Dodaj do ulubionych

charczenie

IP: *.* 06.08.01, 09:26
DziendobryMoj synek rozpoczal drugi miesiac zycia niepokoja mnie nastepujace objawy :- wydaje sie ze strasznie szybko oddycha- podczas snu i czasami kiedy nie spi z jego drog oddechowych wydobywa sie charczenie, cos w rodzaju mojego kiedy wypalalem strasznie duzo papierosow, w szpitalu powiedziano ze jest to efekt cofnietej - u niego - brodyponadto - wydaje sie - ze dziecko nie moze sobie poradzic z czyms na ksztalt "flegmy. czasami lezymy w nocy i nasluchujemy, bo obawaiamy sie ze przyjdzie moment, w ktorym sobie nie poradzi.bardzo prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: charczenie IP: *.* 06.08.01, 20:29
      Tomku o ile wiem szybkie oddychanie u noworodków jest zjawiskiem fizjologicznym i najzwyczajniej normalnym. Natomiast jeżeli chodzi o tą "flegmę" idźcie z małym do dobrego pediatry. Na pewno po badaniu wyjaśni Wam o co chodzi. Życzę dużo zdrowia i pomyślności dla Was i maleństwa :)
      • Gość: guest Re: charczenie IP: *.* 07.08.01, 08:42
        a ja bym raczej stawiała na "wiotkość krtani" a nie żadne tam flegmowe sprawy!moja Marta też od urodzenia była bardzo głośna zwłaszcza w nocy i bardzo nas to martwiło - ale już w szpitalu powiedziano mi że to wiotkość krtani - czyli że krtań która jest normalnie kostką nie jest jeszcze stwardniała i stad takie odgłosy - nie ma żadnego leczenia - po prostu z wiekiem się krtań sama "naprawia" - można jedynie pomóc nawilżając pokój dziecka (my kupiliśmy nawiżacz i bardzo pomagał włączony 24h/dobę) dużo też daje podawana witamina D3 bo działa na kosci własnie"pozdr.
        • Gość: guest Re: charczenie IP: *.* 07.08.01, 09:00
          Witam!Myślę że tylko wizyta u dobrego pediatry rozwieje wasze wątpliwości.Po co się denerwować i tracić zdrowie na pewnie błachy problem.Moja córeczka również wydawała z siebie takie dzwięki ale w wyniku podrażnienia krtani(operacja) wiec może to rzeczywiście wiotkość krtani.Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka