Dodaj do ulubionych

ZABAWY Z DZIECKIEM 5-MIESIĘCZNYM

IP: *.* 20.03.02, 10:45
powiedzcie, jak to jest. weronika skończyła 5 miesięcy. Nie siedzi, ale chce i chce stawać. Pobawi się sama nawet poł godziny. Sporo z nia rozmawiam, chodze na spacery dwa razy dziennie ( rano 2-3 godz i po południu godzina),ma kontakt z babcią, ciocią, moim 3 letnim chrześniakiem, ale cały czas wydaje mi się, że to nie wszystko, co mogę dla niej zrobić. Że jeszcze powinnam stosować jakieś rozwojowe zabawy. Problem, że nie wiem jakie. A może wpadam w paranoję, bo bardzo chcę, żeby moje dziecko było szczęśliwe i niczego nie chcę zaniedbać.jestem rozdarta. Czy wy macie takie problemy?Daga
Obserwuj wątek
    • Gość: Rena1 Re: ZABAWY Z DZIECKIEM 5-MIESIĘCZNYM IP: *.* 20.03.02, 13:45
      To dobrze, że dużo poświęcasz czasu sojemu dziecku. Mój synek jest dużo starszy, bo ma 2,5 roku. Pracuję dziennie po 9 godzin i tylko mogę mu poświęcić popołudnia. Dobrze, że mam wspaniałą opiekunkę, która rzeczywiście potrafi o niego zadbać podczas mojej nieobecności.Jeżeli chodzi o zabawy, zwłaszcza te "samodzielne", to do 8 miesiąca życia mój synek bardzo lubił bawić się tzw. "stojaczkiem z wiszącymi zabawkami". Zawieszone zabawki ustawia się nad leżącym na plecach dzieckiem, na wysokości jego klatki piersiowej, tak, aby oczy dziecka swobodnie patrzyły przed siebie na wiszące przedmioty (można było pobrzeczeć grzechotką, pociągnąć za "hamulec", przekręcić lusterko). Taką zabawkę kupiłam w sklepie zabawkarskim, cena ok 50 zł.Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka