliznie tylko w pizamie. to dziwne uwas metody
                  wychowawcze panuja. a potem moze jeszcze w tych bokserkach co spi chodzi przez
                  nastepny dzien ??
                  umnie kazdy po kapieli musi sie ubrac i nie lubimy jak ktos po domu paraduje w
                  bieliznie.
                  • mieszkaniec_rz-owa Re: co zrobic?? 29.08.06, 13:19
                    nie na noc ma specjalne z atłasu (czy cos takiego) choc jak nigdzie nie idzie
                    to jest i w tych.
                    > umnie kazdy po kapieli musi sie ubrac i nie lubimy jak ktos po domu paraduje
                    w
                    > bieliznie.
                    a to czemu w takim razie twoj synek po kapieli chodzi w samym reczniku ?? i to
                    co potem przed pojsciem spac przebiera sie w pizame ??
                    > ja mojemu nie pozwalam spac w bieliznie tylko w pizamie. i jeszcze pewnie
                    jakiejs dlugiej flanelowej
                  • jola_ep Re: co zrobic?? 29.08.06, 14:20
                    > ja mojemu nie pozwalam spac w bieliznie tylko w pizamie. to dziwne uwas
                    > metody wychowawcze panuja.

U mnie dzieciaki nie śpią w piżamach. Od małego. Jak nie chciały, to po co zmuszać? Czasem tylko zimą wciągną spodnie od piżamy, a córa dla ładnego wyglądu koszulkę nocną ubierze (choć to się akurat zmienia). Jak były malutkie, to spały tylko w koszulkach typu T-shirt, a potem zaczęły zakładać bieliznę. W zasadzie czym się taka piżama różni od np. zestawu T-shirt i bokserek? wink

(piżamki są przede wszystkim za ciepłe dla moich dzieciaków)

> a potem moze jeszcze w tych bokserkach co spi chodzi przez
                    > nastepny dzien ??

Moje zmieniają (ale specjalnie nie pilnuję).

> umnie kazdy po kapieli musi sie ubrac i nie lubimy jak ktos po domu paraduje w
                    > bieliznie.

Jak zimno - szlafrok, jak cieplej koszulka i .. do łóżka smile
                    Wczoraj synek (prawie 7 l) miał fantazję spać w samej bieliźnie. Nie widziałam w tym problemu.

Zwyczaje domowe mają prawo być odmienne smile

Pozdrawiam
                    Jola
                    • salamdra Re: co zrobic?? 29.08.06, 15:15
                      dopiero teraz przeczytalam caly watek, i sie nie dziwie twojeu synwoi ze sie
                      buntuje.
                      >W zasadzie
                      > czym się taka piżama różni od np. zestawu T-shirt i bokserek? wink
                      a no niczym
                      moj nawet po domu chodzi w atłaswoych a na noc zakladam mu jeszcze pizamke(2,5
                      roczku)
                      > Jak zimno - szlafrok, jak cieplej koszulka i .. do łóżka smile
                      > Wczoraj synek (prawie 7 l) miał fantazję spać w samej bieliźnie. Nie
                      widziałam
                      > w tym problemu.
                      no musze to i u swojego syna sprobowac aby teraz spal w samej bieliznie (a
                      czemu z atłasu zaklada na noc ??) przeciez to nie robi roznicy jaka zalozy
                      • mieszkaniec_rz-owa Re: co zrobic?? 29.08.06, 15:35
                        wiesz moj tez chodzil w atłasowych ale swtierdzil ze woli normalne z materialu
                        a te drugie na noc sobie zaklada, ty tez tak zrob swojemu synkowi mimo ze ma
                        ponad 2 lata.
                        > widziałam
                        > w tym problemu.
                        moj raz nawet spal bez niczego (ale to z okazji urodzin mu pozwolilismy) tak to
                        musi przynajmniej bokserki zalozyc.
                        warto sprobowac aby dziecko spalo w bieliznie.
                        • muther Re: co zrobic?? 29.08.06, 19:08
                          > widziałam
                          > w tym problemu.
                          > moj raz nawet spal bez niczego (ale to z okazji urodzin mu pozwolilismy) tak
                          to
                          >
                          > musi przynajmniej bokserki zalozyc.
                          jak na takie cos mozna pozwolic swoim dzieciom ??
                          >ty tez tak zrob swojemu synkowi mimo ze ma
                          > ponad 2 lata.
                          co ty jej tak doradzasz ?? dziecko powinno wiedziec ze na noc ma sie ubrac w
                          pizame i po sprawie a nie jakies bokserki na noc i na dzien przebierac sie w
                          inne itp.
                          • mieszkaniec_rz-owa wybor ... 29.08.06, 19:33
                            > jak na takie cos mozna pozwolic swoim dzieciom ??
                            to jest wybor kazdego rodzica jak dziecku pozwala spac etc,
                            > co ty jej tak doradzasz ?? dziecko powinno wiedziec ze na noc ma sie ubrac w
                            > pizame i po sprawie a nie jakies bokserki na noc i na dzien przebierac sie w
                            > inne itp.
                            ja tylko doradzam a ona zrobi tak jak bedzie chciala, i pizama niczym sie nie
                            rozni od zwyklych bokserek czy innych gatkow. bo i to i to jest luzne smile

• jola_ep Re: co zrobic?? 29.08.06, 20:28
                            > co ty jej tak doradzasz ?? dziecko powinno wiedziec ze na noc ma sie ubrac w
                            > pizame

Dlaczego musi? smile

> i po sprawie a nie jakies bokserki na noc

Np. Bokserki łatwiej kupić niż piżamkę z krótkimi nogawkami. Mogę mieć ich masę i nawet nieco taniej wychodzą (chyba).
                            Bo czasem noce są tak ciepłe, że nawet pod kocem jest za ciepło.
                            Bo małe ma fantazję na odrobinę swobody wink A niech ma.

A zwyczaj nieużywania piżamek wprowadził się jakoś tak sam: pewnego dnia młode stanowczo się sprzeciwiło przeciwko spaniu w piżamce (bo miała długie nogawki i rękawki). Jak już mamy zestaw do spania, to po co kupować "piżamkę" - tylko dla wzorków "piżamkowych"? wink

> i na dzien przebierac sie w
                            > inne itp.

Ja chce, to co mu będę bronić?
                            Starsza pewnego dnia zaczęła rozglądać się za ładnymi koszulkami (najlepiej na ramiączkach wink ). Młodsze też pewnie zacznie smile

Pozdrawiam
                            Jola
                            • salamdra Re: co zrobic?? 29.08.06, 20:54
                              zrobilam tak jak mowicie umylam synka i ubralam w bokserki oraz koszulke i
                              polozylam go spac,
                              > Np. Bokserki łatwiej kupić niż piżamkę z krótkimi nogawkami. Mogę mieć ich
                              masę
                              > i nawet nieco taniej wychodzą (chyba).
                              no wsomie chyba tak
                              > i na dzien przebierac sie w
                              > inne itp. to nie zajmuje dlugo czasu wiec zaden problem
                              a pytalam sie z ciekawsoci jaka ma bielizne
                          • patki7000 Re: co zrobic?? 30.08.06, 22:45
                            A co to za różnica czy rano przebiera się z piżamy czy z bokserek?
                            Wytłumacz o Ci konkretnie chodzi?
                            Dleczego Twoim zdaniem dziecko nie powinno spać w bokserkach?
                            • mieszkaniec_rz-owa Re: co zrobic?? 31.08.06, 09:17
                              ja tez nie widze w tym nic zlego, moj syn tak wlasnie spi w bokserkach a rano
                              sie przebiera i po sprawie
                              • muther co zrobic? 31.08.06, 09:20
                                mnie sie to nie podoba, ktos po to wymyslil pizame aby w tym spac a nie w
                                bieliznie.
                                no wiadomo ze w kazdym przypadku musi sie przebrac
                                • salamdra moj tez spii 31.08.06, 10:19
                                  w bokserkach i zwyklej koszulce t-shirt mimo ze ma 2,5 roku i jest zadowolony
                                  i to jest tak samo normalne ubranie na noc jak i zwykla pizama
                                  • mieszkaniec_rz-owa Re: moj tez spii 31.08.06, 16:36
                                    no i fajnie ze tez propagujesz ten sposob spania
                                    oczywiscie jak ktos uwaza to moze nawet i w skafnadrze spac smile
                    • salamdra Re: co zrobic?? 29.08.06, 19:09
                      a jakiego rodzaju bielizny twoj syn uzywa bokserek czy slipek ??
                      • jola_ep Re: co zrobic?? 29.08.06, 20:16
                        > a jakiego rodzaju bielizny twoj syn uzywa bokserek czy slipek ??

Slipki. A jakie to ma znaczenie? wink

Pozdrawiam
                        Jola
                      • ciociaiwujek Re: co zrobic?? 29.08.06, 21:44
                        Ty, muther bądż poprostu mamusią (skąd taki beznadziejny nick?.)
                        Każdy człowiek, 12-13 letni także ma swoje prawa. Twó syn o tym wie , ty nie.
                        A szkoda.
                        Tylko rozmową i właściwym przykładem możesz od swojego syna wymóc to Ciebie
                        akurat niepokoi.
                        Oczywiście nie pochwalam spożywania posiłków w pidżamach n.p., ale...
                        Lubmy się poprostu...
                        • 1kjj Re: co zrobic?? 29.08.06, 21:54
                          Witajcie!
                          Tak sobie czytam i myślę,że ten wątek nadaje się jak ulał na Forum- humorum.

pzdr
                          j.
                          • muther Re: co zrobic?? 30.08.06, 10:04
                            czemu na forum humorum ??
                            ale on moze uszanowac wole rodzic ktorzy nie zycza sobie aby tak chodzil ubrany
                            • salamdra Re: co zrobic?? 30.08.06, 10:12
                              ja wspolczuje twojemu synowi ze w takim domu musi mieszkac gdzie wszystko jest
                              pod dyktando
                              • lily.sins Re: co zrobic?? 30.08.06, 14:00
                                a mnie sie zdaje, ze czym bardzioej kostyczne macie w dom zasady tym bardziuej
                                on sie buntuje. mnir akurat nie rusza jadanie w szlafroku, pizamie czy samych
                                gaciach. spanie tez. kazdy powinien spac tak jak mu wygodnie i zdrowo.
                                jakos nie rozumioem Twojego problemu. Ze co zlego w reczniku. chce sie chlopak
                                poczuc dorosly. wybral akurat calkiem najlagodniejsza forme. lepsza niz tatuaze
                                nie sadzisz?
                                moze czas zauwazyc, ze to powoli sie robi facet nie dziecko.
                                jesli to wogole prawdzowy termat. bo mam ku temu watpliwosci.
                                • lily.sins Re: co zrobic?? 30.08.06, 14:04
                                  jak sama slusznie zauwazylas moze - ale nie musi. to niezalezny czlowiek.
                                  jak bedziecie postepowac gdy bedzie mial prawdziwy - duzy problem. zbijecie czy
                                  zwiazecie?
                                  i jeszce jedno. nie Tobie oceniacc w czym ludize sypiaja. Ja zawsze sypiam
                                  nago. MOj syn jest jeszcze maly. Na razie wiec nie mam problemu z nagoscia. Ale
                                  tez mysel, ze wiekszego problemu miec nie bede. Jak bedzie chcial spac na
                                  golasa. to jesgo sprawa. Przeciez go podgladac nie bede. Skoro wygodnie i nie
                                  choruje?
                                  • muther to jest prawda 30.08.06, 16:58
                                    no trzeba wszystko przejsc, tatuaz tez juz chcial ale pozwolismy mu tylko na
                                    zmywalny
                                    >Ja zawsze sypiam
                                    > nago. MOj syn jest jeszcze maly. Na razie wiec nie mam problemu z nagoscia.
                                    Ale
                                    >
                                    > tez mysel, ze wiekszego problemu miec nie bede. Jak bedzie chcial spac na
                                    > golasa. to jesgo sprawa. Przeciez go podgladac nie bede. Skoro wygodnie i nie
                                    > choruje?
                                    nie zimno ci w nocy ?? i nie wyobrazam sobie aby moj syn nagle zaczal spac na
                                    golasa, wiadomo ze nie ladnie podgladac.
                                    • salamdra Re: to jest prawda 30.08.06, 21:37
                                      >Ja zawsze sypiam
                                      > nago.
                                      ja tez czasem lubie tak pospac a zwlaszcza ....
                                      >nie wyobrazam sobie aby moj syn nagle zaczal spac na
                                      > golasa
                                      no nie wiem co w tym zlego moj dosc czesto spi tak , ale kiedy sie przeziebil
                                      juz sie zaoptrzyl w spodenki na noc

• acorns Ludzie zastanówcie się co robicie 31.08.06, 18:55
      Dotyczy Muther i Mieszkańca Rzeszowa
      Dlaczego pozwalacie na to, żeby niszczyły wam życie rodzinne takie pierdoły jak
      to w czym kto śpi, jak chodzi po domu czy ile razy w tygodniu się kąpie? Jakie
      to ma znaczenie czy chłopak śpi w piżamie, w bokserkach, czy z gołą dupą? Jakie
      to ma znaczenie czy po kąpieli owija się ręcznikiem, zakłada szlafrok czy
      wychodzi z gołą dupą? Jakie to ma znaczenie czy kąpie się codziennie, co drugi
      dzień czy raz w tygodniu? Czemu służy szarpanina, i przemoc (w przypadku
      Muther) w tak błahych sprawach? Zamiast szukać porozumienia, Wy wręcz szukacie
      punktów zapalnych. Ale to na Was się kiedyś zemści. Bunt nastolatka uderzy
      bezpośrednio w Was, a problemy typu "śpi w bokserkach zamiast w pizamce" będą
      niczym w porównaniu z problemem typu "poszedł na noc i nie wrócił, nie wiem
      gdzie jest, z kim i co robi". Ja zawsze dawałem Młodej niezależność w sprawach
      jej dotyczących. Dawałem tę niezależność najwcześniej jak to było możliwe. Ona
      raz śpi nago, raz w koszuli nocnej satynowej, raz w bawełnianej, innym razem
      zaśnie otulona w swój ulubiony szlafrok. A jak jej jest z tym dobrze to i mi
      tym bardziej. I Wam radzę też w ten sposób podchodzić do waszych "problemów" z
      synami.
      • nangaparbat3 acorns 31.08.06, 19:18
        tym razem podpisuje sie pod kazdym Twoim slowem
        • jola_ep Re: acorns 31.08.06, 19:34
          > tym razem podpisuje sie pod kazdym Twoim slowem

Ja też smile))

Pozdrawiam
          Jola
      • mieszkaniec_rz-owa Re: Ludzie zastanówcie się co robicie 31.08.06, 20:28
        mnie to nie przeszkadza jak to sie ubiera zyje etc tylko odpowiadam Muther na
        jej wąty dotyczace stylu zycia
        > Dlaczego pozwalacie na to, żeby niszczyły wam życie rodzinne takie pierdoły
        mnie nie niszycza bo z kompa korzystam tylko w chwilach wolnych od zajec
        domowych
        >Wy wręcz szukacie
        > punktów zapalnych
        ja niczego takiego nie szukam smile
        >Wam radzę też w ten sposób podchodzić do waszych "problemów" z
        > synami.
        mnie to ..... jak kto sie ubiera ect i ma styl zycia, jedynie raz zapytalem do
        tej pory na forum o pomoc smile tak to radze sobie sam
        a co do muther to faktycznie ona ma dziwne metody wychowania
        • acorns Re: Ludzie zastanówcie się co robicie 01.09.06, 12:54
          No tak. Ale masz problem z synem, bo kąpać się nie chce.
          • mieszkaniec_rz-owa Re: Ludzie zastanówcie się co robicie 01.09.06, 16:27
            nom i cos w tym zlego ze zapytlame na forum jak sobie z tym poradzic ???
            • acorns Re: Ludzie zastanówcie się co robicie 01.09.06, 16:59
              Przepraszam - przsypisałem Tobie wypowiedzi Agaty_S w tamtym temacie dot.
              kąpieli 8 latka. Czytałem tamten temat pobieżnie, ale trochę mnie zaskoczyła
              tym: "Poprostu chlopak ma sie myc i tyle, tu nie ma o czym dyskutowac ,
              zachecac". Ja afery nie robiłem jak Młodej kilka dni pod rząd nie chciało się
              umyć nawet rąk z powodu zmęczenia i niewyspania (od 5 rano do ok 12 w nocy
              tylko wiertarka, krajzega, młot, heblarka i inne atrakcje, więc Młoda nie
              dosypiała).
              • mieszkaniec_rz-owa Re: Ludzie zastanówcie się co robicie 01.09.06, 21:01
                ok tylko na drugi raz uwazniej przeczytaj smile
                narazie do niedzieli mam z nim spokoj bo jest u ciotki i nie musze sie ....
                przy synu ze nie chce sie myc
                • muther Re: Ludzie zastanówcie się co robicie 08.09.06, 16:28
                  no po to jest to forum aby wyrazic swoje zdanie lub poprosic o pomoc

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka