Dodaj do ulubionych

nie chce jeść..!!!:(

27.11.06, 13:58
Hejka, mam problem moja 2 letnia córcia nie chce jeśc tylko butla rano ok.
240ml a potem dopiero wieczorem o 20 tej tej ok. 240 ml. przez cały dzień
nic...ani zupki ani deserku ..oczywiscie czekolady chce...próbowałam ja
przetrzymac i nic nie dawac ani słodyczy ano innych przekasek ale i to nie
działasad wczesniej jadła bardzo ładnie ale od narodzin siostry
kiepsko...próbuje ją od butli oduczy idawac kaszke łyzeczką ale nie chce
tylko butla...myslałam ze to wpływ tego że mniejsza je butle..ale teraz
mniejsza je zupki a starsza nicsad co mam robic pomózcie
Obserwuj wątek
    • hanti Re: nie chce jeść..!!!:( 27.11.06, 21:27
      wyrzucić butelkę, idealnie gdybyście były w stanie zrobić to razem, potem masz
      kilka dni katorgi jak w banku i święty spokój wink
      Dwa lata, to już troszkę za duża kobieta na butelkę smile
      • basia_j Re: nie chce jeść..!!!:( 27.11.06, 21:37
        u mnie obie baby nic nie chcą jeśćsad( młodsza bo chyz zęby idą a starsza bo ona
        zawsze nieciekawie z apetytem. strasza tez wcina z butli, ja wiem że ona jużd
        uża jest ale przynjamniej wiem że te mleko jej dostracza jakis wartośći. miesa
        nie je od dawna, oowców tez warzyw też sad( naprwde butla moze być przyczyną
        braku apetytu ?
        • jessia Re: nie chce jeść..!!!:( 28.11.06, 20:37
          moze nie braku apetytu ale zlych nawykow to na pewno. Malo ktore 2-letnie
          dziecko zagłodzilo się na ochotnika - jak wyrzucisz butle to raczej zgodzi się
          predzej czy pozniej na serek, kanapke, rulonik szynki czy bananek. A jeden
          dzien bez jedzenia (przekor) jeszcze nikogo nie zabilo.
          Powodzenia.
          • malabru Re: nie chce jeść..!!!:( 29.11.06, 12:51
            Nawet tydzień bez jedzenia nikogo nie zabije, tylko która matka tyle wytrzyma smile
            Moim zdaniem to może mieć związek z tym, że młodsza siostra pije z butli. Mogło
            tak być na początku a poźniej to już nawyk. Spróbujcie rzeczywiście wyrzucić tę
            butlę...
            • hanti Re: nie chce jeść..!!!:( 29.11.06, 16:09
              ja wytrzymałam trzy dni, jak Karolka tłumaczyła mi mając 2,5 roku że nie umie
              jeść sama i muszę ją karmić smile
              I po trzech dniach "szarpaniny" z niejedzeniem, okazało się że potrafi jeść sama
              widelcem big_grin
    • anaj75 Re: nie chce jeść..!!!:( 29.11.06, 17:12
      Gdy mój starszak miał dwa lata, to na prawie trzy miesiące odmówił jedzenia.
      Zaczęło się, gdy młodszy miał 2 miesiące. Nic go nie było w stanie skusić,
      nawet słodycze. Jadł ok. 2-3 rodzynki dziennie i popijał szklanką mleka.
      Oczywiście przebadałam go wtedy we wszystkie strony. Lekarka mnie uspokajała.
      Aż nadszedł piękny dzień, kiedy usłyszałam: "Mamo, jestem głodny. Chcę
      wafelka." Aż mi się nogi ugięły z wrażenia, że chce cokolwiek zjeść, nic to, że
      takie byle co (nawiasem wcześniej mu tych wafelków nie dawałam). Potem się
      trochę rozkręcił. Nadal jest małojadkiem ale je i dobrze się rozwija.
      U nas przeczekanie i dobra atmosfera około posiłkowa przyniosły chyba rezultat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka