Dodaj do ulubionych

Szał-wybuchy gniewu :(

IP: *.* 07.06.02, 14:57
witam Mam 15 miesięczną córkę,która właśnie nabyła nową umiejętniość,tzn.w momęcie kiedy coś nie jest po jej myśli kładzie się na podłodze,tupie i do tego płacze.Doprowadza mnie tym do szału.Poradźcie co z tym fantem robić,bo sama nic nie mogę wymyśleć.Z góry dziękuję.KAMA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Szał-wybuchy gniewu :( IP: *.* 07.06.02, 15:12
      jeśli dzieje się tak bez specjalnego powodu: przeczekać i nie reagować, samo przejdzie, pozłości się i zmieni obiekt zainteresowania widząc, ze brak reakcji, no, chyba, że przybiera to rozmiary monstrualne a rozpacz nie ustaje.... moja Ola ma swoje ulubione powiedzenie : "nie mogę siły", czasami towarzyszą mu gniewne wybuchy, ale przechodzi jej to. dzieci łatwo zająć czymś innym, odwrócić ich uwagę, naogół złości się jak coś jej nie wychodzi np. nie może połączyć klocków jakby chciała lub włożyć kapcia.... zawsze jej powtarzam: umiesz, możesz, spróbuj raz jeszcze.... pozdrawiam - maria
      • Gość: AniaSK Re: Szał-wybuchy gniewu :( IP: *.* 07.06.02, 15:18
        Ja staram się czymś zainteresować moje dziecko, bo pozostawienie małego w takim "wybuchu złości" powoduje, że długo nie może się uspokoić. Zazwyczaj takie odwrócenie uwagi bardzo szybko pomaga. Ania
        • Gość: guest Re: Szał-wybuchy gniewu :( IP: *.* 07.06.02, 17:46
          Moj brzdac takze ma takie wybuchy zlosci,ale wtedy wychodze z pokoju i dlugo to wtedy nie trwasmileMa teraz 2lata i 2 miesiace,troche wiecej rozumie niz takie malutkie brzdace,czasem uda mi sie go rozsmieszyc i wtedy wszystko mija.Musze przyznac,ze czasem tez doprowadza mnie to do szalu,ale to juz inna sprawasmilePozdrawiam wszystkie emamy i ich pociechy..
    • Gość: DorotaMW Re: Szał-wybuchy gniewu :( IP: *.* 07.06.02, 20:17
      Życzę dużo cierpliwości.Najlepiej spróbować "zagadać" maluszka. Jeśli się nie da, to coś mu fajnego, nowego pokazać. Najczęściej skutkuje.Jeśli histeria jest spowodowana wymuszeniem czegoś, to IGNOROWAĆ! Nie i koniec. Pozdrawiam i powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka